Bagaimana untuk Buang ZAODZ9.EXE (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan ZAODZ9.EXE. Panduan ZAODZ9.EXE penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Adakah halaman ZAODZ9.EXE yang biasa anda? Melihat laman web ini sepanjang masa adalah berita buruk. Ia merupakan petanda jelas bahawa terdapat jangkitan siber pada mesin anda. Anda akan dijangkiti dengan hijacker pelayar. Itu adalah betul. Hijacker yang telah pun berjaya slither sendiri ke dalam sistem anda dan ia adalah sedang merosakkan dari bayang-bayang. Paparan di ZAODZ9.EXE ini adalah cara yang cluing anda. Ia menggunakan laman web sebagai satu barisan untuk mengintai di sebalik. Untuk anda, Walau bagaimanapun, paparan Laman ini adalah tanda amaran neon besar, mengatakan “HIJACKER”.

Mengendahkan amaran itu. Tidak memandang rendah ancaman menimbulkan jangkitan ini. Ia tidak mungkin kelihatan seperti berbahaya tetapi sebenarnya tidak mengundang pelbagai persoalan sama ada. Terdapat tiada perkara seperti virus berbahaya. Jadi, Jangan fikir hijacker ini dapat memberi manfaat kepada anda. Ia tidak akan menjadi. Ia membawa bersama apa-apa tetapi isu-isu yang tumbuh di kedua-dua nombor dan keterukan sebagai Pas masa. Jadi, jangan membazirkan masa anda. Mencari di mana jangkitan jahat bersembunyi dan menghapuskannya dengan serta-merta. Jika anda tidak, ia akan menyebabkan beberapa kerosakan yang tidak boleh. Jangan biarkan yang berlaku. Lebih cepat anda menghilangkan darinya, lebih baik. Jangan berlengah-lengah! Bertindak!

Berikutan pemasangan yang berjaya, parasit ini membuat kacau-bilau lengkap aktiviti anda dalam talian. Ia hijacks penyemak imbas anda dan menyebabkan mereka untuk redirect anda setiap kali anda pergi ke dalam talian. Anda akan dipaksa untuk melawat pelbagai laman sangat mencurigakan-Cari sepanjang masa. ZAODZ9.EXE, sudah tentu, adalah bahawa Glamorgan. Laman web ini menjadi teman dalam talian anda berterusan. Anda lihat di mana-mana. Selain itu, ia pun menggantikan enjin carian dan laman web anda di belakang anda. Tetapi ada lagi. Pengalaman menyemak imbas anda bertukar menjadi mimpi ngeri. Anda tidak dapat melayari web tanpa diganggu pada setiap langkah. Disebabkan oleh hijacker, anda juga akan dihujani dengan Tan iklan yang menjengkelkan. Merangkumi keseluruhan skrin anda dan tidak kira apa yang anda lakukan, mereka tidak pergi jauh.

Bayangkan anda mendapat apa-apa kerja dalam talian yang dilakukan di bawah apa-apa syarat. Adalah mustahil. Bukan itu sahaja, walaupun. Anda juga sentiasa terdedah kepada risiko perisian berniat jahat. Dengan hijacker mengubur anda dengan iklan yang rosak, pautan, dan muka surat dan jika anda klik pada salah seorang daripada mereka, anda secara automatik memuat turun lebih banyak jangkitan pada PC anda sudah dijangkiti. Klik anda bersamaan dengan kebenaran anda untuk virus untuk memasukkan. Jika anda tidak berhati-hati, anda akan menjangkiti komputer anda dengan ancaman dalam masa yang singkat dan selepas itu, ia tidak boleh memegang untuk lebih lama. Ia akhirnya akan rosak sepenuhnya dan tidak dapat digunakan. Jangan duduk diam menunggu untuk membolehkan ini berlaku. Menggunakan panduan terperinci penyingkiran kami di akhir artikel ini dan keluarkan hijacker selama-lamanya. Tidak berfikir dua kali tentang hal itu. Perosak adalah berniat jahat itu tiada tempat dalam sistem anda.

Bagaimana pula anda dijangkiti dengan hijacker ini? Ia tidak kelihatan seolah-olah oleh sihir walaupun ia seolah-olah seperti itu. Perosak tidak dapat memasuki sistem anda tanpa kebenaran anda. Ia masih merupakan satu program dan ia perlu dipasang dengan betul. Dalam erti kata lain, ia memerlukan anda OKAY biasakan. Itulah sebabnya ia meminta untuknya tetapi dengan cara yang sneakiest. Jika tidak, anda akan menolak ia capaian. Salah satu kaedah yang paling biasa digunakan adalah dipanggil penyertaan percuma.

Dari pada sekarang, apabila anda memasang atur cara, memilih untuk seting tersuai dalam Pendeta Persediaan. Mereka memberi anda kawalan penuh manakala pilihan asas ialah automatik. Anda akan mampu untuk memeriksa seluruh ikatan aplikasi oleh aplikasi serta Padam Semua program-program tambahan yang mungkin jangkitan dan akan masukkan mesin anda. Mengalih keluar mereka semua. Sedikit tambahan masa dan perhatian pergi jauh dan menjimatkan banyak masalah di masa hadapan.

Buang ZAODZ9.EXE

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikut untuk mengalih keluarkannya secara kekal daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi dalam tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih boleh keluarkan ZAODZ9.EXE dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *