Bagaimana untuk Buang Virus “Windows Security: Microsoft Edge” | Dikemaskini

PUP

Jika anda tersandung apabila mesej “Windows Security: Microsoft Edge”, jangan risau. Amaran ini adalah palsu. Tujuannya adalah untuk menakut-nakutkan anda, untuk menipu awda supaya mengambil tindakan yang tidak perlu. Tidak melakukan apa-apa mesej itu menggesa anda lakukan kerana itulah apa yang ia mahu. Mesej palsu adalah tanda bahawa anak anjing jahat (berpotensi tidak diingini perisian) yang tinggal di dalam komputer anda. Anak anjing itu dapat apa-apa – merupakan aplikasi yang seolah-olah boleh dipercayai atau sambungan pelayar, tetapi dengan niat jahat.

Parasit tersebut bertanggungjawab untuk mesej amaran ini, kerana perkara-perkara lain seperti anda dibanjiri dengan skrin iklan setiap kali anda membuka pelayar anda. Ia akan dibayar bagi setiap klik yang anda membuat apa-apa kandungan yang dinaikkan pangkat. Bu perkara itu, iklan tersebut sering membawa kepada sumber yang tidak boleh dipercayai dan juga dijangkiti yang bertujuan untuk merosakkan PC anda dan mencuri maklumat berharga. Untuk mengemudi jelas dari masalah yang datang dari perisian berniat jahat ini, anda perlu mengalih keluarnya dari komputer anda secepat mungkin!

Seperti yang kita telah berkata, amaran “Windows Security: Microsoft Edge” itu adalah disebabkan oleh kewujudan anak anjing yang pada komputer anda. Tetapi bagaimana pula ia akhirnya tiada? Anda memasangnya. Parasit tersebut menggunakan tipu muslihat untuk menyelinap di komputer mangsa mereka tidak curiga. Anda mungkin membuka e-mel spam yang dijangkiti atau dipasang perisian pakej di bawah cara cepat dalam Pendeta Persediaan. Cara lain untuk pengagihan termasuk tetap rosak, pautan meragukan dan iklan, serta pengemaskinian palsu.

Apabila cuba untuk memasang perisian pada komputer anda, pastikan untuk memilih satu adat atau lanjutan jenis pemasangan. Dengan cara ini, jika ada apa-apa perisian berniat jahat yang tersembunyi, anda akan dapat menghalangnya daripada mendapat akses ke PC anda. Parasit sering menyamar diri sebagai tambahan perisian, yang tidak boleh dilihat jika anda memilih untuk pergi dengan pemasangan yang cepat.

Ia adalah sangat penting untuk bertindak segera, sebaik sahaja anda lihat “Windows Security: Microsoft Edge”. Tidak jatuh ke dalam perangkap para penggodam. Hubungi ‘pasukan sokongan’ yang disenaraikan dalam mesej. Memasang perisian apapun yang ada termasuk juga. Ini adalah satu strategi bijak yang crooks digunakan, untuk mendapatkan tangan mereka pada maklumat peribadi dan kewangan anda. Jika anda melakukannya, sebagaimana yang mereka katakan, anda akan membolehkan mereka untuk mencuri maklumat sensitif seperti tetapi tidak terhad kepada akaun bank, nombor kad kredit anda, kata laluan, alamat IP, ID log masuk, dan sebagainya

satu-satunya cara yang anda boleh berhenti parasit dari berjaya dalam Misinya adalah untuk mendapatkan membuangnya dengan segera! Anak anjing dalam mengesan dan mengalihnya keluar dari komputer anda! Jika anda tidak pasti bagaimana untuk melakukan ini, anda boleh mengikuti arahan terperinci kami di bawah.

Buang Windows Security: Microsoft Edge

STEP-1Jalankan Pengurus tugas dengan mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-6

Buka MS Config dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Windows Security: Microsoft Edge dari komputer anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *