Mengalih keluar APUSX.COM (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan APUSX.COM. Panduan APUSX.COM penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

APUSX.COM dikelaskan sebagai parasit hijacker pelayar. Telah anda berurusan dengan salah satu daripadanya sebelum? Jika anda mempunyai, maka anda tahu berapa merengsa dan busuk perampas akan. Jika anda belum, anda adalah untuk mengejutkan. Perampas akan sangat merengsa sesungguhnya. Mereka meddle banyak dan membuat kacau-bilau besar dalam sistem anda. APUSX.COM adalah tidak terkecuali. Ianya tidak diingini. Ia akan bertukar pengalaman menyemak imbas anda menjadi mimpi ngeri kepada titik apabila anda mengelak daripada menggunakan Mesin Wang anda sendiri. Itulah sebabnya jika anda membiarkan ia, sudah tentu.

Perosak ini adalah benar-benar boleh tanggal. Ia juga dianggap agak mudah untuk menangani. Walau bagaimanapun, jika anda tidak bertindak segera, situasi anda akan terus di menjadi lebih buruk. Masa yang lebih banyak perosak menghabiskan penyertaan lebih banyak masalah anda akan dipaksa untuk selamat. Masalah-masalah ini boleh mula seperti yang kecil dan tidak ketara, tetapi jika anda tidak mengambil sebarang langkah, mereka akan membesar dalam kedua-dua nombor dan keterukan sebagai Pas masa. Titik ini, anda tidak mempunyai masa untuk membuang. Sebaik sahaja anda sedar anda telah dijangkiti dengan hijacker, mula mencari tempat bersembunyi dan keluarkannya atas penemuan. Lakukan sekarang! Kelewatan membawa kepada apa-apa tetapi penyesalan.

Sebaik sahaja memasuki hijacker tersebut, ia dengan serta-merta pergi selepas penyemak imbas anda. Mereka semua. Ia injects Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Opera, Chrome, dan lain-lain. Tidak kira mana satu pelayar ini adalah kegemaran anda, ia masih dijangkiti. Untuk menjadi lebih jelas, ia disuntik dengan iklan. Adakah anda perasan teks “Iklan oleh APUSX.COM” di sudut kiri atas skrin anda? Jika ya, itu adalah. Setiap iklan yang anda lihat di skrin anda powered by hijacker itu. Ini bermakna bahawa tiada seorang pun daripada iklan yang boleh dipercayai. Sebaliknya. Sebahagian besar daripada mereka yang tidak. Walaupun terdapat beberapa iklan selamat yang dipaparkan, anda boleh memberitahu mereka selain daripada iklan yang rosak. Jika anda klik pada iklan salah, walaupun, anda bury diri dalam masalah yang lebih mendalam.

Kadang-kadang satu klik adalah semua yang diperlukan untuk anda untuk memuat turun lebih banyak perisian perosak pada komputer anda telah dijangkiti. Dan iklan yang begitu banyak dan begitu mengganggu, yang mengelakkan mereka adalah mustahil. Lambat laun anda akan klik. Keseluruhan skrin anda dilindungi dengan iklan dalam pelbagai bentuk dan bentuk. Walaupun halaman yang digunakan perlu ad-percuma yang tidak berat pada iklan. Eve iklan muncul betul-betul di bawah kursor tetikus anda kadang-kadang. Dan mereka menjadi lebih dan lebih setiap hari berlalu. Mengelakkan mereka benar-benar adalah bersamaan tidak melayari laman web pada semua. Satu-satunya cara untuk menyingkirkan mereka serta pada risiko perisian berniat jahat mereka mendedahkan anda adalah untuk menyingkirkan hijacker itu sama sekali. Untuk berbuat demikian secara manual, anda boleh menggunakan panduan pemindahan kami di penghujung artikel ini. Atau, anda boleh menggunakan atur cara antimalware baik untuk mendapatkan pekerjaan yang dilakukan untuk anda. Mana-mana opsyen yang anda pilih, jangan cepat. Masa ini bukan rakan anda.

Bagaimana pula anda dijangkiti dengan hijacker di APUSX.COM? Biasanya, perampas halangan dalam perjalanan dengan program-program lain. Kaedah ini dipanggil penyertaan. Jika anda tidak memberi perhatian apabila memasang aplikasi, terutamanya jika anda muat turun ia dari sumber yang mencurigakan, anda mungkin mendapat hijacker satu (atau perisian berniat jahat lain) sebagai bonus. Untuk mengelakkan apa-apa hasil, sentiasa memilih seting Customized dalam Pendeta Persediaan. Mereka membolehkan anda untuk menyemak bundle seluruh program oleh program dan buang Semua tambahan yang dilampirkan. Dengan tetapan Standard, tambahan ini dipasang secara automatik. Tidak begitu cuai membiarkan yang berlaku. ambil masa awak. Sedikit perhatian tambahan dapat menjimatkan banyak masalah di masa hadapan.

Penyingkiran APUSX.COM

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tahu bagaimana untuk melakukan ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Sila ikuti langkah-langkah yang tepat untuk mengalih keluar APUSX.COM daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi dalam tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih boleh keluarkan APUSX.COM dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *