Keluarkn ADClick “Virus” Firefox Chrome/

Adware

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan ADClick “Virus”. Ini ADClick “Virus” penyingkiran panduan bekerja untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

AdClick adalah satu aplikasi mengganggu adware yang mengganggu penduduk setiap hari anda melayari pengalaman. Begitu juga untuk program perisian iklan lain, sebaik sahaja AdClick infiltrates komputer anda, ia menghasilkan nada yang sia-sia iklan pop-up, dilabel “Dikuasai oleh AdClick”, “Dibawa kepada anda oleh AdClick”, dan sebagainya, yang boleh menyebabkan kemalangan kerap sistem dan melambatkan anda Semak imbas sesi dengan ketara.

Selain itu, iklan mungkin mengarahkan anda ke beberapa laman web yang mencurigakan dan serius mengancam keselamatan peribadi anda. Mengingati fakta-fakta, perkara terbaik yang anda boleh lakukan, adalah untuk mengalih keluar AdClick dari sistem ini sebaik sahaja anda perasan dengan kehadirannya di atasnya.

AdClick menggunakan pelbagai kaedah untuk infiltrating Mesin Maya anda. Malah, permohonan nasib ini adalah tipu muslihat program tersebut bahawa anda tidak akan sedar bahawa ia telah dijangkiti sistem anda sehingga iklan pop timbul mula banjir monitor anda.

Kebiasaannya, AdClick Sembunyi di sebalik freeware lain, disebabkan oleh hakikat bahawa kebanyakan pengguna komputer tidak membayar perhatian semasa melalui proses pemasangan. Setelah diingat freeware yang sering diikat dengan malware, anda harus sangat berhati-hati semasa menyediakan perisian baru pada sistem, serta membaca semua terma dan syarat-syarat yang diberikan oleh Pendeta Pemasangan. Dalam kes lain, ia adalah sangat mungkin berakhir dengan nasib seperti AdClick pada mesin Maya anda.

Pada tiap-tiap permohonan yang disokong pengiklanan, objektif utama AdClick adalah untuk membuat keuntungan yang mudah untuk meneruskan kewujudannya. Satu-satunya cara untuk melakukan ini adalah untuk mempromosikan produk dan perkhidmatan dengan pihak ketiga affiliate dan dipaparkan oleh iklan-iklan yang mereka berikan. Setiap kali anda klik untuk advert, pemaju AdClick buat duit mudah. Walau bagaimanapun, ini boleh menjadi amat berbahaya kerana iklan ini sering membawa kepada laman web yang rosak dan PC anda mungkin dijangkiti dengan mudah dengan perisian berniat jahat. Sebab itu, mengeluarkan AdClick dari sistem amatlah disyorkan.

Malangnya, Terdapat satu lagi isu penting yang berkaitan dengan AdClick, dan ini adalah keupayaan program bertindak sebagai seorang Perisik dan mencuri data peribadi anda. Oleh itu, walaupun jika anda tidak keberatan iklan-iklan dalam berbilang penyimpanan yang jauh, AdClick pada sistem meletakkan dalam bahaya keselamatan peribadi anda. Sebab itu, perkara yang terbaik yang anda boleh lakukan ia untuk memadam aplikasi perisian iklan dengan serta-merta dan untuk melindungi komputer anda daripada sebarang ancaman pada masa akan datang.

Jika sesi Pelayaran anda telah dipindahkan ke laman web yang tidak dipercayai, fail-fail yang terjejas, ia adalah sangat mungkin bahawa virus komputer telah berjaya menembusi Mesin Maya anda. Akibatnya, jangkitan mungkin kini tersembunyi ke dalam sistem dan mereka boleh membenarkan sesetengah penjenayah siber untuk mendapat akses kepada PC anda dan mencuri data sensitif anda. Dalam kes ini berlaku, satu-satunya cara untuk memadam apa-apa ancaman dan virus dari sistem sepenuhnya dan melindungi data peribadi anda daripada dicuri, adalah dengan menggunakan program automatik Keselamatan. Dengan menggunakannya, jangkitan tersembunyi semua boleh terletak dan dihapuskan sekaligus.

Berita baiknya di sini adalah bahawa pembuangan AdClick bukanlah satu proses yang sukar. Anda boleh memadam program bersama-sama dengan iklan, sama ada secara manual atau secara automatik. Sekiranya anda memerlukan apa-apa bantuan dengan proses pembuangan, anda boleh mengikuti dibawah arahan manual yang disediakan dalam artikel ini. Namun begitu, walaupun anda telah selesai penghapusan secara manual, anda masih perlu scan PC anda dengan alat antimalware sah untuk memastikan bahawa semua ancaman yang sedia ada telah dialih keluar sepenuhnya. Alat keselamatan akan mengesan dan menghapuskan semua program-program yang diingini dan akan melindungi sistem anda terhadap perisian berniat jahat.

Penyingkiran ADClick

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikut untuk mengalih keluarkannya secara kekal daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taip msconfigdan tekan Enter.

msconfig

pergi dalam tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih boleh keluarkan ADClick dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *