Bagaimana untuk Buang Virus SearchAwesome (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Adware
Remove SearchAwesome Virus

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Virus SearchAwesome. Ini SearchAwesome Virus penyingkiran panduan kerja-kerja untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

SearchAwesome utiliti adalah apa-apa tetapi sangat mengagumkan. Ia merupakan jangkitan adware dan anda mungkin tahu bahawa makhluk perosak jenis ini adalah tidak baik untuk sistem anda. Nasib baik untuk anda, nasib ini adalah mudah-alih. Malah, ia dianggap agak mudah untuk menangani jika anda mengambil langkah segera, tentu saja. Jika anda melakukan apa-apa dan membiarkan parasit yang beroperasi secara bebas, situasi anda akan menjadi lebih teruk dalam masa yang singkat. Tidak melakukan kesilapan itu.

Sebaik sahaja anda mengesan ancaman SearchAwesome, mencari mengintai tepat tempat dan keluarkannya. Jangan buang masa dalam perbahasan. Nasib ini tidak akan memberi manfaat kepada anda. Ia telah dicipta oleh crooks bagi maksud hanya untuk berkhidmat kepada mereka. Jangan biarkan ia merosakkan pengalaman menyemak imbas anda ketika melakukan pergi. Mengambil perkara-perkara yang ke tangan sendiri dan menghilangkan peluang penceroboh pertama yang anda dapat. Lebih cepat ia pergi dari sistem anda, lebih baik.

Nasib ini bertukar menjadi aktiviti dalam talian sebelum ini biasa anda menjadi mimpi ngeri. Sekali masuk, ia appends lanjutannya sial kepada semua pelayar anda dan injects mereka dengan iklan. Anda mula melihat pelbagai iklan pada setiap hari. Setiap kali anda berada dalam talian, anda keseluruhan skrin itu dilitupi dengan iklan dalam pelbagai bentuk dan bentuk. Walaupun halaman yang digunakan untuk menjadi bebas iklan kini berat pada kain rentang, kupon, tawaran, tawaran, pautan, dan sebagainya dan dll

Remove SearchAwesome Virus
The SearchAwesome Virus

mengapa anda rasa anda sedang dihujani dengan iklan? Ianya bukan kerana nasib yang ingin membantu anda dengan membeli dalam talian anda. Sudah tentu, tidak. Perosak menggunakan mekanisme pay per klik untuk membantu hacker mendapatkan kaya. Untuk setiap iklan yang anda klik, mereka dibayar. Mereka lebih baik dibayar bagi setiap halaman rendang anda mendapatkan dihalakan ke. Anda akan menjadi penaja mereka. Apakah lebih teruk lagi, walaupun, adalah fakta bahawa anda sentiasa terdedah kepada perisian berniat jahat.

Apa-apa yang memaparkan nasib yang boleh dipercayai. Kebanyakan iklan yang anda lihat adalah ditaja dan mereka menyampaikan jangkitan. Atau, mereka mengarahkan semula anda ke halaman yang menghasilkan jangkitan. Pada dasarnya, salah satu klik dan anda download lebih banyak perosak pada komputer anda telah dijangkiti. Perlu diingat bahawa PC anda sudah berjuang dan penderitaan disebabkan nasib tunggal ini. Kelajuannya adalah perlahan. Ia kemalangan sepanjang masa. Ia dihidupkan semula tanpa sebab. Penyemak imbas anda akan begitu terharu dengan iklan yang mereka tidak dapat memaparkan sebarang isi kandungan dengan betul. Memang mimpi ngeri. Tambah ke bahawa risiko perisian berniat jahat anda sentiasa terdedah kepada dan engkau tiada alasan untuk tidak menghilangkan nasib jahat ASAP. Berbuat demikian. Ikut panduan pemindahan kami di penghujung artikel ini dan Bersihkan PC anda sekali dan untuk semua. Amanah kita, masa depan diri anda akan sangat berterima kasih.

Bagaimana pula SearchAwesome berjaya masukkan mesin anda tanpa anda menyedari? Nasib ini bukanlah virus yang sepenuhnya. Ia merupakan satu program berniat jahat dan ia tidak boleh masuk tanpa kebenaran anda. Tiada kebenaran, tidak kemasukan. Program ini adalah terikat untuk mendapatkan kebenaran anda tetapi ia melakukannya dengan cara yang sneakiest. Ia bertukar kepada cara lama tetapi emas penyusupan seperti mesej e-mel spam, pakej perisian percuma, link yang rosak, iklan pihak ketiga yang berniat jahat, pengemaskinian program atau sistem yang palsu, tidak dikenal pasti tetap, dan sebagainya

mana-mana kaedah-kaedah ini akan berfungsi jika anda cuai dan tidak memberi perhatian kepada apa yang anda katakan “Ya” untuk. Akan lebih berhati-hati jika anda ingin Pastikan PC anda tanpa jangkitan. Sentiasa membaca cetakan halus dengan berhati-hati dan jika anda nampak sesuatu yang luar biasa, tidak menekan butang “Saya terima”. Memberi amaran itu. Jika anda tidak menjaga komputer anda, tidak ada orang lain akan baik.

SearchAwesome Buang virus

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikut untuk mengalih keluarkannya secara kekal daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi dalam tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih boleh membuang Virus SearchAwesome daripada pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *