Keluarkan Ransomware buruk arnab (WINDOWS\INFPUB. DAT) | Dikemaskini

Ransomware

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Ransomware arnab buruk (WINDOWS\INFPUB. DAT). Ini arnab buruk Ransomware (WINDOWS\INFPUB. Panduan pemindahan DAT) berfungsi untuk semua versi Windows.

Arnab yang buruk adalah salah satu penambahan terbaru kepada keluarga ransomware yang sudah besar. Anda mungkin ada mendengar tentang bahagian virus ini baru kerana ia bertanggungjawab untuk jangkitan yang pelbagai di Jerman, Turki, Bulgaria, Perancis, dan Rusia. Malangnya, walaupun, anda sedang membaca artikel panduan pemindahan ini yang mungkin bermaksud bahawa anda telah jatuh mangsa kepada arnab yang buruk. Sudah tentu, anda boleh membaca hanya keluar rasa ingin tahu. Jika ini berlaku, anda boleh menganggap diri anda sangat, sangat bertuah. Arnab yang buruk yang amat ditakuti. Ia adalah jangkitan yang sangat berbahaya dan jika anda sedang dijangkiti, anda berada di untuk banyak isu.

Modul utama jangkitan adalah di WINDOWS\INFPUB. Fail DAT. Jika anda mendapati fail ini dalam sistem anda, pastikan bahawa arnab yang buruk adalah atas kapal. WINDOWS\INFPUB. DAT terletak di direktori C:\Windows, ia dikendalikan oleh rundll32.exe itu dan digunakan untuk mengimbas peranti yang bersambung kepada rangkaian tempatan anda. Ciri-ciri ini ancaman masih merupakan suatu karya dalam kemajuan tetapi ia mungkin akan digunakan dalam versi masa depan. Ini adalah satu virus yang agak baru tetapi ia masih sangat berbahaya, supaya tidak memandang rendah ia. Mari kita ke maklumat lanjut.

Sebaik sahaja ransomware yang memasuki Mesin anda, ia jatuh dalam INFPUB. Fail DAT serta DLL utama serta dua aplikasi berniat jahat. Gabungan empat unsur ini menyulitkan fail anda. Arnab yang buruk untuk membuat imbasan penuh pemacu cakera keras dalam carian untuk fail, anda telah mencipta diri sendiri. Ini termasuk anda gambar, video, fail-fail MS Office, pangkalan data, muzik, dokumen, dan lain-lain. Mereka semua mendapatkan disulitkan dengan algoritma kod pengunci yang kukuh dan anda tidak mempunyai akses kepada mana-mana daripada mereka lagi. Setelah penyulitan yang lebih, ransomware yang jatuh Nota untuk anda. Ia dipanggil Nota tebusan dan ia menyatakan bahawa satu-satunya cara untuk mendapatkan kembali fail-fail anda dengan membeli kekunci khas.

Crooks dalam permintaan Bitcoins 0.05, iaitu kepada kira-kira $300 USD. Mereka mendakwa bahawa sebaik sahaja anda membayar, mereka akan menghantar anda ke decryptor dan anda akan dapat membuka data anda. Ini mungkin benar, namun kami amat mengesyorkan bahawa anda tidak membayar. Inilah sebabnya. Pertama sekali, anda berurusan dengan crooks dan crooks tidak boleh dipercayai. Mereka cenderung untuk mengabaikan mangsa-mangsa mereka apabila tebusan yang dibayar. Anda mungkin menerima decryptor tidak sekali. Kedua, bagaimana jika kekunci mereka memberi anda bekerja hanya sebahagiannya atau tidak? Kemudian apa? Anda kehilangan wang anda dan tidak kembali fail-fail anda. Ketiga, walaupun mereka memberi anda kunci dan ia berfungsi dengan baik, anda masih mempunyai masalah.

Decryptor ini hanya mengalih keluar penyulitan, tidak jangkitan. Arnab tidak akan kekal pada mesin anda bersedia untuk menyerang semula sebarang masa yang dapat memutuskan. Adakah anda sekarang lihat Mengapa membayar orang-orang ini bukan merupakan satu pilihan? Anda tidak boleh menang. Untuk mendapatkan data anda dengan selamat, anda perlu mengalih keluar ransomware yang pertama. Kemudian, jika anda mempunyai sandaran yang disimpan pada peranti luaran, anda boleh menggunakan untuk mendapatkan semula segala-galanya. Apa pun anda, tidak memberi cybercriminals ini walaupun satu sen wang anda dan tidak menaja “perniagaan” mereka.

Bagaimana pula anda akhirnya terlekat dengan arnab yang buruk? Well, ransomware itu bergantung pada kecuaian anda. Bagaimanakah skim ini berfungsi? Entah bagaimana, anda akan mendapat pada laman anda, menyatakan bahawa Flash anda tidak dikemaskinikan dan bahawa jika anda mahu untuk melihat kandungan Laman ini, anda perlu mengemaskinikannya sekarang. Mudah, ada disediakan pautan yang anda klik dan fail install_flash_player.exe mendapat dimuat turun pada PC anda. Kemudian, jika anda melaksanakannya, thats it.

Anda melaksanakan arnab buruk dan memberi virus mengakui keistimewaan. Selebihnya kita sudah menjelaskan. Ini adalah apa yang kami maksudkan dengan “virus bergantung pada kecuaian anda”. Mengapa anda klik pada pautan rawak untuk mengemaskini atur cara Menggunakan sumber yang boleh dipercayai sahaja. Tidak memberi anda naif dan tergesa-gesa. Ia tidak pernah berakhir baik untuk anda. Jangan lupa bahawa dan Jangan ulangi kesilapan yang sama pada masa akan datang. Satu-satunya cara untuk melindungi PC anda daripada jangkitan adalah sentiasa untuk bersaing pengawal anda.

Ransomware buruk arnab (WINDOWS\INFPUB. Penyingkiran DAT)

Kaedah 1: mengambil semula fail awda disulitkan menggunakan ShadowExplorer
Biasanya, buruk arnab Ransomware (WINDOWS\INFPUB. DAT) memadam semua salinan bayang, yang disimpan dalam komputer anda. Nasib baik, ransomware yang memang tidak mampu menghapuskan salinan bayang. Jadi cuba pertama anda harus dapat mengambil semula fail asal daripada salinan bayang.

 1. Muat turun ShadowExplorer dari link ini: http://www.shadowexplorer.com/downloads.html.
 2. Pasang ShadowExplorer
 3. Buka ShadowExplorer dan pilih pemacu C: pada panel kirishadowexplorer
 4. Memilih pada tarikh sebulan yang lalu sedikit dari medan tarikh
 5. Navigate ke folder dengan fail dienkripsikan
 6. Klik kanan pada fail dienkripsikan
 7. Pilih “mengeksport” dan memilih destinasi untuk fail asal

Kaedah 2: mengambil semula fail awda disulitkan dengan menggunakan Ambil semula sistem

 1. Pergi ke mulakan –> semua atur cara –> aksesori –> alat sistem –> ambil semula sistem
 2. Klik “seterusnyasystem restore
 3. Memilih titik ambil semula, sekurang-kurangnya sebulan yang lalu
 4. Klik “seterusnya
 5. Memilih cakera C: (harus dipilih secara lalai)
 6. Klik “seterusnya“. Tunggu beberapa minit dan ambil semula perlu dilakukan.

Kaedah 3: mengambil semula fail awda menggunakan perisian pemulihan fail
Jika tiada seorang pun daripada kaedah di atas kerja-kerja, anda perlu cuba untuk mendapatkan kembali fail dienkripsikan dengan menggunakan perisian pemulihan fail. Sejak Ransomware buruk arnab (WINDOWS\INFPUB. DAT) terlebih dahulu untuk membuat salinan fail asal, maka ia menyulitkan dan menghapuskan yang asal, anda boleh berjaya mengambil semula asal menggunakan perisian pemulihan fail. Berikut adalah beberapa program fail pemulihan perisian percuma:

 1. Recuva
 2. Puran fail pemulihan
 3. Gerudi cakera
 4. Glary membatalkan penghapusan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *