Bagaimana untuk Buang Virus Trojan.BtcMine | Dikemaskini

Trojans

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Trojan.BtcMine. Panduan Trojan.BtcMine penyingkiran ini berfungsi untuk semua versi Windows.

Virus-virus kuda Trojan dikenali akan digunakan oleh hacker untuk pelbagai aktiviti-aktiviti yang menyalahi undang-undang. Pencurian identiti, pencurian data, mengintip mangsa, menyebabkan kerosakan teruk kepada titik jumlah kemusnahan sistem komputer – mereka adalah sebahagian daripada perkara-perkara yang parasit Trojan ini mampu. Virus Trojan.BtcMine, Walau bagaimanapun, adalah berbeza. Ia digunakan oleh penjenayah siber untuk menghidupkan PC mangsa ke dalam sebuah mesin perlombongan cryptocoin. Virus ini akan menggunakan sebahagian kuasa CPU dan GPU, serta sumber lain untuk kuasa sehingga tugas-tugas tersebut berniat jahat. Matlamat utama adalah untuk melombong cryptocurrency seberapa banyak yang mungkin. Bitcoin, Monero, Darkcoin, dan sebagainya adalah apa yang kuda Trojan ini adalah selepas.

Masalahnya ialah, proses berniat jahat ini menyebabkan masalah bagi pengguna. Prestasi keseluruhan komputer mereka akan Kurangkan tiba-tiba, kerap kemalangan dan ketinggalan akan sesuatu kejadian sehari-hari. Atur cara dan aplikasi akan gagal untuk bekerja seperti dahulu. Mereka akan membekukan dan walaupun berhenti bekerja sama sekali. Sambungan internet mangsa akan lebih perlahan daripada sebelum terlalu. Apatah lagi, kesan virus ini akan tidak berhenti di situ. Kami mengesyorkan tidak menunggu apa yang akan berlaku kerana kecurian data akan sedikit kebimbangan anda. Sebaik sahaja anda perhatikan tanda-tanda ini, perkara yang terbaik yang boleh anda lakukan adalah untuk membuang virus ini dari komputer anda, sebelum ia boleh merosakkan luar pembaikan.

Virus-virus daripada kategori kuda Trojan adalah sangat sneaky. Tetapi Berita baiknya adalah, jika anda beri perhatian pada apa yang anda klik pada semasa di internet, anda boleh menyelamatkan diri dari jangkitan siber yang berpotensi. Hakikatnya, virus Trojan mengintai di sebalik e-mel spam dan lampiran, rendang iklan dan pautan, palsu mengemas kini mesej, pakej perisian dan menunggu untuk anda membuat kesilapan dan klik padanya. Mereka sangat akal dan anda tidak akan tahu bahawa anda jatuh ke dalam perangkap mereka sehingga ia terlambat. Jika anda ingin mengarahkan borang jelas penyusupan malware yang berpotensi, kami cadangkan anda ikuti nasihat kami.

Apabila anda memuat turun perisian, seperti pakej percuma, contohnya, sentiasa pastikan anda memilih Custom/ mod lanjutan dalam Pendeta Persediaan. Ini akan memberi anda kekuatan untuk melihat kandungan penuh ikatan. Lebih sering daripada tidak, terdapat program-program yang tersembunyi dan aplikasi yang telah tidak betul didedahkan dan dengan itu pengguna mempunyai sebarang pengetahuan tentang kewujudan mereka. Kami amat mengesyorkan deselecting sebarang perisian tambahan yang anda perasan. Ini akan menjimatkan anda daripada jangkitan virus yang mungkin. Ramai pengguna terlalu cuai dan pilih pemasangan yang cepat sebaliknya. Kesilapan ini akan pasti kos yang banyak, kerana virus ini mampu menyerang tanpa anda walaupun menyedari apa yang kamu lakukan.

Trojan dianggap paling berbahaya jenis virus sana kerana mereka serba boleh yang luar biasa dan bersembunyi. Mereka boleh menyelinap di dalam sistem komputer anda tidak dapat dikesan dan akan cepat mengambil alih PC anda, menyebabkan banyak masalah sebagai Pas masa. Dengan ini Trojan.BtcMine virus, kerosakan dan kecurian data peribadi anda seperti kata laluan, IP alamat, maklumat akaun bank, nombor kad kredit, pelbagai jenis fail, dan lain-lain, akan menjadi sedikit masalah anda.

Semakin lama anda membiarkan virus berkeliaran percuma, tanah lebih banyak ia akan mampu untuk melindungi sistem anda, menyebabkan bermacam-macam masalah. Pada satu ketika, komputer anda akan berada di dalam tersebut menyatakan bahawa anda tidak akan dapat berbuat apa-apa jenis kerja di atasnya sekali. Ini kerana semua sumber akan beralih untuk membantu virus dalam rancangan jahat untuk lombong bagi cryptocurrency, yang akan membawa kepada bebanan lebihan sistem. Jangan buang masa! Untuk mengembalikan kawalan terhadap PC anda, anda perlu untuk menyingkirkan virus jahat ini secepat mungkin.

Buang Trojan.BtcMine

STEP-1Jalankan Pengurus tugas dengan mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-6

Buka MS Config dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Trojan.BtcMine dari komputer anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *