Mengalih keluar A2qz.Pcontentdelivery.info (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Adware

Adware adalah salah satu daripada komputer anda boleh dijangkiti dengan parasit Tempahan menjengkelkan. Tanda-tanda bahawa anda telah jatuh mangsa kepada apa-apa perisian yang berniat jahat, adalah halaman A2qz.Pcontentdelivery.info. Jika anda melihat Laman ini pada anda skrin tanpa henti, anda berada dalam kesulitan. Ini bermakna bahawa entah bagaimana, peranti telah telah menyusup oleh nasib. Kehadiran perosak meddlesome ini akan menghalang anda daripada pengalaman pelayaran yang biasa. Ia tidak kira Laman web yang anda lawati.

Mengganggu kandungan dalam bentuk pop-up, berkelip mesej amaran, banner dan iklan dalam teks akan banjir skrin anda. Untuk menggunakan Inkognito di mod ini juga sia-sia. Tidak kira berapa kuat anda cuba untuk mengelakkan promosi dipaparkan, nasib sial ini akan tidak menamatkan misinya untuk menjadikan penyemak imbas anda alat memaparkan iklan, dan akan hanya perubahan dalam taktik, sekali gus menjadi lebih agresif. Nasib dan objektif utama adalah untuk mencipta pendapatan melalui Skim membayar per klik.

Cara yang paling biasa nasib pengagihan termasuk e-mel spam, perisian percuma, serta dijangkiti link dan iklan. Perisian ini juga boleh menyelinap jalan komputer anda melalui pengemaskinian palsu dan fail-fail torrent. Ia adalah penting untuk ambil perhatian bahawa ini jenis perisian berniat jahat bukanlah sebagai lanjutan. Maknanya, ia tidak mendapat capaian kepada peranti anda dengan hacking ia. Satu-satunya cara untuk membolehkannya menyerang adalah jika anda membenarkannya. Ya, kau punca jangkitan jahat siber ini. Kami tidak katakan anda tidak sedar, sudah tentu.

Kebanyakan orang tidak mengetahui menjangkiti komputer mereka dengan perisian yang berbahaya, apabila ia membuka lampiran e-mel spam atau klik pada iklan yang meragukan yang kelihatan terlalu baik adalah benar. Satu lagi kesilapan bahawa pengguna akan diketahui agar, adalah untuk memilih mod persediaan cepat ketika mereka sedang memasang perisian pada komputer mereka. Sebaliknya, membuat ia satu tabiat untuk memilih sebuah pepasangan adat atau lanjutan supaya mana-mana kandungan yang tersembunyi menjadi kelihatan bagi anda untuk memilih daripada.

Anda perlu berhati-hati dengan parasit ini membosankan. Iklan yang ia akan menghasilkan mungkin membawa kepada laman web pihak ketiga boleh dipersoalkan dan bahkan berbahaya. Mengakui nasib ini sebagai perisian berbahaya ia dan berhati-hati. Anda boleh satu klik jauh dari tanpa disedari membuka sebuah backdoor bagi hacker, yang bertujuan untuk mendapatkan tangan mereka pada maklumat peribadi anda. Data seperti, tetapi tidak terhad kepada kata laluan, ID log masuk, alamat IP, akaun bank dan nombor kad kredit boleh mendapatkan terjejas.

Crooks bertekad untuk mengeksploitasi peluang ini untuk mendapatkan maklumat ini, mereka akan berkongsi dengan pihak ketiga lain dipersoalkan untuk keuntungan. Parasit yang kini tinggal di dalam PC anda akan merosakkan pelayar web anda. Semakin lama ia dibenarkan untuk menginap, yang lebih teruk keadaan anda akan mendapat. Itulah sebabnya anda mesti kelewatan mengambil tindakan dan mengeluarkan adware yang bertanggungjawab ke atas pemberitahuan timbul A2qz.Pcontentdelivery.info secepat mungkin!

Penyingkiran A2qz.Pcontentdelivery.info

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikut untuk mengalih keluarkannya secara kekal daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar A2qz.Pcontentdelivery.info dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *