Bagaimana untuk Buang Virus RevealingQuestions (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Adware

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan RevealingQuestions. Panduan RevealingQuestions penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

RevealingQuestions adalah satu perisian yang berniat jahat yang tergolong dalam kategori nasib. Apakah nasib ini adalah bahawa ia menjana pelbagai iklan yang mengganggu dalam bentuk pop-up yang sering menggalakkan kupon tawaran dan tawaran, jualan khas dan pindahmilik, eksklusif, sebagai mesej yang baik seperti berkelip dan palsu pengemaskinian permintaan. Iklan tersebut meragukan mungkin mempunyai teks di bawah mereka seperti “Powered by RevealingQuestions”, “Iklan oleh RevealingQuestions”, “Dibawa kepada anda oleh RevealingQuestions”, dan sebagainya

Ia bukanlah sesuatu yang luar biasa bagi apa-apa iklan untuk mempromosi atau menggesa anda untuk memasang perisian yang dipersoalkan seperti tambahan, Bar Alatan, sambungan dan lain-lain utiliti bagi pelayar yang diiklankan sebagai membantu. Bersama-sama dengan serangan iklan yang boleh menjadi satu bentuk timbul atau sebagai suntikan iklan di setiap halaman web yang anda lawati, anda juga mungkin perasan bahawa sesetengah atur cara yang tidak diingini mungkin dipasang tanpa pengetahuan anda.

Nasib sering dijumpai diikat bersama-sama dengan perisian lain yang ditawarkan secara percuma di internet. Ia adalah sangat biasa bagi pengguna supaya tidak mengetahui apa-apa ancaman berbahaya ke dalam PC mereka. Ini adalah kerana perisian berniat jahat tidak dinyatakan dengan betul dalam kandungan pakej tersebut. Dan dengan sebab. Yang ingin muat turun tersebut perosak berbahaya? Tiada siapa.

Supaya dapat mempunyai kawalan penuh semasa proses pemasangan, kami mengesyorkan memilih mod adat atau lebih maju dalam Pendeta Persediaan. Dengan cara ini anda boleh melihat senarai penuh perisian yang disertakan dan akan dapat dengan mudah Buang mana-mana perisian yang tidak diingini yang anda anggap mencurigakan atau tidak pernah mahu untuk memuat turun di tempat pertama.

Kita juga menasihati pembaca kami untuk perhatian yang teliti apabila mereka mengemaskini perisian mereka. Sentiasa mendapatkan Update anda daripada sumber rasmi dan berlesen sahaja. Tidak pantas klik pada pop-up pertama yang muncul di skrin anda. Selalunya mesej seperti itu adalah palsu dan hanya cuba untuk memikat anda ke dalam mengikuti pautan rendang yang akan berbuat apa-apa tetapi memberikan anda update yang anda inginkan.

Nasib dikenali agar prestasi komputer anda untuk menjadi lebih lembap dan terdedah kepada pembekuan atau mengalami kemalangan. Ini, sudah tentu, akan menjadi suatu pengalaman yang neraka bagi sesiapa yang cuba menggunakan pelayar mereka. Dengan setiap hari berlalu, parasit jahat ini akan melancarkan lebih banyak dan lebih banyak iklan serangan yang sangat baik boleh menyebabkan kemalangan muktamad pelayar anda, atau lebih teruk lagi – punca kerosakan pada sistem komputer anda. Terima kasih semua kepada bebanan lebihan sistem hasil daripada iklan-iklan yang banyak.

Kami cadangkan anda bertindak dengan cepat dan membuang nasib ini sebaik sahaja anda mengesan kehadirannya pada komputer anda. Kerana, benda itu, anda mungkin satu klik jauh dari terjatuh ke dalam perangkap penjenayah siber. Anda tidak tahu di mana mereka pop-up dan pautan mungkin mengubah laluan anda. Jangan risiko maklumat peribadi anda seperti kata laluan, akaun bank, nombor kad kredit, alamat IP, dan lain-lain yang mendapat dicuri oleh hacker yang boleh memilih untuk berkongsi dengan lain-lain pihak ketiga untuk keuntungan. Ikut arahan kami di bawah untuk berjaya menangani perisian berniat jahat ini sebelum ia mampu untuk berbuat apa-apa kerosakan yang serius.

Buang RevealingQuestions

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang anda mesti lakukan untuk Keluarkn hijacker dalam pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar RevealingQuestions dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *