Bagaimana untuk Buang Websearch.thesearchpage.info (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers
Remove Websearch.thesearchpage.info

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Websearch.thesearchpage.info. Panduan Websearch.thesearchpage.info penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Websearch.thesearchpage.info tergolong kategori perampas pelayar kerana sebaik sahaja ia memasuki PC anda, ia menjadikan pelbagai pengubahsuaian sistem tanpa meminta apa-apa kebenaran.

Pertama, program ini akan mengubah suai enjin Laman Utama dan carian lalai anda, tetapi ini bukanlah segala-galanya dengan hijacker akan lakukan. Sebenarnya, Websearch.thesearchpage.info akan mengubah semua yang rasanya seperti membuat, tanpa meminta kebenaran anda sekali. Dengan cara ini, Keselamatan Maya anda mungkin boleh serius mengugut, jadi anda akan lebih baik menghapuskan hijacker ini daripada komputer anda secepat mungkin.

Kebiasaannya, Websearch.thesearchpage.info infiltrates PC anda dengan bersembunyi di sebalik sistem palsu atau beberapa program kemas kini. Ia juga mungkin membuatkan anda berfikir bahawa anda sedang memasang Java yang atau kemas kini Flash yang, walaupun, pada kenyataannya, anda membiarkan in. hijacker

hampir perkara yang sama berlaku apabila ia datang kepada perisian percuma yang baru. Semasa proses pemasangan, pengguna komputer biasanya tidak lebih berhati-hati kerana mereka tergesa-gesa untuk menyiapkan persediaan dan bersetuju dengan terma-terma dan syarat-syarat yang disediakan oleh program tanpa walaupun membaca mereka. Dengan cara ini, pengguna akhir dengan hijacker pada sistem mereka. Selain itu, anda perlu ingat yang boleh Websearch.thesearchpage.info juga memasukkan sistem tidak dapat dikesan dengan menggunakan beberapa pautan rosak, laman-laman web yang rosak atau lampiran e-mel spam.

Remove Websearch.thesearchpage.info
The Websearch.thesearchpage.info Virus

Sekali Websearch.thesearchpage.info telah dijangkiti PC anda, ada beberapa yang mengecewakan dan perkara-perkara berbahaya yang anda perlu berurusan dengan. Pertama mereka ialah hakikat bahawa apabila dengan hijacker menjangkit komputer, tambahan tersebut adalah tidak terikat lagi untuk meminta kebenaran anda sebelum melaksanakan apa-apa pengubahsuaian. Ini bermakna bahawa perubahan yang berterusan akan dibuat untuk sistem tanpa pengetahuan atau kebenaran awda. Walau bagaimanapun, ini bukanlah masalah utama yang anda perlu berurusan dengan.

Apa yang anda perlu tahu ialah Websearch.thesearchpage.info akan memantau dan menyimpan aktiviti Maya anda sepanjang masa. Selepas program itu mengumpul semua data yang diperlukan, Websearch.thesearchpage.info akan menghantar kepada pihak ketiga yang tidak diketahui yang tersembunyi di sebalik hijacker itu. Data ini akan merangkumi semua aktiviti pelayaran, iaitu carian web anda, alamat IP, dan apa-apa maklumat peribadi dan kewangan yang anda mungkin telah dikongsi bersama dalam talian – bagi contoh, nama anda, nombor telefon, akaun bank, dan lain-lain. Berhati-hati, bahawa data yang dikongsi mungkin boleh digunakan untuk tujuan jahat, maka apa yang perlu dilakukan dalam kes ini adalah untuk mengalih keluar Websearch.thesearchpage.info dari PC anda seperti anda menyedarinya.

Berita baiknya di sini adalah bahawa penyingkiran Websearch.thesearchpage.info bukanlah satu proses yang sukar. Anda boleh memadam permohonan sama ada secara manual atau secara automatik. Sekiranya anda memerlukan apa-apa bantuan dengan proses pembuangan, anda boleh mengikuti dibawah arahan manual yang disediakan dalam artikel ini. Namun begitu, walaupun anda telah selesai penghapusan secara manual, anda masih perlu scan PC anda dengan alat antimalware sah untuk memastikan bahawa semua ancaman yang sedia ada telah dialih keluar sepenuhnya.

Buang Websearch.thesearchpage.info

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikut untuk mengalih keluarkannya secara kekal daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi dalam tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih boleh keluarkan Websearch.thesearchpage.info dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *