Keluarkn Ourstartpage “Virus” Firefox Chrome/

Browser hijackers
Remove Ourstartpage

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Ourstartpage. Panduan pemindahan Ourstartpage ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Ourstartpage adalah enjin carian yang menyediakan antara muka pengguna yang berbeza dan fungsi alternatif. Laman web yang menyokong 13 Bahasa: Bahasa Inggeris, Bahasa Arab, Sepanyol, Portugis, Itali, Indonesia, Perancis, Jerman, Rusia, Romania, Poland, Turki dan Thai. Ourstartpage menawarkan hasil carian Perkhidmatan peningkatan. Platform mempunyai tab untuk menyemak imbas lalai dan penapis untuk imej, video dan berita. Fungsi-fungsi tambahan termasuk jam, kalendar yang dan bar Pautan. Ourstartpage memberikan akses pantas ke laman-laman berikut: Facebook, tawaran Berger, Instagram, Twitter, Amazon dan Ebay. Platform mempunyai outlook yang biasa, tetapi kajian telah menunjukkan bahawa ia disambungkan ke hijacker pelayar.

Apa yang membuatkan hijacker di sebalik Ourstartpage berbahaya?

Program berbahaya akan memotong pelayar web anda dan membuat perubahan yang tidak diizinkan untuk setingnya dalaman. Enjin carian lalai dan laman web anda akan diset semula kepada ourstartpage.com. Laman web adalah pajak-gadai dengan hijacker itu. Ia mengembalikan hasil yang tidak boleh dipercayai. Program penyangak Selit laman-laman web yang disokong di tengah-tengah hasil carian yang tulen. Muka surat tajaan akan berisiko. Mereka boleh menyebarkan jangkitan. Ourstartpage tidak boleh digunakan sebagai enjin carian, walaupun hijacker yang akan memberikan anda satu alternatif. Satu-satunya penyelesaian adalah untuk menghapuskan perisian berniat jahat daripada komputer anda.

Ourstartpage hijacker mempunyai beberapa cara untuk membawa anda ke laman-laman web yang ditaja. Pendekatan yang paling berkesan adalah untuk memaparkan kepada anda iklan. Pengiklanan dalam talian telah menjadi sektor yang ketara pada beberapa tahun yang lepas. Banyak organisasi menggunakan atau menyediakan perkhidmatan pengiklanan di internet. Peningkatan amalan ini telah membawa kepada penyalahgunaan yang ketara. Pemaju telah menceburi untuk mengambil jalan pintas dengan mencipta perisian penyangak.

Remove Ourstartpage
The Ourstartpage Virus

Ourstartpage hijacker merasai Keselamatan untuk keuntungan. Program rahsia menjalankan Keselamatan mengimbas untuk menapis laman-laman web yang berbahaya. Ia menyokong semua laman web yang ia mendapat dibayar kepada. Terdapat dua cara utama untuk menjalankan kempen-kempen pengiklanan. Kaedah lancar adalah untuk mengubah keputusan carian anda, manakala pendekatan yang lebih mudah adalah untuk menunjukkan kepada anda iklan pop timbul.

Terdapat cara kedua untuk membuat kutipan yang menimbulkan ancaman keselamatan tambahan. Ourstartpage hijacker boleh mengumpulkan maklumat daripada pelayar web anda. Ini merangkumi sejarah pelayaran, IP alamat, ketukan kekunci, akaun e-mel, lokasi geografi, butiran demografi, nombor telefon, nama pengguna dan kata laluan. Data peribadi anda boleh dijual kepada penjenayah siber tanpa pengetahuan anda.

Bagaimana Ourstartpage hijacker boleh memasuki sistem saya?

Terdapat dua cara untuk hijacker Ourstartpage untuk seterusnya meranapkan komputer anda. Program yang terpencil biasanya dibungkus dalam gabungan. Program-program cetak rompak, Freeware dan shareware adalah pelanggan download biasa bagi hijacker itu. Alat yang rendang mendapat menambah kepada terma dan syarat-syarat program tuan rumah sebagai bonus. Untuk melarang pasang anak, anda perlu mencari di mana ia disenaraikan dan keluarkan tanda semak dari dalam kotak itu. Pastikan untuk membaca pengguna akhir perjanjian perlesenan (EULA) semua alat anda menambah sistem anda.

Satu cara lain bagi hijacker di sebalik Ourstartpage untuk mengakses komputer anda adalah melalui e-mel spam yang. Program penyangak sering Sembunyi di sebalik lampiran yang pergi dengan huruf. Penghantar akan cuba untuk mendapatkan anda untuk mengakses pengangkut fail dengan menyatakan ia adalah satu bahagian penting dokumentasi. Mesej boleh ditulis bagi pihak sebuah entiti yang boleh dipercayai, seperti pos negara, Jabatan polis tempatan, Cawangan kerajaan, sebuah firma kurier, sebuah laman web membeli-belah atau rangkaian sosial. Untuk menyemak sama ada e-mel adalah tulen, bukti kenalan penghantar telah disediakan dalam badan Surat.

Buang Ourstartpage

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang anda mesti lakukan untuk Keluarkn hijacker dalam pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taip msconfigdan tekan Enter.

msconfig

pergi dalam tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih boleh keluarkan Ourstartpage dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *