Mengalih keluar Ariocroft.com (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Adware

Jika halaman Ariocroft.com terus meminta anda membenarkan pemberitahuan Syarikat, anda perlu menjadi amaran tinggi! Jika anda bersetuju dengan pemberitahuan di laman web ini menawarkan, anda akan mendapat dibanjiri dengan iklan-iklan yang mengganggu. Hakikat bahawa di Ariocroft.com telah muncul di skrin anda ini adalah tanda bahawa di suatu tempat pada peranti anda lurks parasit merbahaya daripada kategori nasib. Lebih cepat anda sedar, lebih baik.

Anda akan mendapat positif tidak dengan mengekalkan parasit ini sial pada komputer anda. Nasib bukanlah sebuah syarikat yang baik untuk menjaga. Sebaik sahaja ia memerlukan pelayar anda dengan ‘rumah’, semua jenis masalah akan berlaku. Pengalaman menyemak lalu awda tidak akan sama. Dan itulah semua terima kasih kepada perisian berniat jahat yang kini tinggal di dalam PC anda. Jika anda memanjangkan penginapan yang pada peranti anda, keadaan anda akan terus menjadi lebih buruk.

Tetapi bagaimana pula parasit ini berjaya seterusnya meranapkan? Well, itulah semua terima kasih kepada anda, pengguna. Anda lihat, nasib tidak mampu menembusi komputer anda sendiri. Ia memerlukan bantuan, untuk menyerang. Anda mungkin telah melakukannya tanpa disedari, tetapi hakikatnya bahawa anda memasang parasit ini semata-mata. Selalunya, ini boleh berlaku apabila anda membuka lampiran e-mel spam atau fail boleh laku, atau dengan mengklik pada pautan yang tidak boleh dipercayai dan iklan yang membawa kepada sumber-sumber yang dijangkiti. Semasa proses pemasangan, Jangan membuat kesilapan untuk memilih mod persediaan cepat. Tindakan ini secara automatik akan memasang sebarang atur cara tersembunyi atau aplikasi.

Adalah dinasihatkan bahawa anda memasang di bawah cara persediaan adat atau maju jika ada, jadi tiada perisian yang tersembunyi dalam bentuk pilihan pemasangan tidak kelihatan kepada anda. Selain itu, kami mencadangkan bahawa anda tidak tergesa-gesa ke klik pada sesuatu, sebelum berfikir dua kali jika sumber yang boleh dipercayai. Tidak setiap iklan yang anda lihat dalam talian disahkan. Anda mungkin mendapatkan dihalakan semula ke laman web pihak ketiga mencurigakan atau bahkan berbahaya.

Penggodam bergantung pada naif dan kecuaian, anda untuk berkembang. Tergesa-gesa dan kecuaian adalah dua sebab mengapa komputer anda sekarang didiami oleh parasit yang berkaitan dengan nasib. Berhati-hati dan jangan lewatkan membaca terma dan syarat. Nasib bukanlah parasit yang hanya dihasilkan beberapa iklan pada penyemak imbas anda. Ianya juga sebab mengapa pelayar web anda telah menjadi lebih lembap serta mengapa kelajuan internet anda berkurangan.

Crooks akan mendapat manfaat daripada setiap klik yang anda membuat kandungan rendang iklan yang dipaparkan oleh perosak. Jangan jatuh ke dalam perangkap mereka. Menghilangkan ancaman secepat mungkin! Jangan meletakkan maklumat peribadi dan kewangan anda dalam bahaya. Penggodam boleh mendapatkan data yang sensitif seperti, tetapi tidak terhad kepada kata laluan, alamat IP, akaun bank, nombor kad kredit, dan lain-lain jika anda tidak meneruskan dengan pembuangan nasib ini secepat mungkin! Semakin lama anda kelewatan mengambil tindakan, lebih banyak masa anda memberi parasit untuk mendatangkan malapetaka. Bijak dan menghilangkan sebab masalah anda.

Penyingkiran Ariocroft.com

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikut untuk mengalih keluarkannya secara kekal daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Ariocroft.com dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *