Mengalih keluar 123rede.com (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan 123rede.com. Panduan 123rede.com penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

123rede.com sebagai hijacker pelayar yang mampu infiltrating komputer anda semasa anda melayari web dan mencuba untuk memuat turun pelbagai program dari laman web pihak ketiga. Ambil perhatian bahawa hijacker ini bukan sahaja menjejaskan Laman Utama lalai anda, tetapi ia juga menggantikan enjin carian lalai anda. Oleh itu, sekiranya anda ingin menukar URL laman web dan mencari pembekal, anda patut mengalih keluar 123rede.com pelayar hijacker dari PC anda secepat mungkin.

123rede.com dibentangkan sebagai alat carian bermanfaat yang dimaksudkan untuk mempamerkan hasil carian yang selamat. Namun, sebaik sahaja pelayar tambahan yang memasuki Mesin Maya anda, ia mula menyebabkan banyak masalah, maka program ini tidak perlu disimpan pada sistem.

Perubahan paling ketara yang dibuat oleh 123rede.com pengubahsuaian anda lalai Laman web dan enjin carian yang anda pasti akan perasan. Sebenarnya, ia hanya satu cara perampas yang bekerja-sebaik sahaja mereka seterusnya meranapkan PC anda, perlu kelulusan untuk melaksanakan apa-apa perubahan padanya, yang pasti mungkin menyebabkan kemudaratan kepada enjin anda. Walau bagaimanapun, apa yang lebih menarik, adalah fakta bahawa anda tidak dapat mengingati memasang atur cara ini pada sistem dan ini sudah tentu akan mengganggu anda.

123rede.com begitu mahir bahawa ia boleh membuat anda memasang sendiri tanpa menyedarinya. Biasanya, hijacker yang memasuki PC diberkas freeware lain, kerana ia menyediakan mungkin pintu masuk paling mudah untuknya. Semasa proses pemasangan perisian percuma itu, pengguna disediakan untuk memasang perisian tambahan dan membuat perubahan untuk mereka Laman web dan enjin carian. Ada kotak semakan bersebelahan dengan setiap perubahan yang dicadangkan, jadi jika anda tidak mahu mereka mengambil tempat, anda patut Buang semua ini. Anda hanya akan dapat dilihat dan dilakukan jika anda memilih opsyen pemasangan maju Custom/ dan jika anda tidak terburu-buru melalui langkah-langkah persediaan, jadi anda harus ingat nasihat ini.

Perlu diingat bahawa hijacker ini sering dipasang bersama-sama dengan program berbahaya lainnya, yang juga mungkin memerlukan pembuangan. Sebab itu, setiap kali Bilakah anda memasang perisian baru pada mesin Maya anda, anda perlu membaca semua terma dan syarat-syarat yang diberikan oleh Pendeta Persediaan. Dalam kes lain, anda akan mengalami masalah keselamatan yang berkaitan.

Sekali dipasang pada komputer anda, 123rede.com bermula banjir monitor anda dengan pelbagai iklan komersial dan pautan. Masalahnya di sini ialah bahawa ia bukanlah sangat mudah untuk mengenal pasti link tersebut, jadi anda mungkin klik padanya secara kebetulan, dan dipindahkan ke beberapa laman web yang tercemar dengan kandungan yang berniat jahat. Selain itu, setiap klik pada pautan yang disediakan dalam menjana wang untuk pencipta mereka dan terus kewujudan program yang tidak diingini.

Satu lagi perkara yang anda perlu tahu mengenai 123rede.com tidak berkaitan dengan sebarang kesulitan menyebabkan perubahan pengguna laman web dan enjin carian, tetapi untuk keputusan carian yang ia dipaparkan. Salah satu mungkin perasan tanda kecil di bawah kotak carian yang mengatakan “Carian tersuai Google”. Yang satu dan hanya tujuan adalah untuk menipu kamu sebagai 123rede.com mempunyai apa-apa kaitan dengan Google. Sebenarnya, 123rede.com akan menyediakan anda dengan banyak pautan ditaja antara keputusan carian, yang alasan yang baik untuk anda tidak percaya itu. Sebaliknya, anda perlu mengalih keluar Cari selamat Eshield serta-merta dan pastikan komputer anda dilindungi dengan baik terhadap perisian berniat jahat.

Dalam kes sesi Pelayaran anda telah dipindahkan ke laman web yang tidak dipercayai, fail-fail yang terjejas, ia adalah sangat mungkin bahawa aplikasi perisian iklan telah berjaya menembusi Mesin Maya anda. Hasilnya, sesetengah jangkitan mungkin tersembunyi ke dalam sistem dan mereka boleh membenarkan sesetengah penjenayah siber untuk mendapat akses kepada PC anda dan mencuri data sensitif anda. Jika ini berlaku, satu-satunya cara untuk memadam sebarang ancaman dari dalam sistem sepenuhnya dan melindungi data peribadi anda daripada dicuri, adalah dengan menggunakan program automatik Keselamatan. Dengan menggunakannya, jangkitan tersembunyi semua boleh terletak dan dihapuskan sekaligus.

Satu berita yang baik mengenai 123rede.com ialah bahawa penghapusan bukanlah satu proses yang sukar. Anda boleh memadam program bersama-sama dengan iklan, sama ada secara manual atau secara automatik. Sekiranya anda memerlukan apa-apa bantuan dengan proses pembuangan, anda boleh mengikuti arahan manual yang disediakan di bawah artikel ini. Namun begitu, walaupun anda telah selesai penghapusan secara manual, anda masih perlu scan PC anda dengan alat antimalware sah untuk memastikan bahawa semua ancaman yang sedia ada telah dialih keluar sepenuhnya. Alat keselamatan akan mengesan dan menghapuskan semua program-program yang diingini dan akan melindungi sistem anda terhadap perisian berniat jahat pada masa akan datang.

Penyingkiran 123rede.com

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tahu bagaimana untuk melakukan ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Sila ikuti langkah-langkah yang tepat untuk mengalih keluar 123rede.com daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Mulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi dalam tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar 123rede.com dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *