Mengalih keluar Bnewsb.com (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Adware

Adware adalah perisian yang berniat jahat yang bertanggungjawab ke atas iklan itu banyak mengganggu yang sedang dipaparkan pada pelayar anda. Halaman Bnewsb.com datang akibat kehadiran parasit jahat apa-apa pada komputer anda. Jadi jika anda sentiasa mendapat diarahkan ke Laman ini, ia bermakna bahawa di suatu tempat pada PC anda lurks ancaman berbahaya daripada kategori nasib.

Gangguan siber boleh menjejaskan Keselamatan dalam talian dan kehadiran anda dengan memantau setiap langkah yang anda membuat online dan mengumpul data seperti tetapi tidak terhad untuk menyemak imbas sejarah, tabiat dan pertanyaan carian. Dengan ini data, parasit ini akan dapat mengarang iklan yang berkaitan, supaya pengguna akan lebih cenderung kepada klik pada mereka. Ini adalah perlanggaran utama dalam Keselamatan dalam talian anda.

Nasib yang akan menyerang, pelayar anda dengan promosi seperti rendang, dengan harapan untuk mencipta pendapatan pay per klik. Kesan kandungan ditaja sedemikian berat tidak lama lagi akan memikirkan tentang pelayar anda, yang akan mula kemalangan dan pembekuan, berikutan jumlah iklan yang ia perlu memaparkan setiap hari. Nasib Bnewsb.com yang mesti dikeluarkan daripada komputer anda sebaik sahaja anda mengesannya, atau risiko anda pembinasaan jumlah pelayar anda.

Nasib sering menyembunyikan sebagai bonus kandungan dalam pakej perisian. Kehadiran parasit tersebut biasanya tidak sewajarnya didedahkan. Untuk memastikan bahawa perisian percuma yang anda cuba pasang pada PC anda tidak mengandungi apa-apa perisian tambahan yang tersembunyi, anda perlu memilih adat atau memasang lebih maju. Tidak membuat kesilapan memilih untuk pemasangan yang cepat. Jika anda memilih untuk tidak mengikuti nasihat kami, jika apa-apa ancaman tersembunyi wujud, mereka akan secara automatik dipasang, tanpa pengetahuan anda. Adware adalah parasit sangat sneaky. Ia juga lurks di sebalik e-mel spam dan lampiran, pengemaskinian palsu, fail-fail torrent dan iklan yang diragui.

Nasib di Bnewsb.com bukanlah sesuatu yang anda mahu pada peranti anda. Sebaik sahaja ia menyerang, ia akan melakukan apa-apa untuk menjadikan setiap pelayar yang sedia ada pada PC anda ke dalam alat memaparkan iklan. Sebagai hasilnya, skrin anda akan swarmed dengan iklan yang rendang, yang akan cuba untuk memikat anda ke dalam klik mereka. berhati-hati! Perisian yang berniat jahat ini Snape hanya menghasilkan iklan seberapa banyak yang mungkin. Ia tidak akan mengesahkan sumber-sumber mereka.

Anda mungkin satu klik jauh dari jangkitan siber yang berpotensi. Jika anda mengikuti pautan palsu, anda mungkin tanpa disedari memberi penggodam akses kepada komputer anda. Dan itulah apa yang mereka mahu. Crooks bergantung anda naif dan kecuaian, untuk mendapatkan tangan mereka terhadap maklumat sensitif seperti kata laluan, alamat IP, nombor kad kredit, dll. Anda satu-satunya cara keluar daripada situasi ini neraka adalah untuk membuang parasit jahat ini daripada komputer anda. Lebih lama anda kelewatan, buruk keadaan anda akan mendapat.

Penyingkiran Bnewsb.com

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tahu bagaimana untuk melakukan ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Sila ikuti langkah-langkah yang tepat untuk mengalih keluar Bnewsb.com daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Bnewsb.com dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *