Bagaimana untuk Buang Zevariurs.com (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Adware

Adware adalah perisian berniat jahat yang sangat menyakitkan hati yang boleh melakukan banyak kerosakan. Sebaik sahaja ia menyerang, ia akan menyasarkan semua pelayar anda – Firefox, Chrome, Safari, Opera, Edge, Explorer. Tiada aplikasi web adalah imun terhadap kesannya. Redirect Zevariurs.com ini adalah hasil daripada jangkitan perisian iklan tersebut. Apabila parasit yang menetapkan sendiri, ia akan mula menghasilkan pelbagai iklan rendang yang akan direkabentuk untuk menangkap mata anda dan menipu anda untuk klik pada mereka.

Semua yang tersebut di atas adalah terima kasih kepada nasib dalam keupayaan untuk memantau aktiviti dalam talian anda dan mengumpul data seperti penyemakan keputusan-keputusan sejarah dan Cari. Matlamat utama adalah untuk mencipta pendapatan pay per klik. Tetapi disebabkan oleh semua serangan iklan tersebut, anda akan mengalami, pelayar juga akan membayar harga. Anda akan mula mengalami ketinggalan, internet yang perlahan dan web kemalangan disebabkan oleh iklan berat yang pelayar akan dibuat untuk dipaparkan.

Nasib dikenali mengintai di sebalik freeware, fail-fail torrent, pengemaskinian palsu, mesej e-mel spam, lampiran e-mel dan fail boleh laku, serta dijangkiti link dan iklan. Apabila tetimbul rawak akan muncul pada skrin anda dan cuba untuk memikat anda ke mengklik pada pautan Kemaskini satu, anda perlu menjadi amaran yang tinggi. Kemas kini seperti itu palsu menggunakan tipu muslihat untuk membuat anda melakukan bidaan dalam. Ia akan mengambil satu klik tanpa disedari memasang perisian pada PC anda.

Anda lihat, nasib tidak boleh mendapatkan akses kepada komputer anda sendiri. Ia perlu kebenaran anda, untuk menyerang. Dalam kebanyakan kes, nasib yang akan disembunyikan sebagai bonus kandungan dalam pakej perisian yang anda boleh dengan mudah muat turun daripada internet secara percuma. Ia adalah penting untuk tidak akan terburu-buru apabila melengkapkan proses pemasangan, dan juga memilih mod lanjutan di Custom/, supaya anda boleh memaparkan kandungan penuh apa yang anda kira-kira untuk memasang pada komputer anda. Malware mempunyai tabiat yang digabung dengan perisian lain dan disenaraikan sebagai perisian tambahan yang akan menjadi tidak kelihatan kepada anda jika anda memilih pemasangan yang cepat.

Jangan membuat kesilapan menjejaskan kebolehan nasib ini. Ianya tidak berbahaya. Jika anda tidak bertindak terhadapnya tepat pada masanya, anda risiko mendapat maklumat peribadi dan kewangan yang terjejas. Penggodam akan memastikan untuk mengeksploitasikan apa-apa peluang untuk mendapat akses kepada data peribadi anda. Yang lebih buruk, nasib boleh juga memasang apl rendang, sambungan atau Bar Alatan pada penyemak imbas anda, tanpa mengganggu untuk meminta kebenaran anda. Lebih banyak masa anda membazir masa lebih teruk keadaan anda akan mendapat.

Iklan akan terus banjir skrin anda dan mengganggu kerja anda dalam talian. Parasit ini akan juga pergi sejauh untuk berhenti seketika video anda dalam talian untuk memaparkan iklan. Hanya anda mempunyai kuasa untuk memastikan komputer anda selamat dari ancaman yang berpotensi. Berhati-hati ketika melayari internet. Berfikir dua kali sebelum anda klik pada mana-mana link dan iklan. Jika anda mengesyaki bahawa pelayar anda telah menyusup dengan nasib di Zevariurs.com, anda perlu mengambil tindakan segera bagi penghapusan.

Buang Zevariurs.com

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikut untuk mengalih keluarkannya secara kekal daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Zevariurs.com dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *