Bagaimana untuk Buang Virus Weeklycodezz4 | Dikemaskini

Trojans

Weeklycodezz4 adalah virus sangat jahat yang dimiliki oleh keluarga kuda Trojan. Ia dianggap sebagai amat berbahaya dan mampu merosakkan mana-mana sistem komputer teruk ia menjangkit. Virus ini tidak akan menyebabkan anda masalah hanya untuk bersenang-senang. Keuntungan Weeklycodezz4 parasit bukan sahaja dengan berkongsi maklumat peribadi dan kewangan anda dengan pihak ketiga lain tetapi juga dengan cara seperti ugut. Mari kita Huraikan.

Kuda Trojan seperti ini boleh menyahsulitkan fail lain, akaun dan dokumen anda, dan kemudian menuntut anda membayar fidyah untuk pemulihan mereka. Weeklycodezz4 boleh juga mudah melumpuhkan segala-galanya pada OS anda dan benar-benar menguncinya turun. Gejala-gejala lain yang dinyatakan disebabkan oleh jangkitan virus jahat ini termasuk, tetapi tidak terhad kepada mengganggu penipuan iklan yang akan melindungi setiap halaman yang anda lawati, pemasangan aplikasi web yang tidak dibenarkan, kali Registry, serta pencerobohan ke atas lain-lain niat jahat perisian pada peranti anda.

Tetapi bagaimana pula virus Trojan ini berjaya menyelinap pada PC anda tanpa disedari oleh? Kebanyakan pengguna melaporkan bahawa Firewall mereka tidak melaporkan sebarang serangan, supaya ia datang sebagai satu kejutan bahawa komputer telah menyusup oleh kuda Trojan Weeklycodezz4. Parasit ini biasanya dilengkapi dengan perisian yang anda telah muat turun dari internet. Ia bukanlah sesuatu yang luar biasa untuk laman web yang rendang dapat melancarkannya pada komputer anda. Dalam hal ini, jangkitan akan berlaku apabila anda klik pada iklan yang dijangkiti atau pop-up yang melencong ke halaman yang tidak selamat.

Ia adalah penting untuk ambil perhatian bahawa crooks bergantung kepada kecuaian dan naif, anda untuk berkembang. Tidak terburu-buru atau cuai! Ambil masa anda untuk membaca dengan teliti setiap terma dan syarat. Membaca cetakan halus dan berfikir dua kali sebelum anda klik ‘I Agree’ butang tersebut. Kami juga amat mengesyorkan memasang di bawah cara adat persediaan jika ada, untuk tidak membenarkan mana-mana kandungan berniat jahat tersembunyi yang dipasang secara automatik tanpa pengetahuan anda.

Setiap virus kuda Trojan ini mampu teruk merosakkan peranti ini ia telah diserang. Parasit di Weeklycodezz4 adalah tidak berbeza. Sebaik sahaja ia menjadi aktif, anda akan menanggung akibatnya menjadi cuai. Ia boleh bertukar pelayar web anda menjadi memaparkan iklan alat, mencuri maklumat peribadi dan kewangan, serta mengekod fail anda, membuat anda membayar untuk penyahkodan mereka. Virus ini akan kucar-kacir OS anda sepenuhnya.

Sistem anda akan mula kemalangan dan banyak mesej ralat akan mula muncul pada paparan anda. Ianya juga mungkin untuk skrin biru kematian membuat penampilan juga. Sama ada masalah ini pergi jauh atau tidak, terpulang kepada anda. Ia adalah sangat penting untuk tidak kelewatan mengambil tindakan. Jika anda tinggal terbiar dan membenarkan versi Weeklycodezz4 untuk berkeliaran percuma pada komputer anda, keadaan anda hanya akan mendapat lebih teruk dan lebih teruk, sehingga peranti anda jadi rosak bahawa ia tidak akan mampu untuk melakukan sama sekali. Penyelesaian sahaja anda ialah untuk mengeluarkan virus kuda Trojan yang berbahaya ini secepat mungkin!

Weeklycodezz4 Buang virus

STEP-1Jalankan Pengurus tugas dengan mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-6

Buka MS Config dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak dapat menghapuskan Virus Weeklycodezz4 dari komputer anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *