Mengalih keluar AK.IMGFARM.COM (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan AK.IMGFARM.COM. Panduan AK.IMGFARM.COM penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

AK.IMGFARM.COM adalah sebuah laman web berniat jahat yang dikaitkan dengan jangkitan siber. Laman ini merupakan tanda yang jelas bahawa terdapat hijacker pelayar dalam sistem anda. Kedua-dua tangan di tangan, pergi demikian melihat tapak AK.IMGFARM.COM semua cara masa yang hijacker yang berjaya sudah masuk ke dalam sistem anda dan ini adalah cara yang cluing anda. Tidak mengabaikan amaran itu untuk anda, ini adalah tepat apa yang ada. Juga, tidak mengabaikan risiko hijacker yang menimbulkan.

Walaupun terdapat perosak lebih ditakuti dan berbahaya beberapa sana, perosak ini adalah tidak berbahaya. Ianya juga mampu menyebabkan kerosakan serius dan lebih banyak masa anda membenarkan penyertaan lebih banyak masa yang terpaksa berbuat demikian. Adakah diri anda memihak dan menyingkirkan penceroboh sebelum terlambat. Jika anda meninggalkan yang ia menjadi, anda akan menyesal cepat daripada nanti. Jangan teragak-agak dan Jangan berlengah-lengah. Ada tempat untuk hijacker ini dalam sistem anda. Sebaik sahaja anda mengesan halaman AK.IMGFARM.COM, mencari di mana parasit yang mengintai dan menghapuskannya atas penemuan. Inilah yang anda boleh mengambil tindakan. Bawa!

Sebaik sahaja memasuki hijacker itu, ia membuat kacau-bilau lengkap anda browsing. Segala-galanya kemungkinan ketara dan bukannya untuk lebih baik. Dengan hijacker atas kapal, anda akan tidak lagi mengawal aktiviti dalam talian anda. Melayari laman web bertukar menjadi mimpi ngeri. Sebagai contoh, secara mengejut, sebelumnya Laman web dan enjin carian anda hilang dan tapak AK.IMGFARM.COM mengambil tempatnya. Anda tidak bersetuju untuk suis itu, anda pula? Anda juga tidak dimaklumkan Ia dilaksanakan. Namun, ia adalah satu kenyataan. Dengan hijacker ini dapat membuat reshuffles sebagaimana yang difikirkannya patut dan ada apa-apa yang boleh anda lakukan tentang hal itu. Anda terpaksa berdepan dengannya. Walau bagaimanapun, Semua pengubahsuaian ini mempunyai kesan.

Anda tidak dapat melayari laman web peace lagi. Anda setiap langkah dalam talian dipintas oleh hijacker itu. Anda mendapatkan diarahkan kepada Tan Laman rendang sepanjang masa. Buka tab tambahan meletakkan biru itu. Setiap halaman yang anda lawati itu dilitupi dengan semua jenis iklan. Walaupun tapak-tapak yang digunakan untuk menjadi bebas iklan kini menekankan banner, link, pop-up, dll. Hasil daripada semua gangguan ini, PC anda bermula underperforming juga. Kepantasannya memperlahankan yang merangkak. Ia mengalami kemalangan dan membeku sering. Ia dihidupkan semula dengan tanpa alasan yang jelas. Penyemak imbas anda berjuang untuk memaparkan kandungan dengan betul.

Walaupun sambungan Internet anda sebelum ini stabil mungkin menjadi lebih teruk. Dan seperti itu tidak lebih daripada cukup anda sentiasa terdedah kepada risiko perisian berniat jahat. Apa-apa yang anda lihat di skrin anda adalah boleh dipercayai kerana ia dihasilkan oleh hijacker itu. Salah satu klik dan anda secara automatik memuat turun lebih banyak parasit atas kapal. Jangan mengambil risiko tersebut. Hapuskan perosak dengan serta-merta dan segala-galanya akan kembali kepada normal. Anda akan dapat melayari laman web peace lagi. Gunakan panduan pemindahan kami di bawah dan Bersihkan Mesin anda sekali dan untuk semua.

Bagaimana pula dengan hijacker memasuki sistem anda? Ia tidak boleh mendapatkannya tanpa kebenaran anda kerana ia masih merupakan satu program dan keperluan untuk dipasang dengan betul. Itulah sebabnya mengapa perosak terikat untuk meminta kebenaran. Walau bagaimanapun, ia meminta dengan cara sneakiest yang mungkin, dengan bantuan helah seperti pakej perisian percuma, Laman rosak, pautan pihak ketiga, palsu pengemaskinian, muat turun yang tidak dikenal pasti sumber, dan lain-lain. Jika anda cuai dan tidak beri perhatian, mana-mana kaedah-kaedah ini akan bekerja. Di sisi lain, jika anda lebih berhati-hati, anda akan dapat mengesan penceroboh tepat pada masanya dan menolak capaian. Jangan membuat diri anda sasaran yang lebih mudah dengan menjadi cuai dan tergesa-gesa. Adakah wajar anda. Menjaga PC anda.

Penyingkiran AK.IMGFARM.COM

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikut untuk mengalih keluarkannya secara kekal daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi dalam tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih boleh keluarkan AK.IMGFARM.COM dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *