Mengalih keluar Basepush.com (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers

Adakah anda perasan sebarang perubahan aneh di pelayar web anda sejak kebelakangan ini? Tidak halaman Basepush.com terus muncul sebagai halaman utama anda, laman-laman tab baru dan juga sebagai enjin carian pilihan? Jika jawapannya ya, anda tidak akan suka sebab di sebalik ini. Basepush.com adalah sebuah laman web yang kelihatan apabila anda mempunyai hijacker penyemak imbas komputer anda. Parasit ini mengubah seting pelayar anda, pasang penambahan dipersoalkan dan bar alatan dan banjir skrin anda dengan pelbagai iklan yang menjengkelkan. Promosi tersebut boleh berada dalam bentuk yang berbeza seperti pop-up, dalam teks, banner dan berkelip pun isyarat. Lebih banyak iklan yang ia menghasilkan, lebih baik peluang untuk pengguna klik pada mereka.

Untuk meningkatkan dengan peluang keuntungan melalui Skim membayar per klik, hijacker yang akan menyediakan kandungan sasaran yang khusus. Itulah mungkin terima kasih kepada keupayaannya untuk mengintip mangsa budi dan mengumpul maklumat yang diperlukan seperti pelayar sejarah dan mencari keputusan. Itulah sebabnya mengapa promosi akan kelihatan sangat sama ada kepada anda. Tetapi anda tidak tahu apa bahaya yang mungkin wujud di belakang mereka. Pautan seperti itu mungkin tidak dapat seperti terjamin kerana mereka kelihatan. Anda mungkin mendapatkan diarahkan kepada sumber yang berpotensi berbahaya yang bertujuan untuk melancarkan serangan terhadap komputer.

Sebagai perisian berniat jahat yang biasa, perampas pelayar menggunakan kaedah pengagihan jisim, untuk sampai ke pengguna seberapa banyak yang mungkin. Tetapi, ia adalah terpulang kepada anda jika mereka berjaya seterusnya meranapkan peranti anda. Itu adalah betul. Hanya anda mempunyai kuasa untuk memberi mereka akses kepada PC anda. Hanya Jangan mengharapkan hijacker untuk datang mengetuk di pintu anda, yang mendakwa menjadi parasit merbahaya. Ia akan menyamar dirinya dan menggunakan segala macam helah untuk membuat anda jatuh ke dalam perangkap yang. Mungkin bersembunyi di dalam emel spam yang mengandungi lampiran atau fail boleh laku, atau mengintai dalam pakej perisian. Dalam situasi yang pertama, anda perlu lakukan untuk mengelakkan jangkitan malware mungkin adalah untuk tidak membuka mesej tersebut.

Dalam kes memasang perisian, anda perlu tahu bahawa mungkin ada kandungan yang tersembunyi yang hanya boleh didapati untuk melihat jika anda memilih untuk maju jenis pemasangan. Jika anda memilih pemasangan yang cepat, seperti ramai pengguna lakukan, apa-apa perisian tambahan akan tidak hanya kekal tersembunyi tetapi juga mendapatkan dipasang secara automatik, bersama-sama dengan program lain. Cara lain untuk pelayar hijacker pengagihan termasuk, tetapi tidak terhad kepada permintaan Kemaskini palsu, fail-fail torrent, pautan meragukan dan iklan, dan sebagainya

sebaik sahaja hijacker pelayar menyerang, ia akan menjangkiti setiap pelayar web yang sedia ada pada peranti anda. Permohonan tidak akan selamat dari serangan yang – Mozilla Firefox, Google Chrome, Opera, Internet Explorer, Safari, Microsoft Edge. Jika aplikasi itu hadir pada PC anda, anda boleh yakin bahawa parasit yang ada kepada mereka. Sebaik sahaja anda membuka pelayar anda, anda akan mendapat banyak menyerang dengan iklan yang jahat. Kerana masa berlalu, jumlah mereka akan membesar. Dan dengan itu, kerosakan pada pelayar akan mendapatkan lebih banyak dan lebih teruk, sehingga ia berhenti bekerja sama sekali.

Simptom yang pertama akan menjadi ketinggalan, internet slow, akhirnya membawa kepada kemalangan yang berterusan dan kesilapan. Tapi itu tidak semua. Jika anda memilih untuk tidak mengendahkan ancaman ini, maklumat peribadi anda boleh mendapatkan terjejas. Data sensitif seperti ID log masuk, alamat IP, kata laluan, nombor kad kredit, dll boleh dengan mudah jatuh ke dalam tangan crooks, yang bertujuan untuk menjual maklumat ini kepada pihak ketiga lain. Satu-satunya cara anda boleh menyimpan pelayar anda daripada bahaya dan melindungi privasi anda adalah untuk mengalih keluar hijacker pelayar ini yang mengganggu sebaik sahaja anda mengesannya. Membazir masa yang singkat! Lebih lama anda kelewatan, buruk keadaan anda akan mendapat.

Penyingkiran Basepush.com

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang anda mesti lakukan untuk Keluarkn hijacker dalam pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Basepush.com dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *