Bagaimana untuk keluarkan Taskhostw.exe Trojan | Dikemaskini

Trojans

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Taskhostw.exe. Panduan Taskhostw.exe penyingkiran ini berfungsi untuk semua versi Windows.

Taskhostw.exe ialah satu proses yang berniat jahat yang dimulakan oleh mungkin jenis yang paling teruk virus cyber – kuda Trojan. Ya, ada Trojan dalam sistem anda. Bukan hanya Trojan, walaupun, tetapi pelombong duit syiling. Anda mesti pernah mendengar tentang trend baru perlombongan Mata-Wang digital seperti Bitcoin dan Monero. Jika anda belum, bersedialah. Virus ini mempunyai semua ciri-ciri yang Trojan lain telah ditambah satu lagi. Ianya dapat menggunakan mesin anda untuk menggali duit syiling.

Walau bagaimanapun, anda tidak akan orang yang mendapat duit syiling. Sudah tentu, tidak. Mereka pergi terus ke dalam dompet digital cybercriminals di sebalik Taskhostw.exe. Anda akan hanya Pembantu mereka. Mereka menggunakan anda untuk mendapatkan apa yang mereka mahu. Dikatakan, jika anda tidak mengambil langkah segera, Mesin anda tidak akan dapat memegang terlalu lama. Trojan yang secara perlahan-lahan tetapi pasti merobohkan komputer anda. Ia lebih pendek hayatnya dengan ketara. Satu-satunya cara untuk menghentikan adalah untuk mengalih keluarnya sepenuhnya.

But mudah semula sistem anda tidak akan cukup. Taskhostw.exe akar mendalam dalam OS dan beban bersama-sama dengan anda. Penghapusan adalah rumit. Jika anda tidak yakin kemampuan PC anda, kami mengesyorkan supaya anda menggunakan aplikasi anti-malware baik untuk membantu anda.

Mari kita bercakap lebih lanjut tentang proses perlombongan duit syiling. Pada dasarnya, penggodam yang menggunakan recourses anda untuk mendapatkan apa yang mereka mahu. Trojan yang menggunakan CPU dan GPU anda sepanjang masa. Ia juga memerlukan banyak memori. Jadi, jangan terkejut jika Mesin anda tiba-tiba menjadi sangat tidak bertindak balas dan lembap. Ini kerana ia sedang digunakan untuk benda lain. Proses perlombongan duit syiling memerlukan banyak sumber dan tenaga. Kuasa elektrik. Anda boleh mengetahui bahawa bil elektrik anda mempunyai dua kali ganda atau lebih tiga kali ganda kerana ia.

Selain itu, Semua elektrik ini menghasilkan haba. Banyak haba. Dan haba ini tidak baik untuk perkakasan anda. Jika anda sistem penyejukan yang tidak kuat dan cekap, komputer anda boleh mengalami panas lampau dan kemalangan sepenuhnya. Trojan yang dan hacker tidak peduli walaupun. Mereka tidak berhenti menjalankan CPU anda pada suhu yang sangat tinggi. Perlu diingat bahawa Mesin anda tidak akan dapat mengambil ini untuk tempoh yang lama. Lambat laun ia akan memecah dan semua data yang telah disimpan di atasnya akan hilang.

Adakah diri anda memihak dan berakhir secepat mungkin. Tidak semestinya orang yang menaja penggodam. Mereka menggunakan anda dan mesin anda. Jika tidak, perniagaan mereka tidak akan menguntungkan. Menggunakan komputer dan sumber-sumber mereka sendiri bukanlah seperti lumayan sebagai apabila mereka menggunakan milik anda. Jangan biarkan mereka. Melakukan yang terbaik untuk menghapuskan Trojan itu sebelum terlambat. Dengan setiap saat virus menghabiskan penyertaan yang lebih teruk masalah anda mendapat. Bertindak! Kelewatan membawa kepada penyesalan!

Bagaimana pula dengan Trojan berjaya menjangkiti anda? Seperti mana-mana cyber jangkitan, ini juga mempunyai cara yang. Malah, ia boleh memilih dari pelbagai kaedah tetapi lama baik spam emel adalah kegemaran Trojan. Penggodam melampirkan Trojan itu kepada mesej yang mereka menyamar kelihatan seperti yang sah. Mereka sering menggunakan nama dan logo syarikat terkenal, pejabat pos, atau bahkan polis. Jangan tergesa-gesa ke membuka segala-galanya yang anda dapat. Masukkan alamat e-mel penghantar ke dalam enjin carian dan lihat keputusan.

Juga, jika e-mel tuntutan dari sebuah syarikat, membandingkan alamat dua apabila anda melawat Syarikat ‘ tapak web rasminya. Jika mereka tidak sepadan, anda tahu apa yang perlu dilakukan. Hapuskan spam dengan serta-merta. Jangan membuat kerja hacker lebih mudah dengan menjadi cuai. Kecuaian yang membawa kepada jangkitan. Berjaga-jaga memastikan anda selamat.

Buang Taskhostw.exe

STEP-1Jalankan Pengurus tugas dengan mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-6

Buka MS Config dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi dalam tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih boleh keluarkan Taskhostw.exe dari komputer anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *