Mengalih keluar Autoage-verify.com (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Adware

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Autoage-verify.com. Panduan Autoage-verify.com penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Jika anda dapati perubahan secara tiba-tiba dalam tetapan penyemak imbas anda, ia adalah tanda yang sangat buruk. Jika diarah semula di Autoage-verify.com sesuatu kejadian sehari-hari, anda harus pada berjaga-jaga. Gejala-gejala yang telah disebutkan, ditambah dengan skrin yang membanjiri dengan mengganggu iklan, Semua menunjukkan jangkitan nasib.

Apakah lebih teruk lagi, adalah bahawa nasib boleh mendapatkan semula maklumat anda dalam talian seperti tetapi tidak terhad kepada kata laluan, Login ID, nombor kad kredit, akaun bank, menyemak imbas web tabiat, pertanyaan carian, sejarah, dan sebagainya. Data peribadi itu berharga dan boleh berkongsi dengan lain-lain pihak ketiga untuk keuntungan. Selain itu, ia adalah terima kasih kepada data ini, nasib yang itulah dapat menyesuaikan iklan itu, jadi mereka akan lebih cenderung untuk mendapatkan klik pada oleh pengguna. Matlamat utama adalah untuk mencipta pendapatan melalui kaedah PPC (Pay Per klik).

Nasib memangsakan kecuaian pengguna dan naif. Sambil online, kebanyakan orang tidak membayar perhatian yang cermat terhadap apa yang mereka klik pada atau bersetuju. Paling biasa, nasib Sembunyi di sebalik e-mel spam, perisian perisian pengikata, palsu pengemaskinian mesej, rendang iklan dan pautan, dan lain-lain. Salah satu kesilapan terbesar pengguna boleh membuat yang biasanya membawa kepada jangkitan malware adalah untuk membuka e-mel spam. Terutamanya jika ia mengandungi lampiran atau fail boleh laku. Dengan berbuat demikian, anda akan berjaya untuk melarikan diri dengan hanya nasib jangkitan.

Kuda Trojan atau ransomware juga boleh disebarkan melalui e-mel tersebut. Buka mesej daripada orang yang anda kenali dan percayai. Supaya berhati-hati pada setiap masa. Jika anda tersandung apabila iklan dan pop-up yang mempromosikan tawaran eksklusif, menawarkan jualan, khas dan kupon, amatlah digalakkan supaya tidak klik pada iklan. Jika iklan kelihatan terlalu bagus untuk menjadi kenyataan, ia kemungkinan besar adalah palsu dan hanya akan mengarahkan anda ke laman web pihak ketiga mencurigakan atau bahkan berbahaya.

Salah satu sifat-sifat positif nasib adalah, bahawa ia adalah tidak menganggapnya sebagai ‘virus’. Tidak membuat kesilapan, ia tidak berbahaya. Ianya mampu melakukan kerosakan yang serius kepada komputer anda. Ramai pengguna berfikir dengan cara ini, hanya kerana nasib menghadkan serangan para pelayar sahaja. Ia akan tidak seterusnya meranapkan sistem komputer anda, seperti kuda Trojan menginap. Namun, tidak memandang rendah kuasa. Iklan yang dihasilkan oleh parasit ini, mungkin tidak kelihatan sangat mengancam, tetapi ia boleh membawa kepada sumber-sumber yang dijangkiti yang menunggu peluang untuk membuka backdoors untuk hacker, sebaik sahaja pengguna klik pada mereka. Tidak jatuh ke dalam perangkap ini.

Selain itu, nasib memerlukan masa. Masa untuk menghasilkan iklan seberapa banyak yang mungkin. Ini bukan sahaja akan meningkatkan peluang dan keuntungan, tetapi juga akan mendatangkan malapetaka pada pelayar miskin yang akan berjuang untuk bersaing dengan semua iklan yang dibuang jalan. Nasib tidak akan membiarkan anda telah biasa melayari pengalaman. Bukan sahaja akan anda sentiasa diganggu oleh serangan iklan, tetapi penyemak imbas anda akan mula membekukan dan kemalangan. Pada satu masa nanti, ia akan jadi beban dengan iklan dan pop-up yang ia akan berhenti bekerja sama sekali. Jika anda mencari cara untuk membuang parasit siber ini menyakitkan hati itulah nasib, kami cadangkan anda mengikuti arahan kami di bawah ini, supaya anda belajar bagaimana anda boleh menghilangkan gangguan ini dan kembali dengan selamat dan ad-percuma menyemak imbas sekali lagi.

Penyingkiran Autoage-verify.com

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikut untuk mengalih keluarkannya secara kekal daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Autoage-verify.com dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *