Bagaimana untuk Buang Web Browser Redirect (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Web Browser Redirect. Panduan Web Browser Redirect penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Adakah anda mengalami pelencongan yang malar ke rendang halaman apabila anda membuat keputusan untuk pergi ke dalam talian? Adakah ia berasa seperti penyemak imbas anda akan tidak lagi di bawah kawalan anda? Jika ya, ia adalah mungkin bahawa anda telah dijangkiti Virus Web Browser Redirect. Ini jenis perisian berniat jahat tidak apa yang kami sebutkan di atas. Ia hijacks penyemak imbas anda dan membuatkan anda melayari dalam talian yang sukar. Anda tidak dapat mencari apa yang anda Cari kerana anda sentiasa terganggu. Berita baik, Walau bagaimanapun, adalah bahawa anda terjebak dengan jangkitan adalah benar-benar boleh tanggal. Anda sepatutnya tiada masalah yang berurusan dengannya. Itulah, sudah tentu, jika anda mengambil langkah segera dan Jangan biarkan situasi untuk membebaskan diri dari kawalan.

Ingat bahawa redirect virus kekal diatas, lebih banyak kerosakan yang ia akan menyebabkan anda lebih banyak masa. Itulah sebabnya mengapa sebaik sahaja anda rasa ada sesuatu tidak kena dengan anda melayari, mula mencari masalah. Dapatkan atur cara anti-malware boleh dipercayai dan menjalankan imbasan terperinci Mesin anda untuk memastikan tiada apa-apa adalah sebelah kiri tidak dapat dikesan. Sebaik sahaja anda dapati perosak yang telah membuat kacau-bilau anda aktiviti talian, menghapuskannya dengan serta-merta. Yang lebih awal, lebih baik.

Web browser redirect jangkitan tidak hanya muncul pada peringkat perisian berniat jahat. Crooks telah telah membangunkan mereka untuk tempoh yang agak lama. Seperti yang dapat anda bayangkan, mereka mencipta mereka untuk sebab-sebab dan alasan ini ia keuntungan. Dengan bantuan virus tersebut, hacker buat duit. Perosak meningkatkan trafik web untuk laman tertentu dan cybercriminals yang dibayar. Itulah sebabnya anda akan diarahkan ke Laman rendang sepanjang masa. Bagi setiap halaman yang anda tanah atas, virus ini pemaju mendapatkan wang.

Selain itu, pelayar melencong spies virus pada anda dan mengumpul maklumat. Ia memantau apa anda mencari dalam talian dan kemudian ia pelencongan anda ke laman dengan kandungan yang sama. Ia menggunakan intel ini untuk menyesuaikan iklan khas untuk anda juga. Anda mungkin sedar bahawa jumlah iklan yang anda lihat telah berkembang dengan ketara. Ini bukanlah kebetulan.

Web Browser Redirect bombards anda dengan iklan yang akan mencetuskan minat anda, sekali gus memastikan anda akan terdorong untuk klik pada iklan. Jika anda klik, crooks dibayar lagi. Ini dipanggil sistem pemasaran membayar per klik dan cybercriminals mengambil kesempatan untuk membuat keuntungan tanpa tenaga. Tetapi ini bukanlah semua. Data peribadi anda sedang perosak rekod tidak digunakan untuk pemasaran sahaja. Orang-orang asing di sebalik jangkitan dengan mudah boleh menggunakan ia untuk agenda jahat lain juga. Atau, mereka boleh menjual kepada pihak ketiga yang mempunyai kepentingan yang boleh dipersoalkan. Ini adalah tidak selamat.

Bayangkan apa yang crooks boleh lakukan dengan kelayakan peribadi dan kewangan anda. Adakah diri anda memihak dan Jangan biarkan mereka mencuri data anda. Cari virus diarah semula dengan serta-merta dan mengalih keluarnya dari sistem anda. Lebih banyak anda berlengah-lengah, lebih banyak masa yang ia telah menyebabkan kerosakan yang tidak boleh. Gunakan panduan terperinci penyingkiran kami di bawah dan menyingkirkan penceroboh selama-lamanya.

Bagaimana untuk melindungi diri anda daripada jangkitan pada masa hadapan? Satu perkataan – berjaga-jaga. Parasit semua bergantung kepada helah untuk memasuki sistem anda tetapi mereka kebanyakannya bergantung kepada kecuaian anda. Jika anda tidak memberi perhatian kepada apa halaman yang anda lawati, apa yang anda klik pada dan apa yang anda katakan “Ya” untuk, anda pada dasarnya akan membuka pintu PC anda untuk perisian berniat jahat. Berjaga-jaga adalah yang boleh membuat anda aman.

Berfikir dua kali sebelum bersetuju untuk sesuatu. Elakkan tapak rendang dan tidak dikenal pasti. Menggunakan sumber-sumber boleh dipercayai hanya muat turun. Pastikan anda telah membaca terma dan syarat apabila anda memasang atur cara atau kemas kini. Hanya memberi lebih perhatian. Lebih sedikit daripadanya boleh menjimatkan Tan isu-isu.

Buang Web Browser Redirect

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang anda mesti lakukan untuk Keluarkn hijacker dalam pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi dalam tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih boleh keluarkan Web Browser Redirect dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *