Bagaimana untuk Buang Virus Regardensy (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Virus Regardensy. Ini Regardensy Virus penyingkiran panduan kerja-kerja untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Pelayar perampas mungkin adalah jenis Tempahan menjengkelkan virus di luar sana. Mengapa? Kerana mereka banjir skrin anda dengan pop-up dan iklan yang menjengkelkan, tawaran istimewa, tawaran eksklusif dan kupon, berkelip mesej palsu Kemaskini permintaan, dan sebagainya. Apatah lagi, perampas mempunyai keupayaan untuk menukar tetapan penyemak imbas anda dan menggantikan Laman web dan enjin carian pilihan anda dengan orang-orang yang adat.

Perisian berbahaya disinkronisasikan boleh memantau aktiviti pelayaran anda, juga seperti mengumpul semua data anda seperti web sejarah dan tabiat, kata laluan, bukti kelayakan log masuk, kredit kad nombor dan banyak lagi. Contoh jangkitan hijacker adalah redirect di Regardensy. Jika anda sentiasa mendapat diarahkan ke laman web ini, ia adalah tanda bahawa pelayar anda telah dirampas.

Perisian berniat jahat daripada kategori hijacker pelayar adalah sangat mudah untuk menyebarkan. Cara yang paling umum agihan adalah palsu yang kemas kini e-mel dan lampiran, pakej perisian, spam, pautan dijangkiti dan iklan, dan sebagainya. Bagaimana anda boleh membiarkan komputer anda selamat dari virus ini? Terdapat beberapa perkara yang kami mengesyorkan pengguna untuk lakukan untuk mencegah jangkitan hijacker pada masa hadapan. Pengguna dinasihatkan untuk tidak membuka e-mel daripada penghantar yang tidak diketahui, terutamanya jika ia mengandungi lampiran atau fail boleh laku.

E-mel itu dipanggil spam atas sebab-sebab. Ianya sangat mungkin bahawa ia mungkin mengandungi beberapa jenis virus. Ia juga akan lebih baik untuk memilih adat atau mod lanjutan dalam Pendeta Persediaan apabila memasang perisian daripada internet. Dengan cara ini anda boleh mempunyai kawalan penuh ke atas apa sebenarnya sedang dipasang pada komputer anda dan dengan mudah boleh padam sebarang atur cara yang kelihatan mencurigakan kepada anda atau tidak juga mahu turun di tempat pertama.

Perampas pelayar tidak meluas dianggap sangat berbahaya. Walau bagaimanapun, mereka sepatutnya tidak boleh dipertikaikan lagi. Manakala serangan iklan mungkin tidak kelihatan seperti banyak, bahaya ada. Ia tersembunyi di sebalik muka iklan itu mengarahkan semula anda. Itulah sebabnya ia bukanlah idea yang baik untuk klik pada apa-apa pop-up yang mencurigakan atau iklan yang nampaknya terlalu bagus untuk menjadi kenyataan.

Jika anda jatuh ke dalam perangkap hijacker merupakan, senario kes terbaik adalah bahawa ia hanya akan menjana hasil pay per klik untuk penggodam dan pemilik laman web tersebut. Senario kes terburuk, well, anda membuka backdoors untuk penggodam yang boleh melancarkan jenis virus seperti Trojan Horses, cecacing atau bahkan ransomware pada komputer lain. Jika anda ingin mengelakkan kerugian tersebut, anda perlu bertindak segera dan keluarkan ini parasit jahat dari sistem komputer anda dengan mengikuti arahan kami.

Regardensy Buang virus

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang anda mesti lakukan untuk Keluarkn hijacker dalam pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak dapat menghapuskan Virus Regardensy dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *