Bagaimana untuk Buang Weknow.we (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers

Adakah anda perasan sesuatu yang aneh setiap kali anda membuka pelayar anda? Penggantian halaman utama anda, Laman tab baru dan walaupun enjin carian pilihan anda dengan laman web Weknow.we, adalah tanda bahawa hijacker jahat pelayar kini tinggal pada peranti anda.

Sebaik sahaja parasit dalam panggilan pelayar anda dengan ‘rumah’, ia akan mula banjir skrin anda dengan pelbagai iklan yang mengganggu. Tetapi di belakang mereka seolah-olah promosi boleh dipercayai mungkin menyembunyikan ancaman berbahaya. Lagipun, perampas telah diprogramkan untuk memaparkan iklan seberapa banyak yang mungkin, dalam usaha untuk meningkatkan peluang untuk mencipta pendapatan pay per klik. Ia bukanlah tugas mereka untuk mengesahkan iklan tersebut. Itulah mengapa kami mengesyorkan tidak untuk klik pada kandungan yang ditaja, yang disediakan oleh parasit ini.

Halaman Weknow.we muncul disebabkan oleh jangkitan hijacker pelayar yang telah mengambil alih pelayar anda. Parasit ini boleh seterusnya meranapkan hanya dengan kebenaran anda. Melakukannya, dengan menggunakan helah dan bergantung kepada kecuaian dan naif anda. Cara yang paling biasa pelayar hijacker pengagihan termasuk tetapi tidak terhad kepada spam e-mel, pakej perisian, pengemaskinian palsu dan meragukan pautan.

Selalunya, pengguna tanpa disedari memasang perisian berniat jahat pada komputer mereka, dengan membuat kesilapan memilih untuk dipasang yang pantas. Dengan berbuat demikian, mana-mana parasit yang tersembunyi yang telah diikat dengan atur cara lain akan secara automatik dipasang pada peranti anda, tanpa pengetahuan anda. Untuk memastikan ini tidak berlaku, anda perlu pilih adat atau mod lanjutan dalam Pendeta Persediaan. Dengan cara ini, apa-apa perisian tambahan akan kelihatan kepada anda, dan apa yang anda perlu lakukan adalah Buang kandungan bonus seperti itu, supaya ia tidak mendapat capaian ke komputer anda.

Jika ditinggalkan tiada, perampas pelayar boleh serius merosakkan pelayar web anda dan juga menjejaskan maklumat peribadi dan kewangan anda. Iklan mungkin kelihatan tidak merbahaya kepada anda, tetapi disebabkan oleh serangan parasit dalam iklan berat pada pelayar, tidak lama lagi aplikasi ini akan gagal untuk berfungsi dengan betul. Perkara-perkara seperti ketinggalan dan perlahan kelajuan akan menjadi halangan-halangan serius yang akan cuba untuk menghalang anda daripada melakukan apa-apa kerja dalam talian internet. Di samping semua itu, perampas juga mempunyai kebolehan untuk memasang perisian lain yang mencurigakan pada penyemak imbas anda seperti bar alatan, tambahan atau sambungan.

Untuk meletakkan ia semata-mata, anda akan mendapat positif tidak dengan mengekalkan ini perisian pada PC anda. Hijacker ini akan membawa masalah sahaja. Semakin lama anda akan benarkannya untuk kekal pada komputer anda, yang lebih teruk keadaan anda akan menjadi. Itulah sebabnya mengapa ia adalah penting untuk menghapuskan parasit, sebaik sahaja anda perasan dengan kehadirannya, untuk menghalangnya daripada melakukan sebarang kerosakan yang lebih banyak. Satu-satunya cara untuk mengembalikan kawalan terhadap pelayar web awda dan kembali ke kehadiran dalam talian yang selamat sekali lagi adalah untuk bertindak terhadap hijacker pelayar menjengkelkan ini tepat pada masanya.

Buang Weknow.we

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tahu bagaimana untuk melakukan ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Sila ikuti langkah-langkah yang tepat untuk mengalih keluar Weknow.we daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Weknow.we dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *