Bagaimana untuk Buang Virus Whileyouhavetheprize.stream (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers
Remove Whileyouhavetheprize.stream

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Whileyouhavetheprize.stream. Panduan Whileyouhavetheprize.stream penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Jika anda melihat halaman Whileyouhavetheprize.stream dan “pengguna tahniah! Anda telah dipilih hari mendapat iPhone percuma X, PlayStation 4 atau Samsung Galaxy S6! Sila klik ok untuk menuntut Hadiah anda sebelum kita giveaway kepada sesiapa!”pop-up, teruja. Tidak, anda tidak memenangi apa-apa. Halaman Whileyouhavetheprize.stream adalah satu penipuan. Ia hanya muncul kerana mesin anda tidak lagi bebas-jangkitan. Ia menyorokkan hijacker pelayar yang jahat dan ia adalah salah satu yang menyebabkan Laman rendang dan iklan mengelirukan untuk muncul.

Crooks dalam menggunakan laman web untuk memperdayakan mangsa-mangsa mereka mendedahkan maklumat peribadi. Ianya merupakan umpan. Tidak menggigit! Sebaik sahaja anda menekan OK dan “mendakwa Hadiah anda”, anda akan diminta untuk mengisi borang. Tidak melakukan itu, tidak kira apa. Jangan tulis nama anda, alamat, umur, dan yang paling penting, tidak mendedahkan sebarang kelayakan kewangan. Hacker adalah selepas wang anda. Satu cara atau lain, mereka akan mencari jalan untuk mendapatkannya. Sama ada dengan ugut atau kecurian, mereka akan melakukannya. Jadi, tidak membuat kerja mereka lebih mudah dengan memberikan maklumat peribadi. Tutup halaman Whileyouhavetheprize.stream ASAP dan mula mencari masalah sebenar, aka hijacker.

Seperti yang kami katakan, anda mempunyai sebuah hijacker dalam sistem anda bermakna bahawa imbasan Whileyouhavetheprize.stream akan menjadi satu-satunya. Sebaliknya. Lagi lama hijacker yang kekal, yang lebih teruk masalah anda akan mendapat. Pengalaman menyemak imbas anda bertukar menjadi mimpi ngeri. Anda tidak dapat melayari web biasanya lagi. Setiap kali anda berada dalam talian, anda diganggu. Anda sama ada melihat penipuan seperti yang tersebut di atas kerana anda mendapat diarahkan ke Laman cerdik atau anda dapatkan dihujani dengan iklan atau kedua-duanya. Inilah hijacker yang di lakukan. Ia tidak akan meninggalkan anda sendirian dan perkara-perkara yang akan terus di menjadi lebih buruk sebagai Pas masa.

Remove Whileyouhavetheprize.stream
The Whileyouhavetheprize.stream Virus

Perosak mengambil kawalan penuh terhadap penyemak imbas anda sebelum ini boleh dipercayai dan pendapat anda adalah tidak lagi relevan. Anda melihat apa yang hijacker yang ingin anda lihat. Ia ruins aktiviti dalam talian anda dan membuat anda Elakkan menggunakan PC anda. Bukan itu sahaja, walaupun. Jangkitan juga menyebabkan Mesin anda ke underperform. Anda akan perasan bahawa PC anda jika dibandingkan dengan, kemalangan dan membeku lebih kerap. Sesetengah atur cara mungkin gagal untuk dimuatkan. Walaupun sambungan Internet anda boleh menjadi tidak stabil secara mengejut. Tetapi apa-apa yang dapat tandingi privasi anda terdedah kepada risiko.

Perosak jahat pengintip anda dan cuba untuk mencuri maklumat sensitif hanya untuk kemudian menyerahkan ia kepada cybercriminals di belakangnya. Jangan biarkan ini berlaku. Hapuskan hijacker ASAP. Jangan lupa anda berurusan dengan hacker dan terdapat tiada hasil yang anda akan berpuas hati dengan. Kecuali apabila hijacker yang hilang. Jadi, mengeluarkannya. Mencari di mana ia menyembunyikan dan menghapuskannya dengan serta-merta. Untuk berbuat demikian secara manual, ikut panduan pemindahan kami di penghujung artikel ini. Tidak berlengah-lengah. Perosak menggunakan setiap saat untuk menyebabkan anda kerosakan. Membuangnya ASAP.

Bagaimana pula dengan hijacker masukkan? Tidak perlu dikatakan, ia tidak muncul daripada blue. Perosak terpedaya anda membenarkan untuk masuk. Ya, ia tidak boleh masuk tanpa kebenaran anda dan itulah sebabnya mengapa ia berubah menjadi helah seperti rosak muka surat, perisian percuma, e-mel spam, pengemaskinian palsu, tetap tidak dikenal pasti, berniat jahat pihak ketiga iklan, dan sebagainya. Jika anda tidak terganggu, mana-mana kaedah-kaedah ini akan melakukan. Jika anda memberi perhatian, walaupun, kedua-duanya mereka akan berjaya. Ingat bahawa apabila anda masuk dalam talian lagi.

Berhati-hati apa yang anda klik pada dan apa yang anda bersetuju untuk. Menjauhkan diri dari tapak rendang dan men-download aplikasi anda dari sumber yang boleh dipercayai sahaja. Sentiasa melakukan wajar anda. Ia memang mudah untuk mengelakkan parasit dari memasuki bahawa untuk berhadapan dengannya apabila ia sedang in.

Buang Whileyouhavetheprize.stream

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikut untuk mengalih keluarkannya secara kekal daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taip msconfigdan tekan Enter.

msconfig

pergi dalam tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih boleh keluarkan Whileyouhavetheprize.stream dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *