Mengalih keluar Api2.poperblocker.com (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Adware

Adakah anda sentiasa mendapat diarahkan ke laman web Api2.poperblocker.com? Sebab di sebalik reshuffles yang menjengkelkan adalah nasib jahat yang lurks pada peranti anda. Perisian yang berniat jahat tersebut dikenali untuk mengambil alih mana-mana pelayar yang sedia ada pada PC mangsa. Tiada aplikasi web adalah imun terhadap kesannya – Mozilla Firefox, Google Chrome, Opera, Safari, Microsoft Edge, Internet Explorer. Anda boleh pastikan bahawa parasit yang telah dijangkiti kesemuanya.

Sebaik sahaja anda membuka pelayar anda, anda akan diserang oleh pelbagai iklan yang mengganggu dalam bentuk pop-up, banner, isyarat berkelip dan promosi walaupun dalam teks. Apa menarik tentang apa-apa kandungan yang ditaja adalah, bahawa iklan yang akan khusus disasarkan untuk menjadi seperti sama ada kepada anda sebanyak mungkin. Ini adalah kerana nasib ini mampu memantau talian aktiviti dan penggunaan web data anda seperti melayari keputusan sejarah dan Cari kelebihan.

Tempat yang paling biasa dwells nasib yang e-mel spam, fail-fail torrent, rendang link dan iklan, permintaan Kemaskini perisian percuma dan palsu. Apabila anda menerima mesej e-mel spam, ia adalah terbaik untuk menghapuskannya. Terutamanya jika ia mengandungi lampiran atau fail boleh laku. Anda juga boleh menerima e-mel spam yang dihantar dari Syarikat rasmi seperti tetapi tidak terhad kepada Amazon, eBay, PayPal, dll

dalam kes-kes tersebut, anda perlu membandingkan e-mel yang diberikan dengan salah satu daripada laman web rasmi mereka masing-masing. Jika tiada padanan, anda mesti menghapuskan e-mel dengan serta-merta. Jangan buka. Mesej tersebut direka untuk memperdayakan pengguna membuka mereka, dan itulah bagaimana mereka tanpa disedari menjangkiti peranti mereka dengan parasit jahat.

Nasib merupakan satu pelanggaran privasi dan Keselamatan dalam talian anda. Ia adalah sangat penting untuk ambil perhatian, bahawa makhluk perosak ini berniat jahat tidak peduli jika ia memaparkan iklan yang boleh membawa kepada muka surat yang mencurigakan atau bahkan berbahaya. Tujuannya semata-mata adalah untuk mencipta pendapatan pay per klik untuk dengan pencipta, serta untuk halaman-halaman yang ia akan menggalakkan. Bahawa yang berkata, anda mungkin fikir anda tidak klik pada iklan yang boleh dipercayai, tetapi pada hakikatnya, anda boleh mendapatkan dihalakan semula ke halaman yang dijangkiti yang berusaha untuk menjangkiti komputer anda. Abaikan iklan itu tidak akan menyelesaikan isu ini.

Parasit tersebut hanya akan mendapat lebih banyak dan lebih agresif, melakukan lebih banyak kerosakan. Masa berlalu dan anda tinggal terbiar, browser anda akan menderita. Anda akan mengalami ketinggalan, slow internet, serta kerap kemalangan. Pada satu masa nanti, pelayar web anda akan berhenti berfungsi sama sekali. Sementara itu, penggodam akan cuba untuk mengeksploitasi kemungkinan ini untuk mencuri maklumat peribadi dan kewangan anda. Jika anda tidak mahu itu berlaku kepada anda, anda perlu bertindak tepat pada masanya dan menghilangkan gangguan ini secepat mungkin.

Penyingkiran Api2.poperblocker.com

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang anda mesti lakukan untuk Keluarkn hijacker dalam pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Api2.poperblocker.com dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *