Bagaimana untuk menghapuskan “Segera Firefox Update” (Chrome/ Firefox)

PUP
Remove Urgent Firefox Update

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan segera Firefox Update. Panduan pemindahan segera Firefox Update ini berfungsi untuk semua versi Windows.

Jika “Segera Firefox Update” pop-up yang muncul di skrin anda, sistem anda telah menjadi mangsa serangan malware. Mesej ini adalah tidak sah. Mereka tidak datang daripada Mozilla Firefox. Alat yang menghasilkan mereka sedang cuba menyesatkan anda. Program penyangak ini cuba untuk mendapatkan pengguna untuk meluluskan pemasangan perisian yang tidak diminta oleh palsu membentangkan sebagai kemas kini pelayar. Walaupun alat rendang yang aktif dalam sistem anda, ia akan terus di memaparkan pemberitahuan palsu. Pada masa yang sama, ia akan memantau aktiviti dan maklumat rekod dari pelayar anda. Perisian rahsia di sebalik pop-up “Segera Firefox Update” telah dikategorikan sebagai satu program yang berpotensi tidak diingini (anak anjing) oleh pakar-pakar.

Isu-isu apa boleh anak-anjing di belakang punca pop-up “Segera Firefox Update”?

Masalah pertama sekitar program dengki adalah persembahan komputer dikurangkan. Anak anjing tersebut habis banyak CPU yang menjadikan sistem lembap. Mendapat kerja yang dilakukan pada PC anda akan menjadi lebih mencabar dan kurang cekap daripada ia boleh. Alat yang terselindung akan terus di memaparkan pop timbul “Segera Firefox Update” tanpa mengira sama ada anda mengikuti mereka atau tidak. Ambil perhatian bahawa klik satu tetingkap tunggal boleh mengakibatkan jangkitan. Pemberitahuan yang muncul tiba-tiba dan pengguna yang kadang-kadang ketik padanya oleh kemalangan. Terdapat tiada memberitahu Apakah jenis pop-up “Segera Firefox Update” boleh mengandungi malware.

Intipati perisian tidak relevan kepada pemilik daripada anak anjing tersebut. Kebimbangan hanya mereka adalah untuk membuat kutipan. Pemilik perisian mereka membantu mengedarkan membayar mereka untuk Lunch. Program furtive ini menggunakan teknik monetizing biasa, dikenali sebagai sistem pay per klik. Hasil dibesarkan oleh setiap klik yang dihasilkan-pengguna. Ini adalah mengapa anak anjing yang begitu agresif dalam aktivitinya.

Remove Urgent Firefox Update
The Urgent Firefox Update Virus

Mesej pop-up “Segera Firefox Update” menyampaikan akan agresif dalam hak mereka sendiri. Mereka diberi gelaran kelihatan serius. Pemberitahuan palsu cuba untuk meyakinkan pengguna bahawa tindakan segera dikehendaki untuk melindungi mesin mereka daripada ancaman keselamatan. Realitinya adalah bahawa anak-anjing di belakang kemas palsu adalah ancaman sebenar pada sistem anda. Mengabaikan tetimbul dalam dan berhati-hati untuk tidak klik pada iklan.

Ia adalah amat penting bahawa anda mengambil tindakan pantas terhadap anak anjing di belakang pop-up “Segera Firefox Update”. Lagi program rendang kekal pada sistem anda, buruk. Walaupun anda membuang mesejnya, anda akan masih terdedah kepada aktiviti berniat jahat yang lain ia membawa keluar. Anak anjing yang boleh merakam data peribadi dan kewangan dari pelayar web anda. Maklumat gathered akan dijual di pasaran darknet tanpa pengetahuan atau kebenaran awda.

Bagaimana pula dengan anak anjing di belakang pop-up “Segera Firefox Update” dipasang ke komputer saya?

Perisian furtive menggunakan beberapa vektor penyebaran underhanded. Teknik yang paling kerap menggunakan penyertaan. Anak anjing tersebut boleh mendapatkan digabungkan dengan aplikasi lain, seperti naskhah cetak rompak bayar utiliti, alat freeware dan shareware. Program penyangak akan ditawarkan sebagai bonus dengan perisian utama dari ikatan. Anda perlu mencari di mana ia disebut dalam terma dan syarat dan ia padam. Pastikan untuk berkenalan dengan dalam perjanjian lesen pengguna akhir (EULA) atur cara yang anda bercadang untuk menambah kepada sistem anda dan memilih untuk keluar daripada apa-apa alat tambahan.

E-mel spam adalah satu lagi tuan rumah yang mungkin untuk anak anjing di belakang pop-up “Segera Firefox Update”. Surat secludes program rendang di dalam lampiran. Penghantar akan memberitahu anda fail yang dilampirkan merupakan dokumen yang penting untuk membuat anda membukanya. Mencapai tuan rumah akan melepaskan anak anjing tersebut ke dalam sistem dengan serta-merta. Anda harus mengendalikan item dalam-kotak dengan berhati-hati. Semak yang sepatutnya mesej daripada dan bukti kenalan.

Kita perlu memberi amaran kepada anda mengenai kaedah pengagihan akhir adalah memandu-oleh pepasangan. Laman-laman web yang tercemar dan terjejas pautan boleh menghantar anak-anjing di belakang pop-up “Segera Firefox Update” kepada PC anda dalam sekejap. Memasukkan domain menggesa muat turun dan pasang jangkitan. Vektor penyebaran ini digunakan oleh kebanyakan pengedar perisian berniat jahat kerana ia memerlukan jumlah yang kurangnya usaha. Ia mungkin mengambil sedikit masa untuk menjalankan penyelidikan tentang laman web biasa yang anda tidak pasti tentang, tapi Keselamatan perlu sentiasa menjadi kebimbangan utama anda.

Alih Keluar kemas kini Firefox segera

STEP-1Jalankan Pengurus tugas dengan mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-6

Buka MS Config dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi dalam tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih boleh keluarkan segera Firefox Update dari komputer anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *