Bagaimana untuk Buang Virus Shoppilation (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Adware
Remove Shoppilation

Shoppilation telah dikategorikan sebagai aplikasi nasib tipikal yang mana tiada siapa keperluan pada her/ komputer. Sebab utama yang diklasifikasikan sebagai sebuah program yang tidak diingini adalah keupayaan Shoppilation untuk masukkan mesin Maya anda tanpa meminta apa-apa kebenaran. Selain itu, ada jaminan perkhidmatan yang disediakan oleh aplikasi yang dipercayai, hakikatnya real bukti kesungguhan Shoppilation harus dihapuskan dari PC anda secepat mungkin. Sebaliknya, nasib yang boleh digunakan bagi pengedaran perisian berniat jahat dan keselamatan peribadi anda mungkin boleh serius mengugut.

Shoppilation tidak boleh dimuat turun dari laman web rasmi, yang bermaksud bahawa ia menggunakan kaedah lain untuk seterusnya meranapkan komputer anda. Kebiasaannya, nasib yang memasuki sistem anda diikat dengan freeware lain dan deceives anda meluluskan pemasangan. Ini biasanya berlaku semasa proses persediaan perisian baru pada komputer anda, kerana anda tidak membaca terma dan syarat yang disediakan oleh Pendeta Persediaan permohonan. Dalam kes ini, anda hanya bersetuju untuk segala-galanya tergesa-gesa dan membiarkan nasib itu ke dalam sistem tanpa menyedarinya. Oleh itu, anda harus sangat berhati-hati setiap kali Bilakah anda memasang perisian baru pada mesin Maya anda. Dalam kes lain, sekuriti anda akan diletakkan dalam bahaya.

Remove Shoppilation
The Shoppilation Virus

Begitu juga kepada nasib lain aplikasi, sekali Shoppilation memasuki PC, ia mula banjir pelayar web anda dengan nada iklan komersial. Walaupun pada hakikatnya bahawa Shoppilation bertujuan untuk menyediakan anda dengan yang terbaik yang membeli-belah tawaran secara online, manakala pada masa yang sama masa menyelamatkan anda banyak masa, iklan ini adalah sebab utama mengapa anda mendapat komputer lebih perlahan dan pengalaman sistem kerap kemalangan. Selain itu, jika anda klik pada pop-up yang disediakan oleh Shoppilation, anda akan menghadapi masalah dengan keselamatan anda, kerana nasib yang meletakkan sistem anda dalam bahaya. Oleh itu, jika anda ingin mengelakkan mengancam privasi peribadi dan kewangan anda, anda tidak seharusnya menyimpan Shoppilation pada mesin Maya anda.

Satu lagi perkara yang anda perlu tahu adalah bahawa Shoppilation mampu pemantauan dan rakaman sejarah pelayaran dan keutamaan Maya anda. Selepas program ini telah mengumpulkan maklumat yang cukup mengenai tabiat pelayaran anda, ia akan mula memaparkan kandungan pihak ketiga pada monitor anda. Perlu diingat bahawa anda tidak harus mempercayai mana-mana iklan yang disediakan oleh Shoppilation sebagai permohonan nasib tidak mengambil tanggungjawab untuk kandungan yang dipaparkan di pelayar web anda. Jadi, jika anda klik pada iklan dipaparkan, anda mungkin dipindahkan ke pelbagai laman web yang mengandungi bahan yang mencurigakan dan mampu menjangkiti PC anda dengan perisian berniat jahat.

Sedar bahawa setiap klik untuk advert yang disediakan oleh Shoppilation, membawa keuntungan kepada pihak ketiga yang bersembunyi di sebalik adware program dan meneruskan kewujudannya. Satu-satunya cara untuk menamatkan semua iklan sia-sia adalah untuk membuang Shoppilation daripada komputer anda. Oleh itu, menghapus permohonan ini daripada sistem amat disyorkan. Di samping itu, anda perlu pastikan PC anda menyediakan perlindungan terhadap perisian berniat jahat.

Shoppilation Buang virus

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikut untuk mengalih keluarkannya secara kekal daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak dapat menghapuskan Virus Shoppilation dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *