Main-bar.net “Virus” buang pemasangan

Browser hijackers
Remove Play-bar.net

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Main-bar.net. Panduan pemindahan Main-bar.net ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Main-bar.net telah diklasifikasikan sebagai hijacker pelayar yang khas yang mana tujuan utama adalah untuk mempromosikan nasib. Sebaik sahaja Laman web ini akan dipasang pada komputer anda, ia akan dengan serta-merta mengubah halaman utama anda lalai dan enjin carian dan sistem anda terlekat dengan pelbagai iklan pop timbul yang komersial. Selain itu, iklan mengganggu disediakan oleh Main-bar.net memperlahankan kelajuan Internet anda, mengganggu sesi Pelayaran anda dan menyebabkan sistem yang kerap crushes, sekali gus mengekalkan hijacker di komputer anda sudah tentu tidak digalakkan.

Ambil perhatian bahawa jika Main-bar.net hadir pada PC anda, ia adalah sentiasa atas sebab-sebab dan anda perlu tahu bahawa program ini adalah mampu menyebabkan banyak masalah. Satu-satunya cara untuk mengelak daripada berurusan dengan isu-isu ini adalah untuk mengesan dan menghapuskan dengan hijacker dengki dari sistem serta-merta.

Ia mungkin kelihatan pelik, tetapi dalam kebanyakan kes pengguna komputer adalah orang-orang yang memasang Main-bar.net pada sistem mereka sendiri. Begitu juga untuk aplikasi lain mengganggu Main-bar.net adalah sangat pintar bahawa ia boleh membuat anda muat turun tanpa menyedarinya. Kebiasaannya, hijacker yang memasuki Mesin anda diikat dengan aplikasi lain dan mengekalkan kehadirannya secara rahsia sehingga pelayar laman web dan web ditukar, dan warna-warna untuk iklan komersial mula menunjukkan pada monitor anda.

Remove Play-bar.net
The Play-bar.net Virus

Terdapat beberapa cara lain yang menggunakan Main-bar.net untuk seterusnya meranapkan PC anda. Ini termasuk bersembunyi di belakang lampiran e-mel spam, pautan rosak dan laman web, atau hanya menyamar sebagai satu sistem yang palsu atau Kemaskini program. Sebagai contoh, anda mungkin boleh yakin bahawa anda sedang mengemaskini atur cara pada PC anda, tetapi ia ternyata bahawa anda sedang memasang alat dengki, mengganggu dan berbahaya nasib sebaliknya. Jadi, jika anda mahu untuk mengelakkan unwillingly memasang adware pada sistem, anda harus sangat berhati-hati dan ingat tergesa-gesa itu, naif, dan gangguan tidak akan membantu anda semua.

Jika main-bar.net telah dipasang pada PC anda, pelayar web anda akan mendapat dibanjiri dengan nada iklan komersil yang sia-sia. Ambil perhatian bahawa jika anda klik pada mana-mana daripada mereka, anda akan berakhir dengan memasang perisian berniat jahat yang lebih tidak diingini pada sistem. Di samping itu, seperti dalam pop-up akan muncul setiap kali anda cuba untuk menyemak imbas web, mereka yang berupaya menyebabkan pelbagai jenis masalah. Seperti telah disebutkan, antara isu-isu ini akan melambatkan kelajuan Internet anda, mengalami kemalangan kerap sistem dan mengganggu aktiviti pelayaran anda. Oleh itu, perkara yang terbaik yang anda boleh lakukan adalah untuk membuang Main-bar.net daripada komputer anda serta merta.

Dalam setiap kes, isu paling teruk anda akan perlu berurusan dengan jika Main-bar.net telah dijangkiti komputer, merupakan kebolehan dengan hijacker untuk mencuri data peribadi dan kewangan anda. Sebaik sahaja Main-bar.net memasuki PC, ia mula pemantauan aktiviti dan Katalog anda melayari setiap langkah anda dalam talian. Sebaik sahaja nasib yang telah mengumpulkan maklumat mengenai anda yang cukup, ia berkongsi dengan pihak ketiga yang tidak diketahui yang menyokong program ini, dan mereka boleh menggunakannya untuk tujuan yang berniat jahat. Sebab itu anda tidak perlu hanya menghapuskan Main-bar.net jadi melindungi PC anda daripada perisian berniat jahat pada masa akan datang.

Main-bar.net boleh dihapuskan sama ada secara manual atau secara automatik. Penyingkiran manual arahan disediakan bellow artikel ini. Walaupun, walaupun anda telah melengkapkan proses pemindahan secara manual, anda masih perlu menjalankan imbasan penuh desktop PC anda untuk mengenalpasti apa-apa sisa daftaran atau fail sementara. Anda boleh melakukan ini dengan memasang alat antimalware berwibawa yang akan memadamkan semua ancaman sedia ada sekaligus dan akan melindungi sistem anda terhadap perisian berniat jahat pada setiap masa.

Buang Main-bar.net

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tahu bagaimana untuk melakukan ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Sila ikuti langkah-langkah yang tepat untuk mengalih keluar Main-bar.net daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taip msconfigdan tekan Enter.

msconfig

pergi dalam tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih boleh keluarkan Main-bar.net daripada pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *