Bagaimana untuk Buang Virus QuickViewer | Dikemaskini

PUP
Remove QuickViewer

Jika skrin PC anda tiba-tiba mendapat dibanjiri oleh pelbagai iklan pop timbul komersil, adalah tertentu bahawa aplikasi berniat jahat yang sudah pun ada di mesin Maya anda. Program tersebut adalah QuickViewer dan begitu juga untuk yang berpotensi tidak diingini atur cara lain (anak anjing), ia adalah permohonan disokong pengiklanan yang tipikal.

Walaupun pada hakikatnya bahawa QuickViewer bertujuan untuk menyediakan anda dengan yang terbaik yang membeli-belah tawaran secara online, manakala pada masa yang sama masa menyelamatkan anda banyak masa, anda pasti harus tidak mempercayai atur cara ini dan menghapuskannya dari PC anda secepat mungkin. Sebaliknya, permohonan itu berniat jahat mungkin menyebabkan pelbagai masalah Keselamatan, sistem kemalangan yang kerap dan ketara melambatkan prestasi komputer anda. Di samping itu, QuickViewer mungkin membenarkan lain-lain jangkitan yang berbahaya ke dalam sistem.

QuickViewer menggunakan pelbagai kaedah untuk seterusnya meranapkan komputer anda. Kebiasaannya, anak anjing yang memasuki sistem anda diikat dengan freeware lain dan deceives anda meluluskan pemasangan. Ini biasanya berlaku semasa proses persediaan perisian baru pada PC anda, kerana anda tidak membaca terma dan syarat yang disediakan oleh Pendeta Persediaan permohonan. Dalam kes ini, anda hanya bersetuju untuk segala-galanya dan biarkan anak anjing tersebut ke dalam sistem tanpa menyedarinya. Oleh itu, anda harus sangat berhati-hati setiap kali Bilakah anda memasang perisian baru pada mesin Maya anda. Dalam kes lain, sekuriti sistem anda akan diletakkan dalam bahaya.

Perlu diingat bahawa anda tidak harus mempercayai mana-mana iklan yang disediakan oleh QuickViewer, seperti anak anjing yang tidak mengambil tanggungjawab untuk kandungan yang dipaparkan di pelayar web anda. Jadi, jika anda klik pada mana-mana iklan dipaparkan, anda mungkin dipindahkan ke pelbagai laman web yang mengandungi bahan rosak dan PC anda mungkin mudah dijangkiti dengan perisian berniat jahat.

Remove QuickViewer
The QuickViewer Virus

Pada kepada lain-lain program yang tidak diingini, sebaik sahaja QuickViewer memasuki sistem, ia mula banjir pelayar web anda dengan nada iklan komersial. Malangnya, selain daripada fakta bahawa iklan ini akan benar-benar tidak berguna untuk anda, mereka adalah sebab utama mengapa anda mendapat komputer perlahan, mengalami kemalangan kerap sistem, dan keselamatan peribadi anda serius terancam.

Selain itu, setiap klik untuk advert yang disediakan oleh QuickViewer, membawa keuntungan kepada pihak ketiga yang bersembunyi di sebalik program berniat jahat dan terus kewujudannya. Satu-satunya cara untuk menamatkan semua iklan sia-sia adalah untuk mengalih keluar QuickViewer dari PC anda. Oleh itu, menghapus permohonan ini daripada sistem amat disyorkan.

Jika sesi Pelayaran anda telah dilencongkan ke laman web yang tidak dipercayai, fail-fail yang terjejas, ia adalah sangat mungkin bahawa sesetengah jangkitan komputer telah berjaya untuk seterusnya meranapkan Mesin Maya anda. Akibatnya, jangkitan mungkin tersembunyi ke dalam sistem dan mereka boleh membenarkan sesetengah penjenayah siber untuk mendapat akses kepada PC anda dan mencuri data sensitif anda. Dalam kes ini berlaku, satu-satunya cara untuk memadam apa-apa ancaman dan virus dari sistem sepenuhnya dan melindungi data peribadi anda daripada dicuri, adalah dengan menggunakan program automatik Keselamatan. Dengan menggunakannya, jangkitan tersembunyi semua boleh terletak dan dihapuskan sekaligus.

Buang QuickViewer

STEP-1Jalankan Pengurus tugas dengan mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-6

Buka MS Config dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar QuickViewer dari komputer anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *