Bagaimana untuk Buang Virus Unix.trojan.vali-6606621-0 | Dikemaskini

Blog, Trojans

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Virus Unix.trojan.vali-6606621-0. Ini Unix.trojan.vali-6606621-0 Virus penyingkiran panduan kerja-kerja untuk semua versi Windows.

Kuda Trojan virus akan dianggap ancaman jahat paling berbahaya di luar sana. Dan dengan alasan yang baik. Mereka adalah sangat diam-diam. dan serba boleh. Trojan seperti Unix.trojan.vali-6606621-0 boleh diprogramkan untuk melakukan pelbagai aktiviti yang berniat jahat. Virus tersebut boleh mengintip anak mangsa – hampir dan fizikal.

Selain itu, mereka boleh melancarkan perisian berniat jahat seperti cacing, ransomware, pelayar perampas, nasib, jenis lain serta memasang semua jenis permohonan palsu dan atur cara yang boleh mendatangkan malapetaka terlalu. Melalui ini parasit, hacker dengan mudah boleh mendapatkan tangan mereka pada maklumat peribadi anda seperti kata laluan, nombor kad kredit, akaun bank, IP alamat, Login ID, serta pelbagai jenis fail seperti dokumen, gambar atau file.

Anda boleh mendapatkan komputer anda dijangkiti Trojan virus dengan mengklik pada pautan yang dijangkiti atau iklan, melalui pembukaan spam mesej e-mel yang mengandungi lampiran atau fail boleh laku, melalui palsu Kemaskini permintaan atau pakej perisian bebas, dan sebagainya. Apa yang boleh anda lakukan, untuk melindungi komputer anda daripada potensi jangkitan virus adalah untuk pastikan anda mengelakkan daripada e-mel spam yang anda terima daripada sumber-sumber yang tidak diketahui atau yang menimbulkan kesangsian.

Apabila anda sudah muat turun perisian dari internet, pastikan anda mengikuti adat atau lanjutan jenis pemasangan. Selain itu, ia adalah terbaik untuk bergantung pada tempat-tempat yang berlesen dan rasmi, apabila anda mengemas kini perisian anda. Tidak perlu terlalu cepat untuk klik pada pop-up rawak yang menggesa anda untuk mengikuti pautan mencurigakan untuk mengemaskini program atau aplikasi pada PC anda.

Terdapat beberapa gejala yang anda boleh mengesan bahawa komputer anda telah dijangkiti oleh Trojan virus. Jangkitan tersebut sering menggunakan kuasa CPU dan GPU komputer mangsa. Jika anda perhatikan perubahan drastik keseluruhan prestasi PC anda, ia mungkin tanda-tanda bahawa anda telah telah digodam. Sambungan internet yang perlahan, perlahan pengurangan atau pemaksimuman Windows, sistem yang kerap mengalami kemalangan dan pembekuan adalah hanya rasa kebolehan kuda Trojan yang sebenar.

Anda juga mungkin perasan perubahan dalam daftaran sistem, proses-proses penting yang dipadam atau aplikasi, fail rosak, dan sebagainya. Lagi lama parasit ini dibenarkan berkeliaran percuma, yang lebih teruk lagi kerosakan yang berlaku akan mendapat. Jika anda berdiri dan melakukan apa-apa, ia tidak dapat dielakkan bahawa komputer anda akan mendapat apa-apa kerosakan teruk yang akan membawa kepada skrin biru kematian. Menghilangkan virus ini daripada komputer anda sekarang! Tidak membenarkan ia menjejaskan privasi dan Keselamatan anda! Kami boleh membantu anda untuk berjaya mengeluarkannya dari PC anda. Apa yang anda perlu lakukan hanyalah ikut arahan terperinci kami di bawah.

Unix.trojan.vali-6606621-0 Buang virus

STEP-1Jalankan Pengurus tugas dengan mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-6

Buka MS Config dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak dapat menghapuskan Virus Unix.trojan.vali-6606621-0 dari komputer anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *