Bagaimana untuk Buang Virus WikiBuy (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Virus WikiBuy. Ini WikiBuy Virus penyingkiran panduan kerja-kerja untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

WikiBuy adalah sambungan pelayar yang berniat jahat. Pasang bererti anda memasang hijacker pelayar di atas kapal. Seperti yang anda mungkin tahu, perampas adalah apa-apa tetapi berguna. Itulah sebabnya mengapa tidak mempercayai makhluk perosak ini walaupun untuk sesaat. Sambungan WikiBuy menjanjikan untuk mempertingkatkan pengalaman anda dalam talian dan membeli-belah dengan mencari tawaran hebat dan menawarkan laman web yang popular seperti Amazon. Malangnya, ini adalah satu penipuan.

Sambungan jahat tidak membantu anda dalam apa jua cara. Ia tidak menemui tawaran hebat atau tawaran. Ia hanya memusnahkan aktiviti dalam talian anda dengan sentiasa membedil anda dengan isu-isu. Jika anda mempunyai ia dipasang dalam penyemak imbas anda, pastikan untuk mengeluarkannya semula secepat mungkin. Ia memberi kesan kepada pelayar paling popular dan digunakan seperti Mozilla, Chrome, Internet Explorer, Safari, Opera, dll. Tanpa mengira mana satu adalah kegemaran anda, ia kini dijangkiti dan Insafe untuk digunakan. Adakah diri anda memihak dan memotong dengan hijacker penginapan pendek. Sekali anda spot WikiBuy, mula mencari folder pemasangan jangkitan tersebut dan apabila anda menemuinya, menghapuskannya dengan serta-merta. Lebih banyak masa anda membenarkan parasit ini penyertaan lebih banyak masalah ia menyebabkan anda. Tidak bertolak ansur. Menghapuskannya. Dan Jangan berlengah-lengah. Masa ini bukan rakan anda.

Dengan lanjutan WikiBuy yang dilampirkan ke pelayar kegemaran anda, pengalaman Internet anda menjadi mimpi ngeri. Anda sentiasa terganggu dan dihalakan ke Laman pihak ketiga. Hijacker itu juga membuat perubahan dalam seting tanpa mengganggu untuk meminta kebenaran anda. Sebagai contoh, ia menggantikan Laman web dan enjin carian pilihan anda dengan domain sendiri supaya anda sentiasa terdedah kepada ancaman. Iklan yang banyak dapat dibuang mengikut cara anda pada setiap hari. Keseluruhan skrin anda ditutup dengan kain rentang, kupon, tawaran, tawaran, teks, dan sebagainya dan lain-lain. Berhati-hati dengan iklan tersebut. Kebanyakan mereka adalah tidak selamat. Mereka sama ada membawa kepada halaman cerdik, penuh dengan parasit atau parasit diri yang mereka sembunyikan. Jika anda klik pada iklan salah, anda menjemput lebih banyak jangkitan dalam sistem anda.

Hijacker yang mendedahkan anda kepada risiko malware harian. Dan, itu merosakkan pengalaman menyemak lalu awda. Pencerobohan yang anda terpaksa tahan dengan yang begitu banyak yang anda mula mengelakkan menggunakan Mesin sendiri. Yang jenis ini pilihan yang lebih baik, memandangkan bahawa anda tidak sentiasa satu klik dari jangkitan. Walau bagaimanapun, anda tidak boleh melakukan ini selama-lamanya. Lambat laun, anda akan perlu menggunakan PC anda tetapi dengan hijacker atas kapal, ia adalah satu cabaran yang sebenar. Satu-satunya cara keluar adalah untuk membuang parasit yang selama-lamanya. Barulah akan semua gangguan itu hilang sepenuhnya. Tidak teragak-agak. Mencari di mana hijacker yang mengintai dan menghapuskannya ASAP. Untuk berbuat demikian secara manual, ikut panduan terperinci penyingkiran kami di bawah. Apa anda perlu lakukan adalah mengikuti langkah dalam arahan yang tepat diberikan dan tidak lama lagi cukup Mesin anda akan bebas-virus sekali lagi. Bertindak cepat. Kelewatan membawa kepada penyesalan.

Bagaimana pula anda tersekat dengan sambungan WikiBuy? Hakikatnya bahawa perosak terpedaya anda memberi kebenaran untuk masukkan seperti yang ia tidak boleh masuk dalam tanpanya. Ini bermakna bahawa pada beberapa titik anda memberikannya kebenaran tetapi anda tidak ingat dengan berbuat demikian. Ini adalah kerana perosak menggunakan taktik yang rumit untuk dupe anda. Ia Sembunyi di sebalik pakej perisian percuma, e-mel spam, pembaharuan program palsu, rosak muka surat, tetap tidak dikenal pasti, dan sebagainya. Jika anda tidak membayar perhatian yang cermat terhadap apa yang anda memberi kebenaran anda untuk, anda akan mendapat jangkitan. Kecuaian anda adalah parasit semua keinginan yang paling. Tiada satu pun kaedah penyusupan yang cukup baik untuk bekerja tanpa ia. Akan lebih berhati-hati pada masa akan datang. Jangan tergesa-gesa dan berhati-hati membaca segala-galanya sebelum anda berkata “Ya”.

WikiBuy Buang virus

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang anda mesti lakukan untuk Keluarkn hijacker dalam pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi dalam tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih boleh membuang Virus WikiBuy dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *