Bagaimana untuk Buang Virus PCTuner | Dikemaskini

PUP

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan PCTuner. Panduan PCTuner penyingkiran ini berfungsi untuk semua versi Windows.

PCTuner telah dikategorikan sebagai program berpotensi tidak diingini (anak anjing), yang tujuan utama adalah untuk mengambil wang anda. Malah, sebaik sahaja program infiltrates sistem anda, ia menjadikan yang terbaik untuk meyakinkan anda bahawa PC anda adalah penuh dengan ancaman berbahaya. Walau bagaimanapun, anda tidak harus percaya PCTuner begitu mudah. Jika tidak, sekuriti sistem anda mungkin benar-benar diletakkan dalam bahaya.

Sebaik sahaja PCTuner menjangkit komputer anda, ia mula menjalankan imbasan harian sistem, tidak kira jika anda telah meluluskan mereka atau tidak. Sudah tentu, keputusan imbasan harian ini adalah benar-benar palsu, jadi anda tidak perlu percaya mereka. Ini ialah kerana keputusan adalah direka khusus untuk menyebabkan huru-hara dan menipu kamu yang satu-satunya cara untuk menyelamatkan PC anda untuk menghubungi nombor telefon yang dipaparkan pada monitor anda. Walau bagaimanapun, setelah diingat fakta bahawa hanya ancaman pada sistem anda iaitu PCTuner, anda pasti harus tidak mempercayai aplikasi ini.

Sebenarnya, PCTuner tidak memerlukan izin anda untuk memasuki komputer anda. Permohonan adalah begitu kreatif apabila ia datang kepada deceiving anda ke dalam meluluskan pemasangan, bahawa anda tidak sedar ianya ada di dalam sistem. Malah, ketika anda melihat nasib di pada PC anda ialah apabila pelayar web anda mendapat dibanjiri dengan iklan-iklan komersial yang anda tidak perlu sekali.

Sebagai PCTuner tidak boleh dimuat turun dari laman sesawang rasmi mereka, program ini menggunakan pelbagai kaedah tetapi terkenal pengagihan. Ini termasuk bersembunyi di belakang lampiran e-mel spam, perisian percuma, link yang rosak atau laman web, dan menyamar sebagai kemas kini yang palsu. Ciri-ciri umum antara kaedah-kaedah pengagihan ialah hakikat bahawa mereka bergantung pada gangguan anda.

Sebagai contoh, apabila memasang perisian baru, kebanyakan pengguna komputer tidak membaca terma dan syarat yang disediakan oleh Pendeta Persediaan. Sebab itu, mereka meluluskan pemasangan program-program tambahan tidak sedar dan membiarkan nasib pada sistem mereka. Untuk mengelakkan ini dari berlaku, anda perlu menjadi sangat prihatin apabila anda sediakan permohonan baru pada sistem dan berhati-hati memilih sumber untuk download. Selain itu, PCTuner boleh menjangkiti PC anda dengan bersembunyi di belakang lampiran e-mel spam, pautan rosak dan laman web, atau hanya menyamar sebagai satu sistem yang palsu atau Kemaskini program.

Ambil perhatian bahawa untuk meningkatkan peluang untuk menipu anda, PCTuner menghabiskan masa memantau aktiviti pelayaran anda. Setelah nasib dalam rekod-rekod data cukup tentang anda, ia mula memaparkan iklan-iklan yang disesuaikan menurut kepentingan peribadi anda. Dengan cara ini, kemungkinan untuk anda untuk membuka advert untuk meningkatkan dengan ketara.

Walau bagaimanapun, isu utama mengenai PCTuner adalah bahawa permohonan sahaja tidak memantau anda. Jika ada di dalam sistem ini, program ini mampu mencuri data peribadi dan kewangan anda dan berkongsi dengan pihak ketiga yang boleh menggunakannya untuk tujuan yang berniat jahat. Jika anda tidak mahu ini berlaku, anda mesti menghapuskan PCTuner dari komputer anda serta merta.

Buang PCTuner

STEP-1Jalankan Pengurus tugas dengan mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-6

Buka MS Config dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar PCTuner dari komputer anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *