Bagaimana untuk Buang Virus Wcupdater.exe | Dikemaskini

Trojans

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Wcupdater.exe. Panduan Wcupdater.exe penyingkiran ini berfungsi untuk semua versi Windows.

Malware penyelidik mengkategorikan Wcupdater.exe sebagai virus berbahaya kuda Trojan. Senjata utama adalah stealth dan serba boleh. Mengapa? Kerana tidak terdapat had kepada apa yang virus ini boleh lakukan. Terdapat pelbagai cara untuk menyebabkan kemudaratan kepada komputer mangsa, sebaik sahaja Trojan itu memutuskan untuk melancarkan serangan.

Virus boleh diprogramkan untuk menyebabkan semua jenis kerosakan seperti menghapuskan fail-fail yang penting, merosakkan windows registry, pengeboman dengan kandungan iklan yang menjengkelkan, serta penurunan yang besar dalam prestasi keseluruhan komputer. Dan itu hanya rasa kebolehan Trojan itu. Ia adalah alat yang berkuasa di tangan penjenayah siber yang ingin mendatangkan malapetaka dan mencuri segala macam maklumat peribadi.

Trojan Horse seperti di Wcupdater.exe yang biasanya tersebar melalui pakej perisian, Kemaskini palsu meminta, spam mesej e-mel, lampiran e-mel, fail-fail torrent rasuah, dan sebagainya. Selalunya, pengguna melakukan kesilapan berikut apabila mereka memuat turun perisian dari internet – mereka memilih untuk sebuah pepasangan cepat Standard/ dan dengan itu tidak dapat melihat kandungan penuh pakej perisian yang mereka cuba untuk memasang. Tindakan ini mengakibatkan pengguna tanpa disedari memberi akses kepada ancaman berbahaya seperti virus Trojan Wcupdater.exe.

Bagi mengelakkan jangkitan parasit tersebut untuk sampai ke sistem komputer anda, kami mengesyorkan pembaca kami memilih adat atau mod lanjutan dalam Pendeta Persediaan sebaliknya. Apabila mereka melihat program atau aplikasi yang menganggapnya mencurigakan atau tidak walaupun bertujuan untuk memuat turun di tempat yang pertama, mereka dengan mudah boleh padam ia.

Yang tidak takut penyusupan kuda Trojan yang berpotensi? Melalui jenis virus ini, penjenayah siber boleh mengintip mangsa-mangsa mereka dengan mudah. Mereka boleh memantau setiap langkah yang anda ambil – kedua-dua pihak maya dan dunia sebenar. Mendapat kawalan ke atas kamera web dan mikrofon anda akan menjadi sekeping kuih, apabila kuda Trojan telah melancarkan serangan pada komputer anda.

Tiada siapa mahu privasi mereka dalam cara itu. Apatah lagi, penggodam akan dapat mencuri fail penting seperti gambar, dokumen, fail boleh laku dan apa-apa lagi yang mereka dapati berharga. Kemudian, mereka akan berkongsi data tersebut dengan pihak ketiga untuk keuntungan. Trojan juga adalah cara terbaik untuk menjangkiti komputer dengan lain-lain jenis virus seperti cacing, ransomware, spyware, adware, perampas pelayar, dan sebagainya. Matlamat akhir daripada parasit jahat ini dijangka menyebabkan kerosakan yang teruk kepada komputer mangsa, membuat apa-apa kerja pada PC mustahil.

Sering penyusupan virus tersebut membawa kepada skrin biru kematian. Perkara yang paling penting perlu dilakukan apabila anda telah jatuh mangsa kepada Trojan Wcupdater.exe itu adalah untuk bertindak seberapa cepat yang mungkin. Lagi perisian berniat jahat ini kekal pada sistem anda tidak terjaga, semakin besar kerosakan akan mendapat. Kami boleh membantu anda untuk berjaya Buang kuda Trojan ini daripada komputer anda. Hanya ikut arahan terperinci kami di bawah.

Buang Wcupdater.exe

STEP-1Jalankan Pengurus tugas dengan mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-6

Buka MS Config dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Wcupdater.exe dari komputer anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *