Bagaimana untuk Buang White-canary.com (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Adware
Remove White-canary.com

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan White-canary.com. Panduan White-canary.com penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Jika anda kerap melihat halaman White-canary.com. Ini bermakna bahawa anda mempunyai adware pada komputer anda. Laman ini merupakan tanda yang jelas bahawa aplikasi berniat jahat yang telah dijangkiti pelayar anda. Nasib ini mampu menjejaskan Keselamatan web anda. Ia dengan mudah boleh mendapatkan data peribadi seperti tetapi tidak terhad kepada penyemakan sejarah, tabiat atau carian. Dengan maklumat ini, ia akan mampu menghasilkan iklan yang sesuai yang pengguna akan berkemungkinan besar untuk klik pada.

Apakah maksud iklan tersebut? Untuk mencipta pendapatan pay per klik. Seolah-olah semakin membanjiri dengan iklan dan pop-up skrin anda tidak cukup, anda juga mungkin perasan kewujudan sambungan baru dipasang, tambahan atau Bar Alatan pada penyemak imbas anda. Mereka telah dipasang oleh nasib sendiri, tanpa pengetahuan atau kebenaran awda. Matlamat mereka adalah untuk membantu parasit siber dalam perancangan yang berniat jahat.

Remove White-canary.com
The White-canary.com Virus

Nasib biasanya berjangkit melalui mesej e-mel spam, lampiran e-mel dan fail boleh laku, perisian perisian pengikata, palsu Kemaskini permintaan, dan lain-lain. Jika anda memuat turun perisian dari internet, kami mengesyorkan memilih adat atau mod lanjutan dalam Pendeta Persediaan. Mengapa? Kerana selalunya pemaju pakej aplikasi atau program dan pakej mereka bersama-sama dengan perisian berniat jahat yang tidak akan didedahkan dengan betul.

Dengan cara ini, jika anda ikut nasihat kami, anda akan dapat melihat kandungan penuh perisian yang hendak dipasang. Jika anda melihat mana-mana program-program tambahan atau aplikasi, kemungkinannya adalah, mereka adalah perisian berniat jahat yang terselindung. Anda dengan mudah boleh padam mereka melalui mod pemasangan ini.

Ia adalah penting untuk pengguna untuk mengetahui bahawa nasib bukanlah sesuatu yang mereka mahu pada PC mereka. Perisian yang berniat jahat seperti ini merupakan satu ancaman sebenar dalam talian Keselamatan dan privasi. Iklan yang dihasilkan oleh parasit ini mengganggu boleh mengubah laluan anda ke laman web pihak ketiga mencurigakan dan bahkan berbahaya. Anda mungkin berfikir bahawa anda tidak mengklik om iklan boleh dipercayai yang menggalakkan untuk jualan eksklusif yang anda berminat, tetapi anda mungkin jauh dari kebenaran.

Dengan hanya satu klik, anda boleh secara tidak sengaja dan tanpa disedari membuka sebuah backdoor hacker yang bertujuan untuk mencuri data peribadi anda dan berkongsi dengan orang lain untuk keuntungan. Apatah lagi, trafik ad, dijana oleh nasib tersebut hanya akan meningkat dari semasa ke semasa. Pelayar anda akhirnya akan gagal berfungsi dengan baik dan mula untuk kemalangan atau pembekuan tidak disangka-sangka. Anda tidak akan dapat berbuat apa-apa jenis kerja pada penyemak imbas anda. Itulah sebabnya mengapa anda perlu membuang parasit merbahaya ini daripada komputer anda secepat mungkin. Lagi lama anda menangguhkan penghapusan, yang teruk akibat dari penginapan yang akan mendapat.

Buang White-canary.com

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tahu bagaimana untuk melakukan ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Sila ikuti langkah-langkah yang tepat untuk mengalih keluar White-canary.com daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar White-canary.com dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *