Mengalih keluar Cache Killer Virus | Dikemaskini

PUP

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Cache Killer Virus. Panduan Cache Killer Virus penyingkiran ini berfungsi untuk semua versi Windows.

Pembunuh cache adalah alat yang bertujuan untuk meningkatkan sekuriti dalam talian. Ia memadam cache, sekali gus memadamkan data disimpan dari borang dalam talian. Kedua boleh digunakan untuk mencuri maklumat peribadi dan hack orang. Walaupun permohonan mungkin kedengaran baik atas kertas, Realitinya sekelilingnya adalah jauh berbeza. Pembunuh cache telah dikategorikan sebagai satu program yang berpotensi tidak diingini (anak anjing) oleh pakar-pakar Keselamatan. Hujah adalah bahawa ia menjalankan tugas-tugas yang tidak dibenarkan pada latar belakang. Mereka boleh membawa kepada kompromi Keselamatan. Ini adalah berbeza dengan kegunaan program ini. Jika anda mempunyai Cache pembunuh dipasang sistem anda, anda perlu keluarkan secepat mungkin.

Kehadiran anak anjing yang mungkin akan mengejutkan anda. Ini adalah perkara biasa. Jika anda tidak ingat memasang Cache pembunuh ke komputer anda, anda berada dalam majoriti. Program rahsia ini mempunyai cara mendapat memasuki komputer tidak dapat dikesan. Yang paling meluas ditubuhkan teknik pengagihan penyertaan. Perisian percuma, shareware dan aplikasi cetak rompak yang berupaya membawa sekeping perisian tambahan. Mereka akan menyenaraikan ia sebagai alat bonus dalam terma-terma dan syarat-syarat mereka. Anda sentiasa perlu mengambil masa anda membaca pengguna akhir perjanjian perlesenan (EULA) atur cara yang anda Tambah ke komputer anda. Pilih mod pemasangan maju atau adat yang mempunyai semua opsyen yang ditunjukkan.

E-mel spam yang boleh memindahkan pembunuh Cache melalui fail yang dilampirkan. Lampiran akan dikemukakan sebagai dokumen atau pemberitahuan mengenai topik penting. Kemungkinan, mesej akan ditangani bagi pihak sah Syarikat atau organisasi, seperti pos negara, Jabatan polis tempatan, bank, firma kurier, institusi, Cawangan kerajaan atau rangkaian media sosial. Cara terbaik untuk menyemak kebolehpercayaan sesuatu surat tertentu adalah bukti pengirim alamat e-mel. Anda boleh melawat laman web rasmi bagi entiti-entiti yang sepadan untuk rujukan. Teknik pengagihan Tempahan kerja kerana ia adalah berkaitan pelaksanaan adalah memandu-oleh pepasangan. Laman web boleh memindahkan jangkitan sistem anda apabila diakses. Ianya terpulang kepada anda untuk menapis sumber-sumber sendiri dan melakukan penyelidikan anda apabila perlu.

Sekali di dalam komputer anda, Cache pembunuh akan mula menjalankan tugas tanpa kebenaran. Atur cara menjalankan operasi tanpa diminta adalah bendera merah yang besar. Ia adalah lebih teruk lagi apabila ia tidak disambungkan ke perkhidmatan dinyatakan. Anak anjing yang memaparkan iklan-iklan komersial, mempromosikan tawaran murah untuk pelbagai barangan pengguna. Ini meliputi pakaian, aksesori, alat sukan, perabot, hiasan, peralatan berkebun, barangan rumah, Permainan, mainan dan lain-lain. Untuk membuat mereka lebih mata-menarik, alat furtive menghiasi mereka dengan corak yang berwarna-warni, fon Kursif, animasi flash dan lain-lain kesan khas. Persembahan ini satu helah pemasaran. Cache pembunuh bukanlah menjadi Pembantu membeli-belah. Anda tidak percaya ia untuk membeli-belah saranan.

Iklan akan Matterhorn dalam satu mekanisme monetizing. Pemilik pembunuh Cache dibayar untuk mempromosi Laman web pihak ketiga. Mereka menerima komisen dikira berasaskan aktiviti rakyat. Kaedah ini dipanggil sistem pay per klik. Setiap kali pengguna berikut iklan, jumlah tertentu diberi untuk kempen ini berjaya. Kerana anda tidak perlu membayar untuk mendapatkan senarai membeli-belah yang dibawa kepada anda, keselamatan peribadi anda tidak akan dianggap sebagai satu kebimbangan yang utama. Anak anjing dalam mengimbas Laman web ditaja sebelum mengemukakan mereka kepada pengguna akhir. Risiko keselamatan adalah tanggungjawab anda untuk mengambil. Begitu juga akibat yang pergi bersama.

Terdapat satu ancaman tersembunyi yang disambungkan kepada pembunuh Cache yang tidak boleh diabaikan. Malah, ia boleh membuktikan untuk menjadi lebih teruk. Anak anjing dalam memantau rakyat sesi Pelayaran dan mengumpulkan maklumat mereka. Dan bukannya menghapuskan cache anda kerana ia menerangkan kaitan, program rahsia ini akan merekodkan ia. Ini bukanlah sekeping sahaja ia akan mengumpul maklumat. Lain-lain data terdedah termasuk sejarah pelayaran awda, tracking cookie, ketukan kekunci, IP alamat, lokasi geografi, kod kawasan, profil demografi, akaun e-mel, nombor telefon, Faks, nama pengguna, kata laluan dan kelayakan kewangan. Pemilik daripada Cache pembunuh akan menjual maklumat peribadi anda di pasaran darknet tanpa meminta kebenaran anda. Orang-orang yang membeli mereka boleh menggunakannya seperti yang mereka lihat patut.

Penyingkiran Cache Killer Virus

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang anda mesti lakukan untuk Keluarkn hijacker dalam pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi dalam tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih boleh keluarkan Cache Killer Virus dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *