Bagaimana untuk Buang Virus Work.hta | Dikemaskini

Trojans

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Virus Work.hta. Ini Work.hta Virus penyingkiran panduan kerja-kerja untuk semua versi Windows.

Trojan Horse yang dianggap paling berbahaya jenis virus di luar sana. Dan ada sebab untuk itu. Mereka adalah salah satu daripada mereka terang-terangan yang luar biasa dan serba boleh. Penggodam menggunakannya untuk pelbagai agenda-agenda jahat.

Trojan seperti Work.hta boleh digunakan sebagai cara untuk mengintip mangsa, serta cara untuk mendapatkan data peribadi seperti tetapi tidak terhad kepada kata laluan, ID log masuk, bank akaun, nombor kad kredit, dll. Melalui virus ini, ia akan menjadi sangat mudah bagi penggodam untuk melaksanakan aktiviti-aktiviti jenayah, Semua sambil berpura-pura menjadi anda. Identiti dalam talian anda adalah berisiko, jika komputer anda akan dijangkiti dengan virus kuda Trojan. Penjenayah siber boleh mengeksploitasi peluang ini untuk mencuri identiti anda.

Mempunyai apa-apa virus bahaya komputer bermaksud bahawa banyak perubahan akan berlaku. PC anda tidak akan melakukan seperti sebelum. Anda akan mula mengalami banyak ketinggalan, ralat sistem, fail rasuah, kecurian data peribadi. Pengalaman komputer anda secara keseluruhan akan menjadi neraka.

Masalahnya dengan Trojan ialah, bahawa mereka tidak boleh mendapat capaian ke komputer anda tanpa bantuan anda. Maknanya, anda seorang sahaja yang bertanggungjawab ke atas pencerobohan itu berbahaya. Anda biarkan ia menyelinap di dalam komputer anda. Sama ada anda melakukannya tidak sedar atau tidak, ia tidak kira. Antara cara yang paling umum agihan kuda Trojan termasuk mesej e-mel spam, lampiran e-mel dan fail boleh laku, fail torrent rosak, permintaan Kemaskini palsu, dijangkiti pautan iklan, serta perisian percuma. Ia adalah sangat penting untuk perhatian teliti terhadap apa yang anda klik, sambil melayari internet.

Apabila anda memasang perisian yang anda telah muat turun dari web, kami amat mengesyorkan memilih mod adat atau lebih maju dalam Pendeta Persediaan. Dengan mengikuti nasihat kami, anda akan mendapat kuasa untuk melihat kandungan penuh Apakah kira-kira untuk dipasang pada komputer anda. Kami amat mengesyorkan deselecting mana-mana pilihan pemasangan, oleh yang demikian perisian tambahan adalah selalunya hanya perisian berniat jahat yang cuba menyelinap di komputer anda tanpa disedari oleh.

Trojan mendapat lebih berbahaya dari semasa ke semasa. Jangan Lekatkan untuk mengetahui apa yang mereka mampu. Sebaik sahaja anda perhatikan tanda-tanda jangkitan kuda Trojan, anda perlu meneruskan dengan penghapusan serta-merta. Terdapat tanda-tanda yang biasanya diketahui apa-apa perisian yang berniat jahat untuk sambungan internet yang perlahan, aplikasi dan program kemalangan, lambat pengurangan maximization/ windows, jumlah iklan dalam talian yang tidak normal dan pop-up, penghapusan and/ atau kerosakan fail sistem yang penting.

secara keseluruhannya, jika anda perhatikan bahawa prestasi komputer anda secara keseluruhan adalah tidak normal, anda hendaklah menyiasat Apakah punca anomaly sebegini. Lebih sering daripada tidak, ia bermakna bahawa komputer telah menyusup oleh virus berbahaya. Cepat anda bertindak, dalam masa yang kurang beri virus untuk menjalankan rancangannya yang berniat jahat. Melindungi data anda dan selamat sistem komputer anda sekarang!

Work.hta Buang virus

STEP-1Jalankan Pengurus tugas dengan mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-6

Buka MS Config dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak dapat menghapuskan Virus Work.hta dari komputer anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *