Mengalih keluar Bitballoon.com (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers
Remove Bitballoon.com

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Bitballoon.com. Panduan Bitballoon.com penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Perampas pelayar akan mengganggu parasit siber yang mengambil alih pelayar mangsa-mangsa mereka dan menyerang mereka dengan pelbagai iklan yang mengganggu. Jika anda perhatikan bahawa penyedia Laman web dan Cari telah digantikan dengan laman web Bitballoon.com, ia adalah tanda bahawa pelayar anda telah dirampas.

Serangan iklan akan berlaku hak selepas pencerobohan hijacker itu. Apakah yang lebih banyak, parasit ini akan mendapat semula pada data web peribadi anda seperti menyemak imbas sejarah, tabiat surfing, hasil carian, ID log masuk, dan sebagainya. Ini dilakukan untuk membantu menyesuaikan kandungan iklan dalam cara itu, pengguna yang paling berkemungkinan untuk klik pada kandungan yang dihasilkan. Tujuannya adalah untuk mencipta pendapatan dari setiap klik yang melakukan korban.

Perampas paling biasa diedarkan melalui pautan yang dijangkiti dan pop-up, spam e-mel, e-mel lampiran fail, tetap, pakej perisian, mesej update palsu, iklan alat utiliti palsu, dan sebagainya. Untuk memastikan anda tidak jatuh ke dalam perangkap penggodam, dan pastikan PC anda selamat dari jangkitan malware, kami cadangkan anda ikuti nasihat kami. Pandu jelas dari e-mel spam. Jika anda menerima e-mel boleh dipersoalkan daripada penghantar yang tidak diketahui, ia adalah terbaik untuk tidak membukanya. Terutamanya jika ia mengandungi lampiran dan fail boleh laku.

Remove Bitballoon.com
The Bitballoon.com Virus

Juga, memilih untuk pemasangan adat Advanced/ di mana mungkin adalah cara yang paling selamat, anda boleh memasang perisian pada PC anda. Ini akan membolehkan anda untuk melihat jika terdapat apa-apa program yang tersembunyi dan apl pada pakej yang anda telah muat turun. Jika ada apa-apa perisian tambahan, kami amat mengesyorkan deselecting itu, kerana itulah yang paling mungkin menyamar perisian berniat jahat.

Perampas pelayar adalah parasit jahat yang mendatangkan malapetaka pada penyemak imbas mangsa. Gejala-gejala jangkitan berbahaya tersebut termasuk tetapi tidak terhad kepada perlahan sambungan internet, ketinggalan, pelayaran tingkah laku tidak normal, jumlah besar iklan – pop-up, dalam teks, banner, berkelip isyarat, dan lain-lain. Lagi lama hijacker yang ditinggalkan tanpa jagaan, lebih banyak masa yang ia akan perlu untuk menyebabkan masalah. Kuantiti advert semakin berkembang tidak lama lagi akan membuktikan sukar untuk pelayar untuk dipaparkan.

Pada satu masa nanti, ia akan mula terhempas dan pembekuan, yang akan membawa kepada pelayar untuk berhenti bekerja sama sekali. Perampas pelayar adalah jumlah pelanggaran privasi dan Keselamatan dalam talian anda. Jika anda ingin kembali ke pengalaman pelayaran yang biasa dan ad-percuma, anda perlu untuk menyingkirkan perosak menjengkelkan ini sebaik sahaja anda perasan kehadirannya pada PC anda. Arahan pada akhir artikel ini, mengenai penyingkiran hijacker pelayar ini, mungkin membantu untuk anda.

Penyingkiran Bitballoon.com

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang anda mesti lakukan untuk Keluarkn hijacker dalam pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Bitballoon.com dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *