Bagaimana untuk Buang Virus Search.gg (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Search.gg. Panduan Search.gg penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Search.gg merupakan sebuah laman web yang tidak boleh dipercayai. Penampilan pada skrin anda bermakna satu perkara – yang hijacker pelayar jahat lurks di suatu tempat pada peranti anda. Perampas dikenali berupaya mengambil kawalan penuh ke atas setiap pelayar yang sedia ada dalam komputer mereka menyerang. Mereka menggantikan Laman tab baru, serta laman web dengan satu adat. Mereka juga menukar enjin carian pilihan anda dengan yang lain. Dalam kes tertentu ini, halaman tersuai yang sedang dipamerkan di mana-mana oleh parasit ini adalah Search.gg. Apakah yang lebih banyak, perampas mempunyai kuasa untuk melakukan apa-apa pengubahsuaian yang mereka mahu, tentang pengesetan pelayar.

Ianya juga boleh memasang apl rendang lain, sambungan atau bar alatan, tanpa mendapatkan kebenaran anda terlebih dahulu. Tetapi perkara yang menyakitkan hati Tempahan tentang jenis perisian berniat jahat ini, bahawa ia menghasilkan sebilangan besar syarikat iklan yang mengganggu. Kandungan seperti itu akan disasarkan khusus untuk tampil lebih menarik kepada pengguna. Itulah semua terima kasih kepada keupayaan dengan hijacker untuk mendapat apa-apa data web ia memerlukan dari pengguna, seperti menyemak imbas sejarah dan Cari pertanyaan. Matlamat utama adalah untuk mencipta pendapatan bagi setiap klik yang mangsa membuat kandungan ditaja.

Perampas pelayar menggunakan kaedah pengagihan jisim, untuk menyerang komputer seberapa banyak yang mungkin. Mereka dilihat bersembunyi di sebalik e-mel spam dan lampiran, pakej perisian dan fail-fail torrent. Mereka juga boleh merebak melalui pautan yang dijangkiti dan iklan, serta mesej update palsu. Apa yang berlaku adalah, bahawa pengguna akan menjadi cuai dan terburu-buru, mengakibatkan tidak disengajakan pemasangan perisian berniat jahat.

Selalunya, orang memilih untuk jalan keluar yang mudah. Dengan memilih pemasangan yang cepat, anda akan membawa diri anda satu-satunya masalah. Pemaju terkenal untuk pakej perisian berbahaya bersama-sama dengan lain-lain program dan aplikasi. Sudah tentu, kewujudan parasit itu tidak akan betul didedahkan, jadi pengguna akan dapat melihat ianya ada kecuali adat atau lanjutan jenis pemasangan yang dipilih. Anda perlu memahami bahawa perampas pelayar tidak dapat menggodam komputer anda sendiri. Mereka memerlukan bantuan anda untuk menyerang. Ianya mudah, benar-benar. Jika anda tidak memasang mereka pada peranti anda, mereka tidak akan menyebabkan apa-apa kemudaratan.

Malware seperti hijacker pelayar adalah tidak boleh dipandang remeh. Jangan pergi berfikir bahawa iklan yang dipaparkan pada skrin anda adalah tidak merbahaya. Parasit dalam Snape hanya kuantiti mereka. Ia tidak diprogramkan untuk mengesahkan mereka. Jadi jika anda tidak bersikap berhati-hati dan klik pada salah seorang daripada mereka, ada kemungkinan di mana anda boleh mendapatkan diarahkan untuk curiga dan bahkan berbahaya-Laman web pihak ketiga yang bertujuan untuk menjangkiti PC anda dan mencuri maklumat peribadi anda.

Semakin lama anda membenarkan hijacker untuk kekal pada komputer anda, lebih banyak bilangan iklan akan berkembang. Ini tidak dapat dielakkan akan membawa ke pelayar web anda semakin rosak teruk, disebabkan oleh serangan ad berat. Pada mulanya, ia akan mula dengan ketinggalan, kelajuan internet yang perlahan, sehingga aplikasi mula kemalangan dan pembekuan pada setiap hari. Lambat laun, pelayar web anda tidak akan dapat bekerja sama sekali. Jika anda tidak bertindak terhadap ancaman berbahaya ini, anda risiko mendedahkan data kewangan dan peribadi anda. Itulah peluang yang crooks tidak akan lepaskan. Satu-satunya cara untuk mendapatkan kehadiran dalam talian anda dan menyimpan maklumat peribadi peribadi adalah untuk mengalih keluar hijacker pelayar Search.gg sebaik sahaja anda mengesan kehadirannya.

Buang Search.gg

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikut untuk mengalih keluarkannya secara kekal daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Search.gg dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *