Bagaimana untuk Buang Zokeweri.com (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Adware

Jika di Zokeweri.com Laman web sentiasa muncul di skrin anda setiap kali anda membuka pelayar anda, ia bermakna bahawa komputer anda juga tidak lagi bebas-nasib. Parasit ini boleh menyebabkan masalah serius, jika dibiarkan berkeliaran percuma. Nasib yang diprogramkan untuk swarm anda dalam kandungan ditaja, bertujuan untuk membuat anda klik. Dan, untuk meningkatkan peluang kejayaan, ia akan mengintip ke atas anda. Setiap langkah yang anda membuat online akan diawasi oleh perosak ini jahat. Ia akan tahu apakah halaman yang anda suka untuk melawat dan apa anda berkemungkinan besar untuk menaip di enjin carian. Oleh mengumpul data ini, nasib yang akan mampu untuk menyediakan iklan disasarkan yang akan menjadi sangat menarik kepada anda.

Untuk setiap klik yang anda membuat apa-apa iklan, parasit yang akan dibayar. Tetapi benda itu, tiada cara untuk mengetahui di mana pelencongan itu membawa kepada. Kerja tekanan ini adalah untuk menjana seberapa banyak iklan sebagai mungkin, tidak prihatin jika mereka membawa kepada halaman selamat. Mempunyai nasib bererti komputer anda yang bukan sahaja maklumat peribadi anda berisiko, tetapi pelayar web anda juga akan mengalami kesan-kesan kubur, menjadikan ia dapat melaksanakan biasanya.

Nasib biasanya diedarkan melalui e-mel spam dan lampiran, serta penyertaan perisian. Pada masa kini, untuk menerima spam mesej bukanlah satu perkara yang luar biasa. Tetapi, ia adalah penting untuk pengguna untuk mengetahui bahawa e-mel tersebut adalah paling berkemungkinan untuk membawa parasit merbahaya yang akan bercita-cita untuk menjangkiti komputer mereka. Jika anda menerima e-mel tersebut, ia adalah terbaik untuk menghapuskannya. Sesetengah mesej boleh menuntut untuk dihantar dari syarikat-syarikat yang boleh dipercayai yang seolah-olah seperti, sebagai contoh, Amazon, eBay, PayPal, dan lain-lain. Perkara bijak yang perlu dilakukan, akan membuat perbandingan dengan alamat yang diberikan kepada salah satu daripada laman web rasmi mereka. Jika terdapat tiada padanan, adalah tertentu bahawa e-mel tersebut adalah palsu, dan anda mesti menghapuskan mereka dari anda Peti Masuk ASAP.

Dalam kes-kes pemasangan perisian pada komputer anda, kami amat mengesyorkan pembaca kami untuk memilih mod pemasangan tersuai, jadi sebarang atur cara tersembunyi atau aplikasi kelihatan untuk Buang kandungan itu. Malware dikenali untuk menyamar dirinya sebagai perisian tambahan yang akan jika tidak tidak kelihatan, sekiranya anda memilih pemasangan yang cepat sebaliknya. Cara pengedaran perisian iklan lain termasuk pautan rendang dan iklan, fail-fail torrent dan palsu Kemaskini permohonan.

Jangan risau, penampilan di Zokeweri.com Laman web tidak bermakna bahawa sistem keseluruhan komputer anda telah dijangkiti. Nasib sahaja serangan pelayar web anda. Walau bagaimanapun, itu tidak bermakna anda perlu mengabaikan ancaman sama sekali. Parasit ini tidak apa-apa tetapi berbahaya. Ia boleh membawa banyak masalah cara anda. Gejala-gejala lain tipikal yang mengikuti selepas pencerobohan nasib berjaya termasuk, tetapi tidak terhad kepada internet, ketinggalan, perlahan perlahan menjawab waktu pelayar, serta ia mula kemalangan dan pembekuan pada asas tetap.

Walaupun anda cuba untuk mengabaikan semua iklan yang dibuang mengikut cara anda oleh parasit ini, itu tidak bermakna bahawa masalah anda diselesaikan. Nasib tersebut hanya akan mendapat lebih agresif dan menukar taktik dengan. Jika anda mahu untuk melindungi maklumat peribadi anda daripada jatuh ke tangan penjenayah, anda perlu bertindak terhadap perosak ini! Penyingkiran tepat pada masanya dengan nasib Zokeweri.com jika satu-satunya penyelesaian untuk anda kembali ke pengalaman pelayaran yang selamat dan bebas daripada iklan.

Buang Zokeweri.com

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tahu bagaimana untuk melakukan ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Sila ikuti langkah-langkah yang tepat untuk mengalih keluar Zokeweri.com daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Zokeweri.com dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *