Bagaimana untuk Buang Virus Speed Dial New Tab (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Speed Dial New Tab. Panduan Speed Dial New Tab penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Perampas pelayar adalah parasit jahat yang akan bertukar pengalaman web anda ke dalam neraka yang lengkap. Sambungan Speed Dial New tab adalah contoh perisian berniat jahat tersebut. Sejurus selepas serangan dengan, ia akan mengubah seting pelayar anda dan mula menjana pelbagai iklan yang akan mengambil alih skrin anda dan mengganggu apa-apa kerja yang anda lakukan dalam talian. Yang lebih buruk, ia akan mengawasi setiap langkah yang anda ambil di internet, serta mencuri data web seperti sejarah penyemakan dan pertanyaan carian, untuk menyesuaikan kandungan digalakkan, jadi pengguna adalah lebih cenderung untuk klik padanya.

Matlamat akhir para penjenayah adalah untuk mencipta pendapatan melalui Skim membayar per klik. Dan semua. Perampas akan dapat menggantikan Laman web dan Laman tab baru anda dengan tapak adat dipersoalkan. Hal yang sama terpakai kepada enjin carian pilihan anda juga. Dalam kes ini, halaman tersuai adalah tab. dail cepat

perampas pelayar dikenali untuk menyebarkan melalui e-mel spam dan lampiran, meminta kemas palsu, freeware link dan iklan, kali, sebilangan torrent yang dijangkiti, dan sebagainya. Anda perlu faham, bahawa apa-apa perisian berniat jahat tidak boleh hack ke dalam PC anda sahaja. Perampas berkembang pada kecuaian dan naif. Mereka boleh menyelinap pada anda semasa anda memasang perisian pada komputer anda. Selalunya apa yang berlaku adalah, bahawa pengguna memilih untuk dipasang yang pantas dan dengan itu boleh tanpa disedari memasang kandungan bonus rendang yang serius boleh membahayakan sistem komputer.

Untuk memastikan perkara tersebut tidak berlaku dan untuk dapat melihat kandungan penuh apa sedang dipasang, kami mengesyorkan memilih adat atau mod lanjutan dalam Pendeta Persediaan. Dengan cara ini, jika ada apa-apa perisian tambahan, anda juga akan dapat mengesan serta-merta dan boleh meneruskan deselecting itu, sehingga ia tidak boleh mendapatkan akses ke PC anda.

Perampas pelayar sering diremehkan oleh pengguna. Pasti, ia tidak mungkin kelihatan amat berbahaya, tetapi ia tidak berbahaya. Malah, ia merupakan satu pelanggaran privasi dan Keselamatan dalam talian anda. Anda risiko mendedahkan maklumat sensitif seperti tetapi tidak terhad kepada kata laluan, alamat IP, akaun bank, Kad nombor, Login ID, dan lain-lain. Data berharga seperti iaitu sangat menarik kepada penjenayah siber, dan mereka akan bercita-cita untuk mendapatkan, untuk berkongsi dengan lain-lain pihak ketiga untuk keuntungan.

Data peribadi dan kewangan bukanlah satu-satunya perkara yang dipertaruhkan di sini. Dengan mengekalkan parasit ini yang tidak terjaga, anda risiko ia merosakkan pelayar anda kepada titik dengan jumlah kemusnahan. Anda lihat, lagi lama anda menangguhkan bertindak terhadap hijacker ini, lebih banyak masa yang anda berikan untuk meningkatkan kandungan iklan yang ia menjana. Lambat laun, pelayar anda tidak akan mampu untuk bersaing dengan pelbagai iklan yang dibuang mengikut jalan dan akan mula kemalangan dan pembekuan pada setiap hari. Pada satu masa nanti, ia akan berhenti bertindak balas sepenuhnya dan anda tidak akan dapat berbuat apa-apa jenis kerja di internet.

Jika anda ingin untuk kembali ke pengalaman pelayaran selamat dan ad-percuma, dinasihatkan supaya anda bergerak dengan pantas dan keluarkan hijacker pelayar ini yang mengganggu sebelum ia mampu menyebabkan kerosakan serius yang anda tidak dapat membuat asal.

Buang Speed Dial New Tab

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang anda mesti lakukan untuk Keluarkn hijacker dalam pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Speed Dial New Tab dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *