Bagaimana untuk Buang Z-results.com (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers
Remove Z-results.com

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Z-results.com. Panduan Z-results.com penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Jika anda mempunyai redirect di Z-results.com, ia bermakna bahawa hijacker pelayar telah menemui jalan pulang pada komputer anda. Anda tertanya-tanya bagaimana ia berfungsi? Perampas mempunyai keupayaan untuk menukar tetapan penyemak imbas anda, serta mendapatkan maklumat peribadi seperti nombor kad kredit, dan lain-lain, web sejarah dan tabiat, pertanyaan carian, pautan pilihan dan juga kata laluan, bukti kelayakan log masuk. Kebanyakan maklumat ini digunakan untuk menghasilkan jenis kandungan iklan yang pengguna adalah paling berkemungkinan untuk klik. Ini dilakukan dengan satu matlamat-mewujudkan hasil PPC (pay per klik).

Gejala-gejala lain jangkitan hijacker adalah laman web berubah, enjin carian dan Laman tab baru, yang dijangka akan melencong terus ke halaman Z-results.com. Kajian perisian berniat jahat telah mendapati bahawa pelayar perampas dikenali untuk membedil skrin anda dengan mengganggu iklan pop-up. Mangsa daripada perisian berniat jahat ini juga boleh melihat bahawa bar alatan biasa, tambahan dan sambungan telah dipasang pada pelayar mereka tanpa pengetahuan atau kebenaran mereka.

Terdapat banyak cara untuk PC anda untuk mendapatkan menyusup dengan hijacker pelayar. Terdapat cara-cara yang paling umum agihan untuk e-mel spam dan lampiran, Permohonan Kemaskini palsu, pakej perisian percuma, fail torrent, pautan meragukan dan iklan, dan banyak lagi. Jika anda ingin mengelakkan jangkitan perisian berniat jahat potensi tersebut, Terdapat beberapa perkara yang boleh anda lakukan. Ia tidak digalakkan membuka mana-mana e-mel daripada penghantar yang tidak diketahui.

Remove Z-results.com
The Z-results.com Virus

E-mel spam dan lampiran sering membawa kepada serangan virus. Jika anda memuat turun perisian dari internet, anda harus sentiasa memilih untuk disesuaikan jenis pemasangan, untuk mempunyai kawalan ke atas apa jenis program boleh mempunyai akses kepada komputer anda. Dengan cara ini anda hanya boleh buang mana-mana perisian yang tidak diingini yang anda dapati mencurigakan atau tidak pernah bertujuan untuk memasang di tempat pertama.

Perampas pelayar tidak dianggap amat berbahaya kerana pada dasarnya mereka memerangi skrin anda dengan banyak iklan, pop-up, tawaran eksklusif, tawaran istimewa dan sumbangan berbentuk kupon yang palsu permintaan Kemaskini, berkelip mesej, dan sebagainya. Tetapi di sebalik iklan itu mungkin menyembunyikan ancaman berbahaya seperti virus Trojan, cecacing atau ransomware!

Anda tidak mahu lagi meletakkan komputer anda menghadapi risiko, Adakah anda? Pelencongan yang meragukan itu boleh buka backdoors hacker dan memberi mereka akses kepada data peribadi anda bahawa mereka boleh memilih untuk berkongsi keuntungan dengan pihak ketiga lain. Jika anda tidak mahu itu berlaku kepada anda juga, terus membaca artikel ini dan ikut arahan kami di bawah untuk menghapuskan hijacker pelayar ini daripada komputer anda.

Buang Z-results.com

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tahu bagaimana untuk melakukan ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Sila ikuti langkah-langkah yang tepat untuk mengalih keluar Z-results.com daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Z-results.com dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *