Kromium pelayar “Virus” penyingkiran

Browser hijackers
Remove Chromium Browser

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan pelayar kromium. Panduan pemindahan kromium pelayar ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Pelayar kromium adalah sebuah aplikasi yang sah yang telah disalahgunakan oleh penggodam. Program ini dibangunkan sebagai satu sumber terbuka versi pelayar web Google Chrome. Konsep pelayar kromium memberi pengguna pilihan penyesuaian. Anda boleh menyediakan program untuk kemudahan anda. Seting boleh suai termasuk rekabentuk grafik, antaramuka pengguna dan opsyen kebolehcapaian. Program ini menyediakan perkhidmatan yang baik, tetapi ia bukanlah kebal kepada serangan-serangan penggodam. Pemaju yang berniat jahat telah disasarkan pelayar kromium. Alat yang memberi mereka peluang untuk mendapatkan kawalan ke atas pelayar web anda.

Apakah bahaya sekitar hijacker pelayar kromium?

Jika anda secara sukarela tidak menginstall kromium pelayar ke komputer anda, anda adalah mangsa serangan siber. Perisian hacker dipasang sistem anda boleh terjejas. Mereka akan menggunakannya untuk melakukan pelbagai aktiviti yang tidak dibenarkan. Program rahsia dan pemaju yang mempunyai agenda. Mereka akan mempunyai alat menukar tetapan penyemak imbas anda dan mengambil kawalan ke atas tugas-tugas tersebut.

Seting sekuriti anda akan dibawa. Ini dilakukan untuk memberikan alat penyangak keupayaan untuk menghasilkan iklan pop-up. Iklan yang akan menunjukkan anda eksklusif urusniaga, diskaun, kupon dan tawaran tawaran lain. Hijacker yang memaparkan pop timbul, pop-bawah, banner, kotak kupon, hadiah percuma, rebet, terapung, perbandingan ruang-antara, kontekstual, peralihan, dan iklan halaman penuh. Mereka akan memberi anda pelbagai pilihan senarai produk untuk memilih daripada.

Pemilik hijacker pelayar kromium dibayar untuk mempromosi Laman web pihak ketiga. Mereka menerima komisen, berdasarkan jumlah klik menjana pengguna. Inilah sumbangan tidak sanggup membuat orang untuk manfaat para penggodam. Ambil perhatian bahawa sumber untuk iklan tidak boleh dijamin supaya boleh dipercayai. Mana-mana daripadanya boleh link ke laman web rosak, diselitkan dengan spyware. Kerana pelayar web anda telah diusik, ia tidak akan mengingatkan anda tentang laman web yang berisiko.

Hijacker pelayar kromium menjalankan satu lagi aktiviti yang tidak dibenarkan. Ia mengawasi pengguna online sesi dan mengumpul data mereka. Tol rendang akan terus menjejaki anak sejarah pelayaran awda dan ketukan kekunci anda. Hijacker yang boleh mengakses alamat IP anda, lokasi geografi, e-mel, nombor telefon, nama pengguna, kata laluan dan lain-lain maklumat yang telah dimasukkan ke dalam akaun peribadi anda. Pemilik program terselindung boleh menjual data peribadi anda tanpa meminta kebenaran anda atau memberitahu anda semua.

Remove Chromium Browser
The Chromium Browser Virus


bagaimana pula hijacker kromium pelayar mendapat akses kepada sistem saya?

Pelayar kromium hijacker menjadikan penggunaan beberapa vektor penyebaran. Kaedah yang paling biasa untuk mengagihkan furtive program penyertaan. Hijacker kromium pelayar boleh diikat dengan perisian percuma, shareware dan rompak utiliti dibayar. Program utama akan menyenaraikan alat bonus dalam terma-terma dan syarat-syarat. Anda perlu mencari di mana opsyen ini disebut dan buang ia. Jika tidak, hijacker tersebut akan diberi akses kepada komputer anda.

E-mel spam adalah satu lagi sumber yang biasa bagi hijacker pelayar kromium. Program terpencil selak ke atas dokumen yang dilampirkan, imej dan Arkib. Membuka fail hijacker yang melekat akan meminta dengan muat turun dan pasang. Anda perlu bukti kebolehpercayaan e-mel anda sebelum mengikuti arahan mana-mana daripada mereka. Semak kenalan dari Surat untuk mengesahkan bahawa pengirim adalah boleh dipercayai.

Memandu-oleh pepasangan adalah satu lagi cara menyebarkan hijacker pelayar kromium. Program rahsia ini boleh dipindahkan ke komputer anda melalui laman web rosak atau pautan terjejas. Ini berlaku atas penyertaan, jadi anda perlu berhati-hati untuk tidak mencari domain yang dijangkiti. Adalah lebih baik untuk melakukan beberapa kajian ke atas laman-laman web yang tidak dikenali sebelum mengunjungi mereka buat pertama kalinya. Begitu juga bagi penyedia pautan.

Buang pelayar kromium

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tahu bagaimana untuk melakukan ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Sila ikuti langkah-langkah yang tepat untuk Keluarkn kromium pelayar pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taip msconfigdan tekan Enter.

msconfig

pergi dalam tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih boleh keluarkan kromium pelayar dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *