Mengalih keluar Bad Rabbit Ransomware | Dikemaskini

Ransomware
Remove Bad Rabbit Ransomware

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Bad Rabbit Ransomware. Panduan Bad Rabbit Ransomware penyingkiran ini berfungsi untuk semua versi Windows.

Bad Rabbit ransomware telah menonjol dari loker menang lain hari dengan serangan besar-besaran. Virus yang tiba di tempat kejadian pada 24 Oktober, tetapi para penyelidik dari makmal Kaspersky dilaporkan bahawa pelancarannya telah di rancangan sejak pada Julai-kurangnya. Komputer bidikan pertama di Perancis dan Rusia, Bad Rabbit ransomware pecah ke dalam sistem Kiev metro, Odessa Lapangan Terbang dan kedai-kedai media Russia. Sejak itu, ia telah merebak ke Amerika Syarikat, Jepun, Turki dan Poland, dan Singkir dan terus. Pemaju menang-persalinan mempunyai bertajuk antara satu proses dengan nama-nama yang lucu rujukan dalam siri permainan pelamin. Seperti sekolah lama penjahat, penjenayah siber hari ini suka untuk berfikir mereka yang lucu.

Dari segi ciri-ciri teknikal, Bad Rabbit ransomware mengikut corak jangkitan tertentu. Program gerun diedarkan melalui palsu Update Adobe Flash Player. Ini adalah satu skim yang bijak, kerana program ini tertentu menyampaikan pengemaskinian secara kerap. Sekarang, ramai orang mendapat digunakan untuk menerima kemas kini sering dan menerima mereka tanpa memberi terlalu banyak berfikir. Apatah lagi, hacker pengantara mereka melalui laman web yang sah. Hal ini tidak mudah, kerana pemilik domain mengutamakan Keselamatan. Membolehkan laman web mereka untuk dapat menembusi akan meninggalkan tanda yang buruk terhadap reputasi. Ini juga menunjukkan bahawa orang-orang di belakang Bad Rabbit ransomware memiliki luas yang berpengetahuan dalam bidang. Apabila anda menerima kemas kini, melakukan pemeriksaan untuk mengesahkan kebolehpercayaan Syarikat. Buka Pengurus Tugas anda untuk melihat jika atur cara itu dalam soalan untuk Kemaskini amaran proses berjalan.

Muatan Bad Rabbit ransomware disimpan dalam fail yang dipanggil install_flash_player.exe. Dalam usaha menang-persalinan diaktifkan, pengguna perlu jalankan Pendeta Persediaan. Jika anda akan terpedaya berbuat demikian, program dengki akan diberikan lampu hijau untuk memulakan operasi. Bad Rabbit ransomware melaksanakan penyulitan dengan gabungan dua Applications, AES-256-PJK dan RSA-2048. Setiap objek yang berkunci mempunyai sambungan fail .encrypted yang dilampirkan namanya. Selepas menang-almari telah selesai menyulitkan fail, ia jatuh Nota tebusan yang bertajuk Readme.txt di desktop. Operasi akhir dalam agenda Bad Rabbit ransomware pembinaan dijangka siap dalam Master Boot rekod (MBR) selepas itu ia akan mula semula komputer. Apabila Mesin anda dibut semula, anda akan menemui fail awda tidak dapat dicapai dan mesej akan menunggu untuk anda untuk memberitahu anda apa yang telah berlaku.

Remove Bad Rabbit Ransomware
The Bad Rabbit Ransomware

Nota tebusan menjelaskan keadaan, memberitahu mangsa bahawa fail itu telah dienkripsikan dan bahawa dia tidak boleh mengambilnya sendiri. Ia juga menjamin dirinya bahawa ia adalah mungkin untuk mengambil semula dengan selamat. Dalam erti kata lain, penjenayah siber menasihatkan orang ramai untuk bekerjasama. Dalam fail Readme.txt, anda akan menemui kunci peribadi pemasangan dan pautan ke laman web Tor. Untuk mencapainya, anda perlu muat turun pelayar Tor. Laman web ini mengandungi maklumat mengenai pembayaran. Ia menyenaraikan tebusan itu sebagai 0.05 Bitcoins. Ini menukarkan kepada kira-kira $300 USD. Walau bagaimanapun, jika anda gagal untuk membayar tepat pada masanya, harga akan naik. Jangka masa untuk menyelesaikan pembayaran dan amaun kenaikan belum lagi dilaporkan.

Dalam laman web Tor, Terdapat sebuah padang di mana anda perlu masukkan kunci peribadi atau alamat Bitcoin ditugaskan untuk meneruskan. Domain menyembunyikan koordinat geografi penjenayah siber. Bitcoin cryptocurrency menyumbang untuk membuat pemindahan wang itu selamat. Platform dagangan Mata Wang ini digital tidak membenarkan pengesanan, walaupun oleh orang-orang yang memiliki mereka. Apabila anda membayar fidyah tersebut, anda akan menerima satu kata laluan untuk membuka fail-fail anda. Ambil perhatian bahawa terdapat sebarang jaminan ketika berhadapan dengan penjenayah siber. Mereka boleh mengumpul wang tebusan dan menghentikan semua hubungan dengan anda. Adalah lebih baik untuk mengekalkan pengawal anda, supaya anda akan mengelakkan dijangkiti dalam kes pertama. Hanya dalam kes, anda harus menyimpan sandaran fail anda. Ini akan membolehkan anda untuk mendapatkan kembali fail rosak apa-apa.

Penyingkiran Bad Rabbit Ransomware

Kaedah 1: mengambil semula fail awda disulitkan menggunakan ShadowExplorer
Biasanya, Bad Rabbit Ransomware memadam bayang-bayang semua salinan, disimpan di dalam komputer anda. Nasib baik, ransomware yang memang tidak mampu menghapuskan salinan bayang. Jadi cuba pertama anda harus dapat mengambil semula fail asal daripada salinan bayang.

 1. Muat turun ShadowExplorer dari link ini: http://www.shadowexplorer.com/downloads.html.
 2. Pasang ShadowExplorer
 3. Buka ShadowExplorer dan pilih pemacu C: pada panel kirishadowexplorer
 4. Memilih pada tarikh sebulan yang lalu sedikit dari medan tarikh
 5. Navigate ke folder dengan fail dienkripsikan
 6. Klik kanan pada fail dienkripsikan
 7. Pilih “mengeksport” dan memilih destinasi untuk fail asal

Kaedah 2: mengambil semula fail awda disulitkan dengan menggunakan Ambil semula sistem

 1. Pergi ke mulakan –> semua atur cara –> aksesori –> alat sistem –> ambil semula sistem
 2. Klik “seterusnyasystem restore
 3. Memilih titik ambil semula, sekurang-kurangnya sebulan yang lalu
 4. Klik “seterusnya
 5. Memilih cakera C: (harus dipilih secara lalai)
 6. Klik “seterusnya“. Tunggu beberapa minit dan ambil semula perlu dilakukan.

Kaedah 3: mengambil semula fail awda menggunakan perisian pemulihan fail
Jika tiada seorang pun daripada kaedah di atas kerja-kerja, anda perlu cuba untuk mendapatkan kembali fail dienkripsikan dengan menggunakan perisian pemulihan fail. Memandangkan Bad Rabbit Ransomware pertama membuat salinan fail asal, maka ia menyulitkan dan menghapuskan yang asal, anda boleh berjaya mengambil semula asal menggunakan perisian pemulihan fail. Berikut adalah beberapa program fail pemulihan perisian percuma:

 1. Recuva
 2. Puran fail pemulihan
 3. Gerudi cakera
 4. Glary membatalkan penghapusan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *