Mengalih keluar BFMIO.COM (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan BFMIO.COM. Panduan BFMIO.COM penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

BFMIO.COM adalah sebuah laman web yang berniat jahat. Ianya dikaitkan dengan jangkitan hijacker pelayar yang bermaksud bahawa jika anda lihat sepanjang masa, hijacker yang telah pun berjaya slither dalam sistem anda dan penampilan BFMIO.COM ialah dengan cara mengumumkan kehadirannya. Hijacker pengguna halaman sebagai satu barisan untuk mengintai di sebalik. Seperti perisai, kalau boleh anda. Untuk anda, Walau bagaimanapun, Laman ini adalah amaran supaya menerimanya seperti itu. Paparan laman web ini adalah petunjuk yang jelas tentang pencerobohan hijacker tersebut supaya tidak mengendahkannya. Sebaik sahaja anda mula melihat domain jahat setiap kali anda pergi ke dalam talian, mengambil langkah-langkah.

Menerima hakikat bahawa PC anda terdapat jangkitan siber dan Akta. Tidak berfikir bahawa hijacker ini adalah tidak berbahaya atau berguna dalam apa jua cara. Sebaliknya. Ia ada berbahaya dan ia adalah tidak berguna. Yang tindakan yang boleh diambil adalah untuk menghapuskan penceroboh sebelum ia mempunyai peluang untuk menyebabkan beberapa kerosakan yang tidak boleh. Lebih cepat anda menghilangkan darinya, lebih baik. Jika anda meninggalkan ia atas kapal, di sisi lain, ia tidak akan lama sebelum anda menyesal.

Sebaik sahaja hijacker yang telah memasuki Mesin anda, masalah mula mencurah. Semua secara mengejut, anda tidak boleh membuat satu langkah dalam talian tunggal tanpa mengganggu BFMIO.COM. Setiap kali anda membuka salah satu daripada penyemak imbas anda, laman web ada untuk menyambut anda. Apabila anda membuka tab baru, tapak ada lagi. Apabila anda cuba melawat laman lain, entah bagaimana anda mendapatkan diarahkan kembali ke BFMIO.COM. Tiada yang tidak menyingkirkan halaman ini jahat. Ia juga menggantikan anda Laman web dan enjin carian belakang anda dan setiap kali anda ingin mencari sesuatu dalam talian, anda akan dipaksa untuk menggunakannya. Semua ini bukanlah hanya menyakitkan hati, walaupun. Ianya juga berbahaya.

Laman web ini tidak boleh dipercayai memberi hasil carian yang tepat dan selamat. Sudah tentu tidak. Lagipun, ia adalah berkaitan dengan hijacker pelayar dan hijacker dengan matlamat untuk meningkatkan web trafik ke halaman tertentu dan menjana pendapatan pay per klik untuk pemilik. Ini bermakna bahawa tiada apa-apa yang anda lihat di skrin anda dari sekarang secara boleh dipercayai. Tidak hasil carian tidak halaman anda mendapatkan dihalakan ke, bukan iklan anda akan dihujani dengan, apa-apa. Setiap kali anda klik pada sesuatu, hacker di sebalik jangkitan dibayar.

Selain itu, anda risiko menjadi lebih buruk masalah anda dengan memuat turun perisian perosak yang lebih banyak pada sistem anda. Satu klik mungkin sama dengan kebenaran anda kadang-kadang. Ia adalah semua yang diperlukan. Anda bahkan tidak menyedari bahawa anda akan mengundang lebih banyak parasit atas kapal. Dan seperti yang semua ini adalah tidak mencukupi, dengan hijacker juga meletakkan privasi anda berisiko. Ia menggunakan penyemak imbas anda untuk mengintip anda dan mengumpul maklumat sensitif yang ia kemudian menghantar ke syarikat pemaju. Jika perosak yang mendapat semula kelayakan boleh dikenal pasti secara peribadi dan kewangan anda, anda akan berada dalam bahaya. Jangan biarkan yang berlaku. Gunakan panduan pemindahan kami di bawah dan menghapuskan hijacker ASAP.

Bagaimana pula penceroboh memasukkan PC anda? Salah satu senario Tempahan munasabah melibatkan pakej perisian percuma. Adakah anda sering download program percuma daripada web? Dan jika anda lakukan, Adakah anda memilih untuk adat atau tetapan Standard? Jika jawapan anda bukan yang kedua, anda perlu mengubah tabiat anda. Opsyen tersuai memberikan anda peluang untuk melihat semua aplikasi tambahan disertakan yang bakal dipasang dalam mesin anda bersama-sama dengan program asal. Ianya juga mengizinkan anda untuk mengalih keluar semua tambahan sebelum menamatkan pemasangan sementara tetapan Standard tidak memberikan anda opsyen tersebut. Memilih dengan berhati-hati. Memilih keselamatan daripada kelajuan. Sedikit tambahan masa dan perhatian dapat menjimatkan anda Tan isu-isu pada masa hadapan.

Penyingkiran BFMIO.COM

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang anda mesti lakukan untuk Keluarkn hijacker dalam pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi dalam tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih boleh keluarkan BFMIO.COM dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *