ClearScreen pemain “Virus” penyingkiran

PUP
Remove ClearScreen Player

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan ClearScreen Player. Panduan pemindahan pemain ClearScreen ini berfungsi untuk semua versi Windows.

Pemain ClearScreen ini dikelaskan sebagai program yang berpotensi tidak diingini (anak anjing), maka ia tidak digalakkan untuk menyimpan dalam PC anda. Sebagai permohonan disokong pengiklanan, Setelah dipasang pada sistem, ia akan banjir pelayar web anda dengan Tan iklan komersial setiap kali anda cuba untuk mencapainya, yang akan menjadi sama sekali tidak berguna untuk anda.

Walaupun fakta bahawa pemain ClearScreen bukanlah program seperti itu berbahaya itu sendiri, jika ia hadir pada mesin Maya anda, ia mungkin menyebabkan anda pelbagai masalah. Sesetengahnya kelihatan membuat lebih perlahan prestasi PC anda, menyebabkan sistem yang kerap mengalami kemalangan, isu-isu Keselamatan, dan sebagainya. Walau bagaimanapun, salah satu perkara yang paling penting untuk menyebut di sini adalah bahawa iklan-iklan yang dipaparkan oleh ClearScreen Player boleh mendedahkan anda kepada jenis berpotensi merawat dan jangkitan yang lain. Oleh itu, anda perlu memadam anak anjing dengan seberapa segera seperti yang anda lihat pada PC anda.

Mujurlah, pemain ClearScreen dapat dihapuskan melalui Panel Kawalan, yang tidak akan menjadi masalah untuk anda. Apa yang harus anda lakukan dalam kes ini, adalah untuk ikut bawah disediakan panduan pemindahan, atau memasang alat antimalware dipercayai yang akan mengesan dan menghapuskan semua ancaman yang berpotensi daripada komputer anda.

Remove ClearScreen Player
The ClearScreen Player Virus

Namun, ada sesuatu yang lain anda perlu tahu mengenai pemain ClearScreen. Menurut pengkaji malware, permohonan beriklan bukan sahaja memaparkan iklan yang mengganggu, tetapi juga mampu mengumpul maklumat tentang tingkah laku anda maya. Sebab itu, pemain ClearScreen telah dikategorikan sebagai nasib yang serius mungkin mengancam keselamatan diri anda.

Malah, pemain ClearScreen bukanlah program nasib sahaja yang bertindak begini. Banyak program-program yang tidak diingini juga mungkin slither ke mesin Maya anda undetectably dan bertindak benar-benar dengan cara yang sama. Jadi, jika anda mahu untuk mengelakkan meletakkan keselamatan anda dalam bahaya, anda mesti menyimpan atur antimalware didayakan dan dikemaskini sepanjang masa. Selain itu, anda harus sangat berhati-hati apabila memasang perisian percuma yang baru pada sistem dan fikiran dengan sumber-sumber yang anda muat turun daripada.

Selalunya, pengguna komputer tidak membaca semua terma dan syarat yang disediakan oleh perisian yang mereka mahu untuk menubuhkan dan bersetuju untuk segala-galanya tergesa-gesa. Dengan cara ini, pengguna membiarkan nasib pada sistem diri dan risiko keselamatan mereka sendiri tanpa menyedarinya. Oleh itu, anda harus sangat berhati-hati setiap kali anda memasang atur cara baru pada mesin anda dan membaca semua arahan yang dipaparkan oleh pendeta yang ditetapkan. Jika tidak, data anda sensitif mungkin dicuri oleh penjenayah siber yang boleh menggunakannya untuk beberapa tujuan jahat.

Berita baik mengenai pemain ClearScreen adalah bahawa penghapusan bukanlah satu proses yang sukar. Anda boleh menghapuskan program bersama-sama dengan iklan-iklan yang dipaparkan sama ada secara manual atau secara automatik. Penyingkiran manual arahan disediakan bellow artikel ini. Walaupun, walaupun anda telah melengkapkan proses pemindahan secara manual, anda masih perlu menjalankan imbasan penuh desktop PC anda untuk mengenalpasti apa-apa sisa daftaran atau fail sementara. Anda boleh melakukan ini dengan memasang alat antimalware berwibawa yang akan memadamkan semua ancaman sedia ada sekaligus dan akan melindungi sistem anda terhadap perisian berniat jahat 24/ 7 sehari.

Penyingkiran pemain ClearScreen

STEP-1Jalankan Pengurus tugas dengan mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-6

Buka MS Config dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi dalam tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih boleh keluarkan ClearScreen pemain dari komputer anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *