Membuang Tohotweb “Virus”

Browser hijackers
Remove Tohotweb

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Tohotweb. Panduan pemindahan Tohotweb ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Tohotweb adalah sebuah laman web yang menyediakan enjin carian dan beberapa ciri-ciri yang berguna dan menyeronokkan. Tiada akan maju seting untuk imej, video, berita, Permainan dan Bahasa. Tohotweb mempunyai sudut khas untuk hotel dan carian terkini. Laman web pemaju mengekalkan satu forum. Tohotweb menerbitkan rencana berita mengenai pelbagai perkara yang berkaitan dan mempromosikan tawaran membeli-belah bagi pelbagai item. Platform disasarkan kepada pengguna dari negara-negara berikut: Amerika Syarikat dari Syarikat, United Kingdom, Jerman, Perancis, Sepanyol, Mexico, Brazil, Argentina, Kanada, Afrika Selatan, Nigeria, India, Filipina, Indonesia, Malaysia, Korea Selatan, Australia, Poland , Emiriah Arab Bersatu, Thailand dan Vietnam. Tohotweb adalah tidak apa ia kelihatan. Domain ini dieksploitasi dengan hijacker pelayar untuk tujuan jahat.

Bahaya apa tidak hijacker di belakang terdedah Tohotweb sistem saya?

Tohotweb hijacker mensasarkan penyemak imbas web kerana ia adalah satu bahagian penting dalam rutin harian pengguna. Program rahsia ini akan mengubah seting. Enjin carian lalai dan laman web anda akan diset semula kepada tohotweb.com. Ini memberikan hijacker dalam keupayaan untuk mengusik keputusan carian anda. Tugas utama program rendang adalah untuk menjalankan kempen-kempen pengiklanan. Tohotweb hijacker menggalakkan kandungan pihak ketiga dalam beberapa cara. Kaedah pertama ialah lancar. Furtive program mengubah keputusan carian. Ia Selit ditaja halaman tengah-tengah keputusan tetap untuk pertanyaan dimasukkan.

Remove Tohotweb
The Tohotweb Virus

Satu cara lain untuk membawa Laman web yang disokong untuk perhatian pengguna adalah dengan menunjukkan mereka iklan. Tohotweb hijacker akan membedil skrin anda dengan iklan secara berterusan. Anda mungkin tidak sedar bahawa semua iklan yang datang dari sumber yang sama, kerana mereka akan dibawa dalam format yang berbeza. Ini termasuklah klasik windows pop-up dan pop-di bawah, banner, dalam-teks pautan, kotak kupon, hadiah percuma, kontekstual, Ruang-antara, peralihan, terapung, sebaris, perbandingan dan iklan halaman penuh. Untuk mendapatkan pengguna yang tertarik, program terselindung tumpuan membeli-belah tawaran. Tohotweb hijacker akan menunjukkan anda tawar-menawar menawarkan pelbagai jenis barangan. Perlu diingat bahawa senarai cadangan boleh menjadi palsu. Ia tidak pasti di mana tetingkap membawa kepada. Mana-mana daripadanya boleh mengarahkan anda ke tapak web yang rosak, yang mengandungi perisian berniat jahat.

Terdapat risiko untuk keselamatan anda peribadi, serta. Satu lagi cara untuk hijacker Tohotweb untuk mendapatkan wang daripada aktivitinya adalah dengan mengumpul dan menjual maklumat mengenai pengguna komputer. Program berbahaya rekod sejarah pelayaran, Penjejakan biskut, ketukan kekunci, IP alamat, lokasi geografi, nombor telefon, akaun e-mel, nama pengguna, kata laluan dan lain-lain maklumat peribadi. Orang-orang yang membeli data anda boleh menggunakannya untuk memecahkan ke dalam akaun anda dan mencuri daripada mereka.

Bagaimana pula saya dijangkiti dengan Tohotweb hijacker?

Ianya sangat mungkin bahawa anda tidak pernah melawat tohotweb.com sebelum mula masalah anda. Jika anda mendapati laman web yang bakal pelayar anda dengan tiada penjelasan yang munasabah, anda telah membuat kesilapan terlebih dahulu. Program berbahaya mempunyai cara memasuki komputer tidak dapat dikesan. Teknik pertama kita akan menangani penyertaan. Tohotweb hijacker boleh laksana yang bergabung dengan fail persediaan program lain dan dipasang bersama-sama dengan ia. Alat tambahan akan dimasukkan sebagai sebahagian daripada terma-terma dan syarat-syarat Program utama. Anda perlu mencari di mana opsyen ini disenaraikan dan mengubah seting.

Vektor penyebaran lain yang menggunakan Tohotweb hijacker adalah e-mel spam. Kancing terpencil alat ke dalam fail yang dilampirkan, seperti dokumen teks, imej, Arkib, zip folder, hamparan dan lain-lain. Untuk mendapatkan perhatian penerima, pengirim menulis mesej yang meyakinkan. Anda akan diarahkan untuk membuka fail yang orang akan menggambarkan sebagai dokumen yang penting. Berbuat demikian akan mengakibatkan jangkitan serta-merta. Apabila anda menerima e-mel yang tidak dijangka, semak kenalan untuk mengesahkan ia adalah sah.

Penyingkiran Tohotweb

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikut untuk mengalih keluarkannya secara kekal daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan Rbersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi dalam tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih boleh keluarkan Tohotweb dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *