Bagaimana untuk Buang Wcontentdelivery.info (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Adware

Ancaman berbahaya telah berjaya menyelinap pada peranti anda. Kemunculan Laman web Wcontentdelivery.info setiap kali anda membuka pelayar awda adalah bukti. Anda juga akan dapati bahawa skrin anda akan swarmed dengan pelbagai iklan yang mengganggu yang mendakwa diri mereka sebagai ‘Powered by Wcontentdelievry.info’, ‘Dibawa kepada anda oleh Wcontentdelivery.info’ atau ‘Iklan oleh Wcontentdelivery.info’. Apa pun anda Jangan, klik pada kandungan ini digalakkan atau terlibat dengannya dalam apa jua cara. Ada kemungkinan bahawa anda mungkin akan mendapat dihalakan semula ke yang mencurigakan atau bahkan merbahaya-Laman web pihak ketiga yang bertujuan untuk membahayakan komputer awda. Untuk setiap klik yang anda membuat iklan, parasit yang mendapat bayaran.

Untuk memastikan Misinya adalah satu kejayaan, nasib yang akan memantau aktiviti dalam talian anda dan menggunakan maklumat ini untuk menyediakan kandungan yang disasarkan khusus yang anda akan lebih cenderung untuk klik pada. Mengabaikan iklan tidak akan membuat masalah pergi. Parasit ini hanya akan menukar taktik dengan dan mendapatkan lebih agresif. Jika anda tidak boleh mengalih keluar punca pemberitahuan Wcontentdelivery.info, pelayar juga akan membayar harga oleh semakin rosak.

Nasib bukanlah parasit yang boleh seterusnya meranapkan PC anda sahaja. Ia memerlukan bantuan. Bantuan anda, untuk lebih speisifik. Jika anda sedang menghadapi masalah nasib ini, ia bermakna bahawa entah bagaimana anda telah diberikan kebenaran parasit yang berbahaya untuk komputer anda masukkan. Ini sering berlaku melalui mesej e-mel spam dengan lampiran, perisian perisian pengikata, meragukan iklan atau fail-fail torrent. Nasib juga boleh berjangkit melalui permintaan Kemaskini palsu.

Untuk memastikan ini tidak berlaku, anda mesti mendapatkan sentiasa kemas kini perisian anda daripada sumber rasmi dan berlesen sahaja. Tidak membuta tuli mempercayai rawak kemas kini yang timbul. Selalunya, pemberitahuan tersebut bertujuan untuk memperdayakan pengguna mengikuti link yang rendang. Apa yang sebenarnya berlaku ialah bahawa parasit merbahaya telah tanpa disedari diiktiraf ke peranti mangsa. Kami juga mengesyorkan pembaca kami untuk memasang di bawah cara persediaan custom/ dan mengelakkan daripada sebarang mesej e-mel spam.

Jangan membuat kesilapan menjejaskan masalah ini. Nasib tidak apa-apa tetapi berbahaya. Jika anda tidak bertindak terhadapnya tepat pada masanya, anda risiko mendedahkan bukan sahaja keperibadian anda tetapi data kewangan anda juga. Kerana serangan iklan pada penyemak imbas anda akan mendapat lebih berat dengan setiap hari yang parasit yang dibenarkan untuk tinggal di PC anda, anda akan mencari isu-isu serius lain. Kelajuan internet anda akan berkurangan secara drastik, ketinggalan akan menjadi kebiasaan dan penyemak imbas anda akan mula kerap kemalangan dan pembekuan.

Pada ketika tertentu, permohonan anda mungkin berhenti berfungsi sepenuhnya, kerana ia tidak akan mampu untuk memaparkan sejumlah besar iklan yang parasit yang menuntut untuk dipaparkan. Harapan anda hanya untuk mengembalikan kepada yang biasa, selamat dan ad-percuma menyemak imbas, adalah untuk membuang parasit nasib di sebalik pemberitahuan Wcontentdelivery.info yang jahat. Jika anda tidak pasti bagaimana untuk berbuat demikian, kami boleh membantu anda. Apa yang anda perlu lakukan ialah hanya ikut arahan kami di bawah.

Buang Wcontentdelivery.info

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang anda mesti lakukan untuk Keluarkn hijacker dalam pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Wcontentdelivery.info dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *