Bagaimana untuk Buang Virus Shalledinition.club (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers

Perampas pelayar adalah parasit jahat yang boleh benar-benar mengambil alih pelayar web anda dan menjadikan pengalaman dalam talian anda lengkap neraka. Pelencongan di Shalledinition.club adalah tanda-tanda bahawa parasit tersebut tinggal di dalam komputer anda. Sebaik sahaja perisian berniat jahat ini menyerang, ia akan mengubah suai seting pelayar anda, serta menggantikan penyedia Laman web dan mencari dengan laman web rendang yang sama.

Jika awda membuka tab baru, anda akan juga mendapat diarahkan ke halaman Shalledinition.club. Apatah lagi, perisian berniat jahat ini dengan mudah boleh mengakses data web anda seperti sejarah pelayar, melayari tabiat dan hasil carian. Maklumat tersebut adalah berharga untuk misinya kerana ia akan menjadi mampu untuk menyediakan iklan yang disasarkan bahawa pengguna akan lebih cenderung untuk klik.

Objektif utama hijacker’s adalah untuk mencipta pendapatan melalui Skim membayar per klik. Lebih banyak iklan ia memaparkan, lebih baik peluang kejayaan misi ini. Walau bagaimanapun, parasit yang peduli hanya mengenai bilangan iklan. Ia tidak akan mengesahkan jika mereka membawa kepada sumber-sumber yang selamat. Yang bermaksud, bahawa di sebalik promosi tersebut dipersoalkan mungkin menyembunyikan ancaman berbahaya.

Perampas biasanya merebak melalui pautan dijangkiti dan iklan, spam emel dan lampiran, perisian diberkas, tetap dan mesej update palsu. Kerana parasit ini hanya boleh menyerang komputer anda jika anda memberi kebenaran anda, ianya terpulang kepada anda untuk menjaga peranti anda selamat. Berhati-hati ketika melayari internet. Bahaya mengintai di mana-mana. Tetapi jika anda tidak terburu-buru dan memberikan perhatian yang cermat terhadap apa yang anda klik pada, parasit ini akan gagal untuk seterusnya meranapkan.

Jika iklan kelihatan terlalu baik adalah benar, amatlah digalakkan supaya tidak klik padanya. Perisian yang berniat jahat akan menghasilkan iklan yang menarik yang akan paling sering mempromosikan tawaran eksklusif, tawaran istimewa atau diskaun peribadi dan kupon, untuk membuat anda dengan serta-merta klik pada pautan tersebut, tanpa berfikir dua kali. Tetapi anda tidak boleh pasti di mana iklan tersebut akan mengarah anda. Ia akan mengambil satu klik untuk memasang parasit jahat pada komputer anda tanpa menyedarinya.

Hijacker ini juga mengambil masa hanya satu klik memberi tanpa disedari penggodam akses kepada maklumat peribadi dan kewangan anda. Crooks bergantung naif dan kecuaian pengguna dan akan cuba untuk mengeksploitasi mana-mana diberi peluang untuk menipu awda supaya jatuh ke dalam perangkap mereka.

Berita baiknya adalah, bahawa perampas pelayar menghadkan serangan mereka ke pelayar web sahaja. Mereka tidak menjangkiti sistem komputer. Itulah sebabnya mengapa kebanyakan pengguna tidak menganggap mereka sebagai virus yang sebenar. Walau bagaimanapun, itu tidak bermakna bahawa perampas adalah tidak merbahaya. Agak bertentangan. Mereka mempunyai kuasa untuk benar-benar memusnahkan pelayar web anda, Semua terima kasih kepada serangan berat iklan.

Semakin lama anda membenarkan parasit kepada komputer anda, lebih banyak iklan akan dapat dihasilkan. Walaupun kami talian video akan terganggu untuk selingan oleh perisian yang berniat jahat. Apatah lagi, data anda seperti sejarah dan carian tidak boleh hanya maklumat bahawa crooks akan mempunyai peluang untuk mencuri daripada anda. Kata laluan, IP alamat, Login ID, Kad nombor dan akaun bank kelayakan seperti mudah diperolehi oleh hacker, yang bertujuan untuk menjual data ini kepada orang lain untuk keuntungan.

Jika anda ingin kembali ke pengalaman pelayaran selamat dan ad-percuma, pilihan anda hanyalah adalah untuk memadam ini mengganggu hijacker Shalledinition.club dari peranti anda. Semakin lama anda membiarkan ia kekal tidak terjaga, kerosakan lebih banyak ia akan mampu membuat. Bertindak sekarang!

Buang Shalledinition.club

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tahu bagaimana untuk melakukan ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Sila ikuti langkah-langkah yang tepat untuk mengalih keluar Shalledinition.club daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Shalledinition.club dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *