Buang Virus Cari New Tab Mediasearch (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers
Remove New Tab Mediasearch

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Cari New Tab Mediasearch. Panduan Cari New Tab Mediasearch penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Mempunyai laman web dan mencari pembekal telah digantikan? Adakah anda sentiasa mendapat dihalakan semula ke tapak yang aneh dan tidak biasa yang dinamakan Search.newtab-mediasearch.com? Ini adalah tanda bahawa pelayar anda telah dijangkiti oleh hijacker yang. Perisian yang berniat jahat seperti ini ini mampu mengubahsuai seting pelayar anda untuk memastikan bahawa ia boleh menyebabkan masalah tanpa gangguan. Hal ini dapat mencuri sejarah web mangsa, melayari tabiat dan pertanyaan carian, serta memasang pelbagai tambahan palsu, pelanjutan dan bar alat tanpa pengetahuan atau persetujuan pengguna.

Kuasa Tempahan menjengkelkan hijacker ini walaupun adalah keupayaan untuk mengubah penyemak imbas anda menjadi alat yang memaparkan iklan. Perampas yang lebih berupaya menyerang skrin anda dengan banyak dalam-teks, banner dan iklan pop timbul, yang akan secara khusus disasarkan dengan sewajarnya, supaya kelihatan lebih menarik dan membuat pengguna klik pada mereka. Iklan tersebut bertujuan untuk mencipta pendapatan melalui kaedah membayar per klik.

Perampas pelayar sering merebak melalui mesej e-mel spam, lampiran e-mel dan fail boleh laku, diikat perisian, pengemaskinian palsu, iklan yang palsu dan pautan, rosak fail torrent, dan lain-lain. Untuk mengelakkan jangkitan malware yang berpotensi, pengguna mestilah berhati-hati apabila mereka memuat turun perisian dari internet. Kami mengesyorkan mendapatkan kemas kini perisian anda daripada sumber rasmi dan boleh dipercayai sahaja.

Remove New Tab Mediasearch
Search New Tab Mediasearch Virus

juga, apabila memuat turun perisian percuma pakej, anda harus sentiasa memilih untuk maju Custom/ jenis pemasangan, supaya anda boleh dapat melihat kandungan penuh ikatan. Perisian yang berniat jahat selalunya tidak dinyatakan dengan betul dan pengguna mempunyai cara lain untuk mengetahui tentang kewujudannya kecuali satu. Selepas anda telah melihat setiap senarai atur cara dan aplikasi, anda dengan mudah boleh buang mana-mana perisian yang anda dapati mencurigakan atau yang anda tidak mahu untuk memuat turun di tempat pertama.

Manakala perampas tidak dianggap menjadi virus yang sebenar kerana mereka menjangkiti pelayar anda sahaja, bukan seluruh sistem komputer yang masih tidak bermakna bahawa mereka harus boleh dipertikaikan lagi. Perampas pelayar yang tidak berbahaya. Anda boleh menjadi satu klik jauh dari jangkitan virus yang berpotensi seperti kuda Trojan atau pun ransomware! Tidak jatuh ke dalam perangkap penggodam tersebut!

Selain itu, prestasi penyemak imbas anda akhirnya akan jatuh, menyebabkan kerap kemalangan dan membeku. Ini akan membuat apa-apa kerja di dalam komputer anda mustahil. Jangan biarkan penjenayah siber berkompromi web Keselamatan dan privasi anda! Membuang parasit jahat ini sebelum terlambat! Ikut arahan kami di bawah dan belajar bagaimana untuk menyingkirkan hijacker pelayar ini hari!

Penyingkiran Cari New Tab Mediasearch

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tahu bagaimana untuk melakukan ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Sila ikuti langkah-langkah yang tepat untuk mengalih keluar Cari New Tab Mediasearch daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Cari New Tab Mediasearch dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *