Mengalih keluar Bronav.com (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers
Remove Bronav.com

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Bronav.com. Panduan Bronav.com penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Tiba-tiba Laman utama anda harus digantikan oleh sebuah laman web yang pelik? Enjin carian pilihan anda dan Laman tab baru juga digantikan dengan halaman Bronav.com? Well, ia kelihatan seperti anda telah jatuh mangsa kepada hijacker pelayar. Masih tidak pasti bahawa komputer anda telah dijangkiti oleh perisian yang berniat jahat? Jika anda juga mula mendapat diserang oleh pelbagai iklan, pop-up, tawaran, tawaran dan kupon, palsu pengemaskinian mesej, anda boleh yakin bahawa pelayar anda telah dirampas dan sebagainya.

Satu lagi tanda jangkitan ini ialah apabila anda melihat mesej seperti “Menunggu Bronav.com” atau “Connecting kepada Bronav.com” di dalam bar status. Perampas pelayar dengan mudah boleh mengubah seting pelayar awda untuk memastikan mereka menghasilkan kandungan iklan tanpa gangguan. Matlamat utama adalah untuk mencipta pendapatan dari setiap klik yang anda buat.

Remove Bronav.com
The Bronav.com Virus

Ianya sangat mungkin bahawa anda dijangkiti komputer dengan hijacker pelayar ini tanpa menyedarinya. Ini boleh berlaku dengan membuka e-mel spam, lampiran dan fail boleh laku, melalui pakej perisian, palsu permintaan Kemaskini fail torrent, dan sebagainya. Pengguna dinasihatkan untuk memastikan mereka mendapat software Update mereka hanya daripada sumber rasmi dan berlesen. Jika anda memuat turun kandungan dari internet, anda harus sentiasa mematuhi melalui pemasangan tersuai Advanced/ dalam Pendeta Persediaan, untuk mudah Buang mana-mana atur cara yang tidak diingini atau permohonan yang anda dapati meragukan atau tidak pernah mahu untuk memuat turun di tempat pertama. Menggunakan tetap sebagai cara untuk mendapatkan kandungan percuma untuk komputer awda adalah bukan sahaja menyalahi undang-undang, tetapi juga mungkin berbahaya untuk komputer anda, kerana ia mungkin boleh dijangkiti dengan perisian berniat jahat.

Perampas pelayar harus tidak dipandang ringan. Sesetengah pengguna memilih untuk tidak mengendahkan ancaman sama sekali, kerana mereka berfikir bahawa serangan iklan tidak boleh membahayakan PC mereka. Walaupun ia mungkin separa benar, sikap tersebut terhadap perampas pelayar adalah tidak masuk akal. Pasti, iklan yang dihasilkan dari hijacker ini adalah bukan satu ancaman kepada sistem komputer anda dengan sendirinya selagi anda tidak klik pada iklan. Tugas tersebut terbukti menjadi sukar bagi pengguna, kerana perisian berniat jahat ini menyediakan iklan yang disasarkan, menurut sejarah pelayaran dan tabiat, serta laman-laman web pilihan dan pertanyaan carian, semata-mata untuk memastikan bahawa anda akan mencari apa-apa iklan dan pop-up menarik dan akan klik padanya tanpa teragak-agak.

Perampas pelayar adalah bukan perkara yang diingini untuk komputer anda. Mereka mungkin tidak sebagai berbahaya seperti virus kuda Trojan, tetapi boleh masih menyebabkan kerosakan dan mencuri maklumat peribadi anda. Untuk mengetahui bagaimana anda boleh menghilangkan gangguan ini berniat jahat itulah yang hijacker Bronav.com, ikut arahan terperinci kami di bawah.

Penyingkiran Bronav.com

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikut untuk mengalih keluarkannya secara kekal daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Bronav.com dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *